Σήμα Facebook

ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΚΙΑΦΗΣ | κινητο 6907471738


ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ
Συνεχή Ροή Ειδήσεων από το νησί

Τετάρτη 8 Φεβρουαρίου 2012

H μοναξιά και οι φόβοι του Α.Σαμαρά:

Vasilios Lorentzatos


Να χάσει τις εκλογές, πριν ... γίνουν εκλογές!

08-02-2012

πηγή :Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr



Ο εφιάλτης του 8% που κατέγραψε στην πλέον πρόσφατη δημοσκόπηση της VPRC το ΠΑΣΟΚ κατατρύχει πλέον και τη ΝΔ, η οποία πέρα από το αντικειμενικό γεγονός ότι έχει η συμμετοχή της στην κυβέρνηση Παπαδήμου της στέρησε την όποια πιθανότητα να αγγίξει την αυτοδυναμία, πλέον αρχίζει και αντιμετωπίζει σοβαρότατο πρόβλημα δυναμικής και μείωσης της εκλογικής της επιρροής.

Aκολουθεί την ίδια πολιτική και το "μαξιλάρι" του ΠΑΣΟΚ "ξεφουσκώνει" συνέχεια. Το επόμενο θύμα θα είναι το κόμμα του Α.Σαμαρά στις δημοσκοπήσεις και το ξέρει.

Το ίδιο ακριβώς ισχύει και για το κόμμα του ΛΑΟΣ, αλλά σε τελείως διαφορετικό επίπεδο: Προσδοκούσε το 8%+, αλλά και 4% να πάρει «τι είχε και τι έχασε» πέρα από το γεγονός ότι την επόμενη φορά θα παλέψει για να μπει στην Βουλή (πολλοί ισχυρίζονται ότι ούτε αυτή την φορά θα είναι εύκολο).

Η Ν.Δ. όμως δείχνει να έχει πρόβλημα. Πρόβλημα σε επίπεδο βουλευτών, συνδικαλιστών και πάνω απ’όλα ψηφοφόρων.

Το κλίμα στις τάξεις των συνδικαλιστών και των βουλευτών είναι πάρα πολύ βαρύ και τα μηνύματα που δέχονται ειδικά επώνυμα μέλη της Κοινοβουλευτικής Ομάδας από τις εκλογικές τους περιφέρειες είναι ιδιαίτερα αρνητικά.

Η επικοινωνιακή μάχη που έχει δώσει μέχρι στιγμής για να δείξει ότι έχει «κόκκινες γραμμές» έχει καταλήξει σε παταγώδη ήττα. Η ανακοίνωση του Λ.Παπαδήμου την Κυριακή το βράδυ αποδόμησε πλήρως την πολιτική των αντιστάσεων που υποτίθεται ότι προβάλει ο Α.Σαμαράς και ήδη η θύελλα αντιδράσεων αγγίζει τον ίδιο τον πρόεδρο της Ν.Δ.

Ο πρόεδρος της ΔΑΚΕ και γ.γ. της ΓΣΕΕ κ. Ν. Κιουτσούκη «χόντρυνε» το παιχνίδι με την δήλωση «Μετά τα όσα δεινά συμφώνησαν οι αρχηγοί που στηρίζουν την κυβέρνηση του… Προκρούστη, οι έλληνες αναζητούν ελπίδα, αναζητούν ηγέτη που θα πει το μεγάλο όχι» αναφέρει σε γραπτή δήλωσή του ο κ. Κιουτσούκης που προειδοποιεί ουσιαστικά και την ηγετική ομάδα της ΝΔ με την εξής αναφορά: «Η Ελλάς εάλω… Ο λαός όμως δεν ξεχνά και τιμωρεί».

Κατόπιν αυτών οι ισχυρισμοί Α.Σαμαρά ότι έσωσε 13ο και 14ο μισθό, και απέτρεψε την αύξηση των αντικειμενικών αξιών και ότι κατόπιν ενεργειών του θα μειωθούν λιγότερο από ότι ήθελε η Τρόικα, οι επικουρικές συντάξεις, περισσότερο χειροτερεύουν παρά βελτιώνουν την κατάσταση.

Για παράσταση που συνεχίζεται μιλά ο ανεξάρτητος βουλευτής και μέλος της ΝΔ κ. Π. Καμμένος και χαρακτηρίζει «δήθεν» τις διαπραγματεύσεις, οι οποίες θεωρεί πως γίνονται μόνο για επικοινωνιακούς λόγους.

«Η παράσταση συνεχίζεται δείτε την ανάρτηση ξημερώματα Κυριακής που σας γράφω την τελική συμφωνημένη απόφαση των συγκυβερνητών με τους εισβολείς. Οι δήθεν διαπραγματεύσεις γίνονται για επικοινωνιακούς λόγους και μαύρα κονδύλια πάνε για προπαγάνδα, προκειμένου να γλιτώσουν από την πιθανότητα βουλευτές να κάνουν το καθήκον τους και να αρνηθούν να ψηφίσουν την δανειακή σύμβαση, να αρνηθούν δηλαδή να διαπράξουν το έγκλημα της εσχάτης προδοσίας» σημειώνει με σημείωμά του στο διαδίκτυο ο κ. Καμμένος.

Στη συνέχεια, θέλοντας να πλήξει καίρια το επικοινωνιακό όπλο της ΝΔ περί κόκκινων γραμμών, ανέφερε πως "η μοναδική κόκκινη γραμμή για το πρώην κόμμα του είναι εκείνη της τραγουδίστριας Νατάσσας Θεοδωρίδου".

Η 19η Φεβρουαρίου ημέρα κατά την οποία υποτίθεται ότι είχε «κλειδώσει ο Α.Σαμαράς για εκλογές, μπορεί να εξελιχθεί πολύ άσχημα για τον πρόεδρο του κόμματος, ο οποίος από το Νοέμβριο και μετά δείχνει ένα άλλο πρόσωπο, στους ψηφοφόρους του που νιώθουν εξαπατημένοι από αυτόν ϊσως γιατί δεν μπορεί να κάνει και διαφορετικά: Είναι "παιδί" του συστήματος, αν και τους είχε δείξει ανατρεπτικό χαρακτήρα.Τώρα είναι μόνο του και δεν έχει που να σταθεί. Το έχει ξαναδεί το έργο...

Δυστυχώς γι αυτόν, ο Α.Σαμαράς υπάρχει φόβος να χάσει τις εκλογές χωρίς καν να χρειαστεί να γίνουν εκλογές...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου