Σήμα Facebook

ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΚΙΑΦΗΣ | κινητο 6907471738


ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ
Συνεχή Ροή Ειδήσεων από το νησί

Κυριακή 4 Μαρτίου 2012

Στις 18 Μαρτίου η εκλογή από τη βάση του νέου προέδρου του ΠαΣοΚ

Οι υποψηφιότητες θα κατατεθούν το Σάββατο 10 του μήνα, ημέρα του Εθνικού Συμβουλίου
Στις 18 Μαρτίου η εκλογή από τη βάση του νέου προέδρου του ΠαΣοΚ
6
 
Σε επιβεβαίωση όλων των προκαθορισμένων διαδικασιών και χρονοδιαγραμμάτων για την εκλογή νέας ηγεσίας του ΠαΣοΚ κατέληξε το Πολιτικό συμβούλιο του ΠαΣοΚ του κόμματος στη συνεδρίαση που ολοκληρώθηκε πριν από λίγη ώρα.

Με βάση αυτά, η εθνική συνδιάσκεψη και το Εθνικό Συμβούλιο θα γίνουν την Παρασκευή 9 και το Σάββατο 10 Μαρτίου στο ΣΕΦ και οι υποψηφιότητες για την προεδρία θα πρέπει να κατατεθούν την ημέρα του Εθνικού Συμβουλίου.

Με βάση το σύνολο των μελών που έχουν απομείνει στο κεντρικό καθοδηγητικό όργανο του ΠαΣοΚ, των οποίων ο αριθμός ανέρχεται σε 377, οι υπογραφές που πρέπει να συγκεντρώσει ένας υποψήφιος είναι 94, γεγονός που σημαίνει ότι, θεωρητικώς τουλάχιστον, υπάρχει χώρος για τέσσερις υποψηφιότητες.

Επίσης, το Πολιτικό Συμβούλιο επιβεβαίωσε ότι η εκλογή νέου προέδρου θα γίνει στις 18 Μαρτίου και σύμφωνα με τη διαδικασία που προβλέπει το καταστατικό του κόμματος, δηλαδή με ψηφοφορία από τη βάση σε κάλπες που θα στηθούν σε όλη τη χώρα.

Ενόψει αυτών αποφασίστηκε η συγκρότηση Εκλογικής Επιτροπής η οποία στην ουσία θα αποτελείται από το Πολιτικό Συμβούλιο με τη συμμετοχή του γραμματέα της Κ.Ο. κ. Βασίλη Εξαρχου, του γενικού διευθυντή του ΠαΣοΚ κ. Ροβέρτου Σπυρόπουλου, ενώ επικεφαλής της Επιτροπής θα είναι ο γραμματέας του κόμματος κ. Μιχάλης Καρχιμάκης.

Γ. Παπανδρέου: «Η χώρα σταθεροποιείται, μαζί και το ΠαΣοΚ»

Στην εισήγησή του κατά τη συζήτηση εφ' όλης της ύλης για το παρελθόν, το παρόν και το μέλλον του ΠαΣοΚ ο Γιώργος Παπανδρέου εξέφρασε την εκτίμηση ότι το περιβάλλον για τη χώρα είναι πλέον πιο σταθερό και ανέφερε ότι «μέσα σε αυτό το περιβάλλον, κινούμαστε και εμείς, το Κίνημά μας».

Όπως τόνισε ο πρόεδρος του ΠαΣοΚ, «με γνώμονα το συμφέρον της χώρας, πρέπει να προχωρήσουμε στην υλοποίηση των αποφάσεών μας», ενώ προσέθεσε πως το ΠαΣοΚ, δεν έχει λόγο ύπαρξης αν δεν προασπίζεται το δημόσιο συμφέρον.

«Το επόμενο Σαββατοκύριακο, έχουμε την Εθνική Συνδιάσκεψη. Θα συζητήσουμε ανοιχτά για το παρελθόν, το παρόν και το μέλλον. Θα αξιολογήσουμε την πορεία μας και θα διαμορφώσουμε ένα πλαίσιο ευθύνης για το μέλλον», είπε ο κ. Παπανδρέου και αναφέρθηκε εμμέσως στις διαδικασίες εκλογής προέδρου από τη βάση, σημειώνοντας: «Η ενότητά μας πρέπει να στηρίζεται σε γερές βάσεις. Σε αρχές και αξίες. Όλοι οφείλουμε να εγγυηθούμε τις δημοκρατικές κατακτήσεις στο Κίνημά μας. Αυτές αποτελούν τον συνδετικό κρίκο, ό,τι μας συνδέει με την Ελληνική κοινωνία, με τον κάθε πολίτη. Η προσπάθεια του καθενός μας, οι θεμιτές φιλοδοξίες του καθενός, θα κριθούν στην κοινωνία».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου