Σήμα Facebook

ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΚΙΑΦΗΣ | κινητο 6907471738


ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ
Συνεχή Ροή Ειδήσεων από το νησί

Κυριακή 18 Μαρτίου 2012

Οι κάβοι φέρνουν γκρίνια





Οι κάβοι φέρνουν γκρίνια Από τις 6:00 το πρωί της Δευτέρας ξεκινούν οι 48ωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες που έχει προκηρύξει η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία, προκαλώντας την αντίδραση των κατοίκων των νησιών αλλά και των αγροτών της Κρήτης.

Ήδη στο Ηράκλειο έχουν γίνει συναντήσεις μεταξύ του περιφερειάρχη, δημάρχων και εκπροσώπων αγροτικών συνεταιρισμών για να βρεθεί λύση στο πρόβλημα. Μάλιστα ο περιφερειάρχης Κρήτης, Σταύρος Αρναουτάκης, δήλωσε πως δεν γίνεται η παραγωγή να μείνει αδιάθετη τόσο στην Ελλάδα όσο και το εξωτερικό και πρόσθεσε: "Ενδέχεται να χάσουμε αγορές που με κόπο ανοίξαμε".


Χθες κατέληξε σε "ναυάγιο" η συνάντηση των υπουργών Ανάπτυξης και Εργασίας, Άννας Διαμαντοπούλου και Γ. Κουτρουμάνη με τους εκπροσώπους της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας.

Παρά τις διαβεβαιώσεις που υποστηρίζουν ότι έδωσαν οι δύο υπουργοί για διασφάλιση των δικαιωμάτων των ασφαλισμένων ναυτικών και συνταξιούχων ναυτικών, οι εκπρόσωποι της ΠΝΟ δήλωσαν πως δεν ικανοποιήθηκαν και ο γγ της Ομοσπονδίας, Γιάννης Χαλάς, τόνισε: "Εκφράστηκαν απόψεις και από τη μια πλευρά και από την άλλη. Το συμπέρασμα το οποίο βγαίνει είναι ότι δεν υπάρχουν λύσεις σε αυτή τη φάση στα προβλήματά μας και αυτό θα πει ότι η απεργία συνεχίζεται και να είμαστε σίγουροι ότι δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα διαφορετικό, τίποτα άλλο από αυτό το οποίο γίνεται".

Μετά τη συνάντηση η Άννα Διαμαντοπούλου δήλωσε: "Έγινε μια εξαντλητική συζήτηση και υπήρξαν απαντήσεις και διασφαλίσεις και για το συνταξιοδοτικό και για το ασφαλιστικό και για τα θέματα υγείας των ναυτικών αλλά και για το θέμα της εξασφάλισης των θέσεων εργασίας των εργαζομένων στα ιδιαίτερα ταμεία. Ελπίζω και εύχομαι ότι θα επικρατήσει αίσθημα εθνικής ευθύνης απέναντι στα μεγάλα ζητήματα. Ότι δεν θα υπάρξουν ζητήματα που θα θίξουν τους πολίτες της χώρας μας τα νησιά μας, την οικονομία, τις εξαγωγές"

Από την πλευρά του ο Γ. Κουτρουμάνης τόνισε: "Οι εργαζόμενοι είναι διασφαλισμένοι κατά τη μεταφορά τους σε άλλους φορείς. Για τα τεχνικά ζητήματα, δηλαδή για το πώς θα υπάρξει η μετάβαση από το ένα σύστημα στο άλλο θα ακολουθήσει διεξοδική συζήτηση τις επόμενες ημέρες και νομίζω ότι θα καταλήξουμε σε θετικά συμπεράσματα και αποτελέσματα. Σε ό, τι αφορά ειδικότερα το καθεστώς συνταξιοδότησης των ναυτικών επανέλαβα και σήμερα ότι δεν αλλάζει τίποτα με τη μεταφορά της εποπτείας από το ένα Υπουργείο στο άλλο"

Μετά τη συνάντηση τους με την ΠΝΟ, οι κ. Διαμαντοπούλου και ο κ. Κουτρουμάνης συναντήθηκαν με τους Έλληνες ακτοπλόους, ο πρόεδρος των οποίων, Απόστολος Βεντούρης, επιτέθηκε στους συνδικαλιστές ναυτικούς λέγοντας πως δεν εκπροσωπούν τους ναυτικούς, οι οποίοι αντιλαμβάνονται την κρισιμότητα της κατάστασης. Ο ίδιος χαρακτήρισε τη στάση της ΠΝΟ εξωφρενική και πρόσθεσε πως με αυτή την πρακτική οι ακτοπλοϊκές εταιρίες κινδυνεύουν άμεσα με πτώχευση.
http://www.megatv.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου