Σήμα Facebook

ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΚΙΑΦΗΣ | κινητο 6907471738


ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ
Συνεχή Ροή Ειδήσεων από το νησί

Τρίτη 6 Μαρτίου 2012

ΣΚΑΛΑ: ρημαγμένη πόλη ή τουριστκό θέρετρο;;


ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ  ΑΠΟ  ΤΗΝ  KEFALONIAPRESS.GR
skala_tabela_300.jpg
 ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΚΑΤΟΙΚΩΝ και ΦΩΤΟ
 
Κάποιοι πιστεύουν ότι με το μικρόφωνο και τις συσκέψεις παράγουν .. τουριστικό προϊόν! Αμ δε! 
Σε λίγες μέρες αρχίζει η τουριστική σεζόν του 2012 και ένα απο τα πιο δημοφιλή  χωριά μας, η πανέμορφη Σκάλα μοιάζει περισσότερο ρημαγμένη πόλη παρά τουριστικό θέρετρο! 
Η επιστολή και οι φωτο που έστειλαν οι κάτοικοι, τα λένε όλα! 
 
 ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΚΑΤΟΙΚΩΝ  ΣΚΑΛΑΣ

Ελπίζουμε ότι με την παρούσα επιστολή μας η Δημοτική Αρχή και το Τοπικό Συμβούλιο Σκάλας θα ευαισθητοποιηθούν και θα δείξουν το ανάλογο ενδιαφέρον για την επίλυση μιας σειράς προβλημάτων που αντιμετωπίζει η περιοχή μας, μιας και έχουμε την ατυχία να βρίσκετε μακριά από τα κέντρα λήψεως των αποφάσεων και εν όψη της νέας τουριστικής σεζόν η οποία αναμένεται να είναι αρκετά δύσκολη. Κύριοι φτάνουν πια τα παχιά τα λόγια και οι υποσχέσεις, ήρθε η ώρα να δώσετε λύσεις στα καυτά προβλήματα της περιοχής μας.


ΟΔΙΚΟ ΔΙΚΤΥΟ ΠΕΡΙΟΧΗΣ
Τι θα γίνει με τους δρόμους της περιοχής μας , Ρατζακλί-Σκάλα, Σκάλα-Πόρου, Αλειμματά-Παλαιά Σκάλα- Σκάλα οι συγκεκριμένοι δρόμοι πρέπει να είναι το χειρότερο τμήμα οδικού δικτύου του δήμου. Δεν φταίνε μόνο τα έργα του βιολογικού ,οι δρόμοι στερούνται σήμανσης και το οδόστρωμα είναι σε άθλια κατάσταση γεμάτο λακκούβες, με τμήματα του δρόμου  Σκάλας-Πόρου κάθε φορά που βρέχει να μετατρέπονται σε μια απέραντη λίμνη.  Ο δε παραλιακός δρόμος στα Καμίνια πρέπει να είναι ο μοναδικός δρόμος του δήμου που παραμένει χωματόδρομος.



ΠΕΖΟΔΡΟΜΙΑ
Μεγάλο μέρος από τα πεζοδρόμια εντός του οικισμού παραμένουν ακόμα με χώμα. Στο πεζοδρόμιο στην είσοδο του χωριού αν και έχουν τοποθετηθεί φωτιστικά εδώ και δύο χρόνια τώρα δεν λειτουργούν. Επίσης τι προβλέπεται να γίνει με το πεζοδρόμιο κατά μήκος της παραλίας όπου ένα τμήμα του δεν έχει ολοκληρωθεί ακόμη. Υπάρχει διάθεση εκ μέρους της Δημοτικής  Αρχής για την ολοκλήρωση του και βελτίωση του υπάρχοντος;

ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑ
Είναι δυνατόν να θεωρείτε ότι με 2 εργάτες καθαριότητας θα διατηρηθεί η περιοχή καθαρή όταν πριν από 15 χρόνια η τότε κοινότητα Σκάλας απασχολούσε 6 εργάτες τους καλοκαιρινούς μήνες. Η εικόνα που παρουσίασε η περιοχή μας το περασμένο καλοκαίρι και εξακολουθεί να παρουσιάζει μέχρι σήμερα προκαλεί οργή και αγανάκτηση σε ντόπιους κατοίκους και τουρίστες όπου εντείνουν την ανησυχία μας ότι η εικόνα θα είναι η ίδια και χειρότερη και την φετινή σεζόν αν δεν ληφθούν άμεσα μέτρα.

ΓΕΝΙΚΗ ΕΙΚΟΝΑ ΟΙΚΙΣΜΟΥ
Κατεστραμμένες πινακίδες, σπασμένα φωτιστικά, διαφημιστικές πινακίδες πάνω σε δέντρα συνθέτουν μια εικόνα απαράδεκτη στις εισόδους αλλά και εντός  του οικισμού.

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΩΝ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΩΝ
Το γραφείο το οποίο λειτούργησε από τον πρώην δήμο με μεγάλη επισκεψημότητα θεωρήσατε ορθό ως πρώτη ενέργεια σας  να κατεβάσετε την πινακίδα και να το κλείσετε.

ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚοι ΧΩΡΟΙ
Είναι επιτακτική ανάγκη να ολοκληρωθεί ο δρόμος πρόσβασης στην Ρωμαϊκή Villa που παραμένει χωματόδρομος. Πρέπει επιτέλους η αρχαιολογική υπηρεσία να φροντίσει ώστε να υπάρχει κάποιος φύλακας που να γνωρίζει τουλάχιστον κάποια ξένη γλώσσα. Επίσης ο αρχαιολογικός  χώρος στον Αη Γιώργη (ναός του Απόλλωνα) να αναδειχθεί και να καθαριστεί μιας και παραμένει εξαφανισμένος ανάμεσα στους θάμνους και τα χόρτα.

ΠΟΛΥΔΥΝΑΜΟ ΙΑΤΡΕΙΟ ΣΚΑΛΑΣ
Να σας θυμίσουμε Κύριε Δήμαρχε ότι κατά την διάρκεια της βουλευτικής σας θητείας ασκούσατε δριμύτατη κριτική στον τότε δήμαρχο της περιοχής μας για καθυστέρηση υλοποίησης του έργου. Αλήθεια μήπως μπορείτε να μας ενημερώσετε για τις ενέργειες σας για το έργο ως νέα Δημοτική Αρχή; Ποιοί δεν θέλουν την ολοκλήρωση του έργου; Επιβάλλεται επιπλέον ο εξωραϊσμός του υπάρχοντος αγροτικού ιατρείου.


ΒΙΟΛΟΓΙΚΟΣ & ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗ ΣΚΑΛΑΣ
Θα είμαστε και εφέτος στο ίδιο έργο θεατές; Θα παρακαλάμε να αποκατασταθούν οι δρόμοι και πάλι πρόχειρα αρχές Μαΐου για να μπορέσει η περιοχή μας να υποδεχτεί τους πρώτους τουρίστες; Επιτέλους κάποιοι αρμόδιοι θα πρέπει να μπουν στον κόπο να ενημερώσουν τους κατοίκους για την πορεία του έργου.

ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΣΚΑΛΑΣ
Μια έκταση άνω των 20 στρεμμάτων που αγοράστηκε με θυσίες και κόπο από τους κατοίκους και την τοπική ομάδα και αποτελεί περιουσιακό στοιχείο του νέου Δήμου έχει πλήρως εγκαταλειφθεί και μετατραπεί σε σκουπιδότοπο και χώρο εναποθέσεως μπαζών.


Αλήθεια,  υπάρχει Αντιδήμαρχος υπεύθυνος για τον τουρισμό;

Θα θέλαμε να τον ρωτήσουμε, έχει επισκεφθεί ποτέ την Σκάλα γνωρίζει τα προβλήματα ή έστω έχει έρθει ποτέ σε επαφή με κατοίκους και φορείς τις περιοχής;

Ο υπεύθυνος  Αντιδήμαρχο της περιοχής και το Τοπικό συμβούλιο  με την  αδιαφορία τους και της ανυπαρξίας τους, δυστυχώς δεν μπορούν να δώσουν ή δεν θέλουν λύση ακόμη και στα πιο ασήμαντα προβλήματα τις περιοχής μας.
 
 
 Αποκεφαλισμένα φανάρια
 
 cid_image057.jpg01ccfb29.jpg
 
cid_image058.jpg01ccfb292.jpg
 
 cid_image060.jpg01ccfb294.jpg
 
 cid_image064.jpg01ccfb298.jpg
 
 
 ΠΕΖΟΔΡΟΜΙΑ ΓΙΑ ΠΕΡΙΠΑΤΟΥΣ
 
cid_image062.jpg01ccfb296.jpg
 
cid_image063.jpg01ccfb297.jpg
 
 cid_image066.jpg01ccfb29b.jpg
 
cid_image067.jpg01ccfb29c.jpg
 
cid_image068.jpg01ccfb29a.jpg
 
 
ΤΟ ΙΑΤΡΕΙΟ ΘΕΛΕΙ... ΑΜΕΣΗ "ΝΟΣΗΛΕΙΑ" 
 
 cid_image071.jpg01ccfb29jj.jpg
 
 cid_image069.jpg01ccfb29cc.jpg
 
 cid_image077.jpg01ccfb29ff.jpg
 
cid_image083.jpg01ccfb2966.jpg
 
 
Η ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑ ΕΙΝΑΙ.. ΜΙΣΗ ΑΡΧΟΝΤΙΑ! 
 
 cid_image079.jpg01ccfb29hh.jpg
 
 cid_image080.jpg01ccfb29ee.jpg
 
cid_image081.jpg01ccfb29rr.jpg
 
 cid_image082.jpg01ccfb2955.jpg
 
cid_image084.jpg01ccfb297.jpg
 
 
 
 ΑΠΟ ΠΟΥ ΠΑΝΕ ΣΤΗΝ ΠOΛΗ;;;
 
 cid_image059.jpg01ccfb293.jpg
 
 ff.jpg
 
 cid_image061.jpg01ccfb295.jpg
 
cid_image065.jpg01ccfb299.jpg
 
cid_image072.jpg01ccfb29dd.jpg
 
 cid_image073.jpg01ccfb29g.jpg
 
cid_image075.jpg01ccfb29tt.jpg
 
cid_image076.jpg01ccfb29jj.jpg
 
 cid_image078.jpg01ccfb29bb.jpg
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου