Σήμα Facebook

ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΚΙΑΦΗΣ | κινητο 6907471738


ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ
Συνεχή Ροή Ειδήσεων από το νησί

Δευτέρα 5 Μαρτίου 2012

Κινήσεις πολιτών και φορείς δυναμική παρέμβαση στην παρέλαση….


ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ  ΑΠΟ  ΤΟ  kefaloniaphotonews.gr
March 3rd, 2012 → 8:36 am @ 

Κινήσεις πολιτών και φορείς δυναμική παρέμβαση στην παρέλαση….

Συγκέντρωση στο Επιμελητήριο πραγματοποίησαν οι κινήσεις Μέτωπο Κεφαλλήνων πολιτών, Κίνημα Πολιτών, Εμποροεπαγγελματικός Σύλλογος, οι Σύλλογος Δασκάλων, Σύλλογος Πολυτέκνων, αντιπροσωπεία φοιτητών από το ΤΕΙ, το ΙΝΚΑ Κεφαλονιάς, και εκπρόσωπος από το ΟΤΕ. Προσκλήθηκε  επίσης εκπρόσωπος του Οδοντιατρικού Συλλόγου και οι ταξιτζήδες.

Τη συζήτηση συντόνισε ο Νίκος Παυλάτος.
Η ομιλία του ο Νίκος Παυλάτος αναφέρθηκε στη βαρβαρότητα και τη λεηλασία και την εξαθλίωση των πολιτών με καταιγίδα φόρων, με μειώσεις μισθών και συντάξεων, με ανεργία που ως αποτέλεσμα έχουν την καταρράκωση της ανθρώπινης αξιοπρέπειας.
Ζήτησε  εκλογές εδώ και τώρα, αποκατάσταση της Δημοκρατίας και τιμωρία των ενόχων. Επίσης πρότεινε την 25 Μαρτίου να πραγματοποιήσουν δυναμική παρέμβαση στην παρέλαση, κι αν χρειαστεί να σταματήσουν την παρέλαση,και μια πανκεφαλληνιακή απεργία. Αναφέρθηκε στην κατάργηση της Εθνικής συλλογικής σύμβασης  είναι μια απίστευτη τραγωδία.
Μίλησαν ο Θόδωρος Γαλιατσάτος εκ μέρους της Κίνησης Πολιτών, όπου πρότεινε να δημιουργηθεί μια συντονιστική Επιτροπή, και η Κίνηση σκέφτεται να πραγματοποιήσει εκδήλωση την ημέρα των Γυναικών 8 Μαρτίου και αναφέρθηκε πώς σκέφτεται η κίνηση τις παρεμβάσεις στο νησί μας.
Ο κ. Παπουτσής από το Σύλλογο Δασκάλων όπου αναφέρθηκε στη δύσκολη κατάσταση που έχουν περιέλθει οι δάσκαλοι, και πολλοί απ’ αυτούς σκέφτονται να φύγουν από την Κεφαλονιά λόγω μεγάλου ενοικίου.
Εκ μέρους των εμπόρων μίλησε ο Μιχάλης Μαρκάτος, αναφέρομενος στη μεγάλη τραγωδία που περνούν οι επαγγελματίες, δεν έχουν δουλειά, η εφορία πιέζει όπως και οι τράπεζες.

1 σχόλιο:

  1. …«Αναφέρθηκε στην κατάργηση της Εθνικής συλλογικής σύμβασης είναι μια απίστευτη τραγωδία.»…
    Δεν γνωρίζω πόσοι έχουν καταλάβει τι σημαίνει αυτό, δεν γνωρίζω πόσοι έχουν καταλάβει τι σημαίνει «ατομικές συμβάσεις».
    Εξαθλίωση, εργατικός μεσαίωνας, θα κυριαρχήσει η πλήρης εκμετάλλευση του εργαζόμενου και η αποθέωση της ρουφιανιάς. Αυτό είχε ήδη επικρατήσει στις εταιρείες που αναλάμβαναν εργολαβικά επί μέρους έργα.
    Άσε που οι εργαζόμενοι άλλα βάζανε στη τσέπη και άλλα τους υποχρέωναν να υπογράφουν.
    Άσε την ληστεία των ενσήμων.
    Ποιος μίλαγε και μιλάει για αυτά; Τώρα που θιγόμαστε όλοι ,«ξυπνήσαμε».!!!

    Μια συμβουλή θέλω να δώσω:
    Η συλλογικότητα προσφέρει δύναμη αλλά αν καταναλώνεται σε ανούσιες κινήσεις, ή κινήσεις εντυπωσιασμού φθείρει και αποδυναμώνει.
    Χρειάζεται πολύ ψυχραιμία και διορατικότητα.
    Η έκφραση μαθαίνουμε από τα λάθη μας να μην ακουστεί αν είναι δυνατό ποτέ.
    ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ περιθώρια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή