Σήμα Facebook

ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΚΙΑΦΗΣ | κινητο 6907471738


ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ
Συνεχή Ροή Ειδήσεων από το νησί

Παρασκευή 2 Μαρτίου 2012

Μετά τις πατάτες έρχεται και το κίνημα για τα αρνιά!


ΤΟ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΠΕΙΡΑΜΑ ΤΗΣ ΠΑΤΑΤΑΣ...
02.03.12
http://www.musicheaven.gr/html/modules/Blog/accounts/sillia/1206979216.jpg
ΤΟ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΠΕΙΡΑΜΑ ΤΗΣ ΠΑΤΑΤΑΣ...

Του Θανάση Μαυρίδη
Αγρότες διέθεσαν μέσω internet τα προϊόντα τους σε διπλάσια τιμή απ’ ό,τι τα πουλούσαν στους εμπόρους και ταυτόχρονα οι καταναλωτές αγόρασαν στο ένα τρίτο της τιμής που αγόραζαν στο σούπερ μάρκετ. Πρόκειται για μία «επαναστατική πράξη» που κάτω από ορισμένες προϋποθέσεις μπορεί να δημιουργήσει μία νέα αγορά. Μην φανταστείτε, πάντως, ότι με αυτές τις τιμές θα φτάνει η πατάτα έξω από την πόρτα σας... Να ξεκαθαρίσουμε ένα πράγμα: Ο παραγωγός είναι από τους πλέον αδικημένους στην αλυσίδα της γεωργικής παραγωγής. Είναι εκείνος που κουράζεται, που επενδύει, που ρισκάρει τα πάντα και στο τέλος θα πρέπει να νιώθει τυχερός αν πάρει πίσω τα χρήματά του. Είναι μία πραγματικότητα που ισχύει εδώ και δεκαετίες και γι΄ αυτό άλλωστε δημιουργήθηκαν οι συνεταιρισμοί. Το γεγονός ότι οι συνεταιρισμοί απέτυχαν παταγωδώς (με ελάχιστες εξαιρέσεις) είναι ένα ακόμη στοιχείο της παθογένειας αυτής της χώρας.
συνέχεια  στον σύνδεσμό  http://www.ithacanews.gr
ΕΝΩ  

Μετά τις πατάτες έρχεται και το κίνημα για τα αρνιά!

Μετά τις πατάτες έρχεται και το κίνημα για τα αρνιά!
Το κίνημα του αρνιού, ενόψει Πάσχα παίρνει σειρά μετά το κίνημα της πατάτας αφού οι  κτηνοτρόφοι προτίθενται και αυτοί να παρακάμψουν τους μεσάζοντες και να διαθέσουν φτηνά και ελληνικά αμνοερίφια.
Ήδη κτηνοτρόφοι από το Λαγκαδά είχαν επαφές με τον ομότιμο καθηγητή της Γεωπονικής σχολής κ.Καμενίδη ο οποίος οργάνωσε τη διανομή φθηνής πατάτας σήμερα και αύριο, παρόλα τα προβλήματα και το συνωστισμό που δημιουργήθηκε.
Η διάθεση των προϊόντων χωρίς μεσάζοντες έχει κέρδος τόσο για τους παραγωγούς όσο και για τους καταναλωτές και αυτό αναμένεται να φανεί πάρα πολύ στην περίπτωση του πασχαλινού οβελία.

3 σχόλια:

  1. “ Poros” οφείλω να ομολογίσω ότι ανέβασες πολύ την ποιότητα στις αναρτήσεις σου και με προκαλείς να πετάω και εγώ καμιά παπατζία που έλεγε και κάποιος άλλος.
    Αμπελοφιλοσοφία της συμφοράς είναι αυτό το άρθρο αν αφαιρέσει κανείς την τελευταία παράγραφο.
    Πάλι μια απλή ερώτηση. Αν δεν ήταν καριόλης ΝΑΙ ΚΑΡΙΟΛΗΣ ο παραγωγός και διέθετε τα προϊόντα στις λαϊκές στο 50% πάνω από τη τιμή που τα πουλάει στο χοντρέμπορο θα έριχνε τις τιμές ή όχι? Πως γίνεται να πουλάει στην ίδια τιμή ο παραγωγός με αυτόν που δεν είναι παραγωγός στις λαικές αλλά έχει απλώς «πάγκο» ?
    Η μεγάλη ηλιθιότητα του Έλληνα παραγωγού είναι ότι δεν έχει το πνεύμα του συνεταιρίζεσθε! Ϊσως φταίει ότι όσοι ασχολήθηκαν με συνεταιρισμούς ήταν στυγνοί κλέφτες και κερδοσκόποι οπότε χάθηκε η εμπιστοσύνη. Και δε φταίνε οι ιδεολογίες. Σε γενικές γραμμές τα ίδια έγιναν και σε «αριστερούς» και σε «δεξιούς» συνεταιρισμούς.
    Χαρακτηριστικό παράδειγμα της Ελληνικής πραγματικότητας και παιδείας είναι το ακόλουθο:
    Σε καθαρά γεωργικού ενδιαφέροντος χωριό που εκμεταλλεύεται ένα μεγάλο κάμπο κάθε σπίτι έχει από ένα τρακτέρ για να το χρησιμοποιήσει άντε δέκα μέρες το χρόνο. Συντηρητικοί στα μυαλά άνθρωποι μου έκανε εντύπωση πως διατηρούσαν ελαιουργικό συνεταιρισμό ο οποίος βέβαια πήγαινε κατά διαόλου και οι μισοί εγγεγραμμένοι χρησιμοποιούσαν το λιτρουβιό γειτονικού χωριού, όχι του συνεταιρισμού.
    Ξέρετε τι έμαθα;
    Ο συνεταιρισμός δημιουργήθηκε γιατί το παλιό λιτρουβιό το είχε ένας κομουνιστής και δεν γινόταν το χωριό να το δεχτεί με τίποτε. Τρελαίνεσαι ή δεν τρελαίνεσαι?
    Ίσως νομίζετε ότι κάνω πλάκα αλλά δυστυχώς δεν είναι.
    Το ίδιο ακριβώς ισχύει και για τους κτηνοτρόφους φυσικά.
    Και το ερώτημα είναι ότι εντάξει παλιά ήταν άνθρωποι αγράμματοι έρμαια του κάθε θεομπαίχτη, σήμερα όμως ποια δικαιολογία υπάρχει??

    Μάλλον δυστυχώς για όλους μας ΔΕΝ υπάρχει!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. EΙΜΑΙ ΑΠΟΛΥΤΑ ΣΥΜΦΟΝΟΣ ΜΕ ΤΟ ΣΥΛΛΟΓΙΣΜΟ ΣΟΥ,, ΕΝΑ ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΣΤΗΝ ΟΛΗ ΥΠΟΘΕΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΕΥΚΟΛΗ ΠΑΡΟΧΗ
    ΧΡΗΜΑΤΟΣ ΜΕ ΤΙΣ ΕΠΙΔΟΤΗΣΕΙΣ,ΤΙΣ ΟΠΟΙΕΣ ΑΝΤΙ ΝΑ ΤΙΣ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΟΥΝ ΤΙΣ ΒΡΗΚΑΝ ΕΥΚΑΙΡΕΙΑ ΝΑ ΠΕΡΝΟΥΝ ΖΩΗ ΧΑΡΙΣΑΜΕΝΗ,, ΛΙΓΟΙ ΤΙΣ ΕΠΕΝΔΥΣΑΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΛΟΓΟ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΔΙΝΟΝΤΑΝ.!
    ΙΣΩΣ ΤΩΡΑ ΜΕ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ ,Η ΑΝΑΓΚΗ ΕΠΙΒΙΩΣΗΣ ΝΑ ΜΑΣ ΚΑΝΕΙ ΝΑ ΑΡΧΙΣΟΥΜΕ ΛΙΓΟ ΝΑ ΟΡΓΑΝΟΝΟΜΑΣΤΕ, ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΙ ΠΟΛΛΕΣ ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΠΛΕΟΝ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. http://skopelos-news.blogspot.com/2012/03/blog-post_8775.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή