Σήμα Facebook

ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΚΙΑΦΗΣ | κινητο 6907471738


ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ
Συνεχή Ροή Ειδήσεων από το νησί

Δευτέρα 12 Μαρτίου 2012

άρθρο Παύλου Παπαδάτου από την χθεσινή Real News

Ποιος άραγε τους το επέτρεψε;

Ποτέ άλλοτε καμία χώρα στην σύγχρονη ιστορία δεν μείωσε της δαπάνες του προϋπολογισμού της κατά 20%.
Ποτέ άλλοτε στην σύγχρονη ιστορία κανένας λαός δεν βίωσε μία τόσο βίαιη αλλαγή στο βιοτικό του επίπεδο, και ποτέ ένας λαός δεν θυσίασε τόσα πολλά και θα θυσιάσει ακόμη περισσότερα χωρίς να υπάρχει καμία βεβαιότητα ότι στο τέλος θα παραμείνει στην ευρωζώνη και συγχρόνως θα βρει το δρόμο της οικονομική του ανάκαμψης.

Λες και υπάρχει μία αόρατη δύναμη που δίνει στο λαό μας τεράστια αποθέματα υπομονής αλλά συγχρόνως και τεράστια διάθεση για αυτοκαταστροφή αν φυσικά μας τα λένε καλά
οι δημοσκοπήσεις.
Υπό μίαν έννοια η αντοχή μας και η ελαστικότητα μας ναι μεν αυξάνει κάποιες ελπίδες για μια μελλοντική μας οικονομική ανασυγκρότηση και παραμονής μας στο ευρώ,αλλά παρ’όλα αυτά ο οικονομικός μας χειμώνας είναι ακόμη μακρύς και αρχίζει πιο έντονα μέσα στο κατακαλόκαιρο αφού τον Ιούνιο αρχίζει ο νέος κύκλος περικοπών με πιθανή κατάργηση του 13ου και 14ου μισθού. Το ύψος αποζημίωσης λόγω απόλυσης δεν πρόκειται να ξεπερνά τους πέντε μισθούς ακόμη και αν κάποιος έχει τριάντα χρόνια υπηρεσίας. Το εφάπαξ στο δημόσιο και η αποζημίωσης λόγω σύνταξης στον ιδιωτικό τομέα μάλλον θα αποτελέσουν παρελθόν όπως παρελθόν θα αποτελέσει και η οποιαδήποτε εμπιστοσύνη που είχαν οι πολίτες προς το σύγχρονο ελληνικό κράτος.
Ποτέ μου δεν μου άρεσαν οι επαγγελματίες συνδικαλιστές και πολύ σπάνια με ενδιέφεραν οι απόψεις τους. Σήμερα όμως αναγκάζομαι να συμφωνήσω τουλάχιστον με τους συνδικαλιστές των συνταξιοδοτικών ταμείων αλλά και τις διοικήσεις των ταμείων οι οποίοι διαμαρτύρονται απολύτως δικαιολογημένα και δεν θέλουν να συμμετέχουν τα ταμεία στο κούρεμα της περιουσίας τους κατά 70%. Δεν είναι δυνατό να μειωθεί η περιουσία των ταμείων κατά δώδεκα δις ευρώ και ενώ οι τράπεζες που θα συμμετέχουν στο κούρεμα θα χρηματοδοτηθούν με περισσότερα κεφάλαια από ότι το κούρεμα, για τα ταμεία, δηλαδή τους συνταξιούχους, δεν υπάρχει καμιά σοβαρή πρόβλεψη.
Και ενώ όλα αυτά συμβαίνουν στην ταλαίπωρη χώρα μας, κάποιοι είχαν την φαεινή ιδέα και πήραν την σκυτάλη από τον κύριο Παπανδρέου που παρουσίαζε διεθνώς την χώρα μας ως διεφθαρμένη ώστε αυτοί με την σειρά τους να την παρουσιάζουν ως ένα διεθνή επαίτη που εκλιπαρεί την παγκόσμια κοινότητα για μια ευκαιρία (Give Greece a Chance). Ποιος

άραγε τους το επέτρεψε;

Σημείωση
Σε καμία περίπτωση δεν θέλω να μειώσω την καλοπροαίρετη προσπάθεια κάποιων επιχειρηματιών που συμβάλλουν οικονομικά στην καμπάνιά. Το Brand name όμως της περήφανης χώρας μας, άθελά τους, το κουρελιάζουν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου