Σήμα Facebook

ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΚΙΑΦΗΣ | κινητο 6907471738


ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ
Συνεχή Ροή Ειδήσεων από το νησί

Τρίτη 10 Απριλίου 2012

Προετοιμασία της ΠΕ Κεφαλονιάς για τα 70 χρόνια από τη σφαγή της Ιταλικής μεραρχίας AQUI στην Κεφαλονιά

Ενόψει του επικείμενου εορτασμού της επετείου των 70 ετών από την σφαγή της Ιταλικής μεραρχίας AQUI στην Κεφαλονιά αλλά και με γνώμονα την ιστορική διασύνδεση και τους δεσμούς φιλίας που χαρακτηρίζουν τη σχέση των Κεφαλλονιτών με τη γείτονα Ιταλία, έλαβε χώρα συνάντηση εργασίας του Αντιπεριφερειάρχη Κεφαλονιάς και Ιθάκης, Σωτήρη Κουρή και του Αντιδημάρχου Κεφαλονιάς – αρμόδιου για θέματα Πολιτισμού και Τουρισμού - Βαγγέλη Κεκάτου, με την Ιταλίδα Πρόξενο στην Κεφαλονιά, Graziella Micheletti, την Αντιπρόεδρο της Μεσογειακής Ένωσης, Bruna de Paula και την Ιταλίδα δημοσιογράφο, Elisabetta Giudrinetti.
Προετοιμασία της ΠΕ Κεφαλονιάς για τα 70 χρόνια από τη σφαγή της Ιταλικής μεραρχίας AQUI στην Κεφαλονιά
Από αριστερά: Η Ιταλίδα Πρόξενος στην Κεφαλονιά, Graziella Micheletti, η Αντιπρόεδρος της Μεσογειακής Ένωσης, Bruna de Paula, ο Αντιπεριφερειάρχης ΠΕ Κεφαλονιάς & Ιθάκης Σωτήρης Κουρής, η Ιταλίδα δημοσιογράφος, Elisabetta Giudrinetti και ο Αντιδήμαρχος Κεφαλονιάς, Ε. Κεκκάτος.
Θεατρικά και αθλητικά δρώμενα για την επέτειο

«Η συνάντηση αυτή», διευκρίνισε ο Αντιπεριφερειάρχης, «διεξήχθη στο πλαίσιο της προσπάθειάς μας για την αρτιότερη και πιο επιτυχημένη οργάνωση όλων των εκδηλώσεων που συνδέονται με την ιστορία και τον πολιτισμό μας. Αντικείμενό της, ήταν η συντονισμένη και λεπτομερής προετοιμασία όλων των δρώμενων που αφορούν στην παρέλευση 70 ετών από τη σφαγή της Ιταλικής μεραρχίας στην Κεφαλονιά τα οποία θα λάβουν πολιτιστικό αλλά και επιστημονικό χαρακτήρα.
Συγκεκριμένα θα περιλαμβάνουν θεατρικά και αθλητικά δρώμενα, με συμμετοχή τόσο ελλήνων όσο και ιταλών ηθοποιών και αθλητών, παρουσιάζοντας και αναδεικνύοντας την αμοιβαιότητα, τη συνεργασία, την αλληλεγγύη και την κοινή πολιτισμική αναφορά μεταξύ των δύο λαών».
Ωστόσο, όπως επισήμανε ο Αντιπεριφερειάρχης Κεφαλονιάς και Ιθάκης Σωτήρης Κουρής, «όλες οι εκδηλώσεις θα γίνουν στο πλαίσιο της ιστορικής πραγματικότητας, με απόλυτο σεβασμό στη μνήμη των πεσόντων, στην τραγικότητα του γεγονότος αλλά και στην αντικειμενικότητα της παρουσίασης».
Τέλος με γνώμονα το γενικό πλαίσιο επικοινωνίας και επαφών με την Ιταλία, συζητήθηκε και το ενδεχόμενο συνεργασίας στο πλαίσιο ευρωπαϊκών προγραμμάτων.

Πηγή: http://www.kefalonitikanea.gr/2012/04/70-aqui.html#ixzz1rfnzyTIa

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου