Σήμα Facebook

ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΚΙΑΦΗΣ | κινητο 6907471738


ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ
Συνεχή Ροή Ειδήσεων από το νησί

Πέμπτη 5 Απριλίου 2012

Συνεδριάζει αύριο η ΠΝΟ για την απεργία


ΑΚΑΡΠΗ Η ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΥΡΓΟ

ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ  ΑΠΟ ΤΟ   http://www.ethnos.gr 

Χωρίς κάποια θετική εξέλιξη ολοκληρώθηκε η συνάντηση που είχε το απόγευμα η υπουργός Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας με το προεδρείο της ΠΝΟ για την 48ωρη απεργία που έχουν εξαγγείλει οι ναυτεργάτες, μέσα στη Μεγάλη Εβδομάδα. Είμαστε μακριά από αυτά που ζητάμε, δήλωσαν οι εκπρόσωποι της ΠΝΟ.

Από τη συνάντηση των υπουργών με το προεδρείο της ΠΝΟ
Από τη συνάντηση των υπουργών με το προεδρείο της ΠΝΟ
"Πιστεύω ότι είμαστε μακριά από αυτά που ζητάμε. Δραστικές λύσεις στα αιτήματά μας δεν έχουν δοθεί, ωστόσο περιμένουμε από την πολιτική ηγεσία του υπουργείου, να μας δοθούν εγγράφως κάποιες απαντήσεις στα αιτήματά μας", δήλωσε μετά τη συνάντηση ο Γενικός Γραμματέας της ΠΝΟ Γιάννης Χαλάς.

Η εκτελεστική επιτροπή της ΠΝΟ, θα συνεδριάσει αύριο προκειμένου να εκτιμήσει τα αποτελέσματα της συνάντησης, η οποία πραγματοποιήθηκε σε φορτισμένο κλίμα και με τη συμμετοχή των υπουργών Εργασίας και Υγείας Γιώργου Κουτρουμάνη και Ανδρέα Λοβέρδου αντίστοιχα.
«Θέλω να πιστεύω ότι θα επικρατήσει κατανόηση, αλληλεγγύη και σεβασμός των προβλημάτων όλων των Ελλήνων πολιτών», δήλωσε από την πλευρά της η Άννα Διαμαντοπούλου η οποία ανακοίνωσε ότι οι θέσεις του υπουργείου θα δοθούν μέχρι το βράδυ γραπτώς στους ναυτικούς.
Η κ. Διαμαντοπούλου δήλωσε ότι η ναυτιλία και η ναυτεργασία έχουν μεγάλα και εκρηκτικά προβλήματα και δήλωσε ότι στη συνάντηση με τους εκπροσώπους των ναυτεργατικών σωματείων συζητήθηκαν και δόθηκαν εξηγήσεις και λύσεις στα πλαίσια του εφικτού και στα πλαίσια των δυνατοτήτων σε όλα τα μεγάλα προβλήματα των ναυτικών, που αφορούν την υγεία, την ασφάλιση, τη σύνταξη, το ταμείο των ναυτικών, αλλά και προγράμματα που αφορούν την ανεργία και τη διατήρηση των θέσεων εργασίας.
Για τον Οίκο του Ναύτου, ανέφερε ότι θα υπάρξει τρίμηνη μεταβατική περίοδος, προσθέτοντας ότι έχει γίνει επιτροπή στο υπουργείο Υγείας στην οποία συμμετέχει και η ΠΝΟ.
Για το θέμα της ευρωπαϊκής υποστήριξης του θέματος της ανεργίας είπε ότι έχει γίνει πρόγραμμα με το υπουργείο Εργασίας ύψους 11,5 εκατ. ευρώ που αφορά την υποστήριξη συγκεκριμένων ειδικοτήτων.
Τόνισε επίσης ότι δεν υπάρχει κανένα θέμα με το εφάπαξ των ναυτικών και ανέφερε ότι από την προηγούμενη φορά υπάρχει συνέχεια και συνέπεια σε όσα συμφωνήθηκαν με την ΠΝΟ.
Λοβέρδος: Δεν αλλάζει η ρύθμιση για τον Οίκο Ναύτου
Ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Λοβέρδος δήλωσε ότι η ένταξη του Οίκου Ναύτου στον ΕΟΠΥΥ ψηφίστηκε με συντριπτική πλειοψηφία από τη Βουλή και ότι δεν υπάρχει θέμα για τους εργαζόμενους.
«Τώρα είμαστε στη φάση της εφαρμογής και της εξειδίκευσης παρά τα προβλήματα που παρουσιάστηκαν τις πρώτες ημέρες κατά την έναρξη λειτουργίας» πρόσθεσε ο υπουργός ο οποίος διαβεβαίωσε τους εκπροσώπους της ΠΝΟ ότι δεν έχουν κανένα λόγο να φοβούνται καθώς ο οίκος Ναύτου θα παραμείνει ένα ταμείο που θα απευθύνεται στους ναυτικούς αλλά στο πλαίσιο του ΕΟΠΥΥ.
Ο υπουργός Εργασίας Γιώργος Κουτρουμάνης αναφερόμενος στο θέμα του ΝΑΤ είπε ότι δεν υπάρχει κάποιο ζήτημα και ότι δεν τίθεται κάποια αλλαγή.
Διαβεβαίωσε επίσης ότι δεν υπάρχει θέμα μείωσης του εφάπαξ των ναυτικών και ότι δεν προβλέπεται κάτι τέτοιο σε διάταξη του σχετικού νομοσχεδίου.
Σε ερώτημα αν θα προχωρήσει η απογραφή των συνταξιούχων και στο ΝΑΤ ο υπουργός δήλωσε ότι αυτό θα γίνει όπως σε όλα τα ταμεία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου