Σήμα Facebook

ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΚΙΑΦΗΣ | κινητο 6907471738


ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ
Συνεχή Ροή Ειδήσεων από το νησί

Τετάρτη 11 Απριλίου 2012

Συνελήφθη ο Άκης Τσοχατζόπουλος


Λίγο πριν από τις 11.00 σήμερα το πρωί, άνδρες της Ασφάλειας συνέλαβαν τον Άκη Τσοχατζόπουλο, έπειτα από ένταλμα σύλληψης που εκδόθηκε εις βάρος του πρώην υπουργού από τον ανακριτή που χειρίζεται τα περιουσιακά του στοιχεία για ξέπλυμα βρώμικου χρήματος, με τη σύμφωνη γνώμη της προϊσταμένης της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, Ελένης Ράικου.

Ο κ. Τσοχατζόπουλος βρίσκεται στη Γ.Α.Δ.Α. και τις προσεχείς ώρες θα προσαχθεί στο ανακριτικό γραφείο στο κτήριο 10 της πρώην Σχολής Ευελπίδων, όπου και θα εκτελεστεί το ένταλμα σύλληψης.

Στις 11.16 το πρωί πέρασε την πόρτα του κτηρίου χωρίς χειροπέδες και με ήρεμο ύφος δήλωσε στους δημοσιογράφους: «Πάμε στον ανακριτή, θα τα πούμε εκεί».

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι δικαστικές αρχές ενεργοποίησαν τις διατάξεις του νόμου 4022/2011, που αφορά στην ταχεία εκδίκαση υποθέσεων διαφθοράς κρατικών πολιτικών προσώπων ή κρατικών υπαλλήλων.
Να σημειωθεί ότι εκδόθηκαν άλλα τέσσερα εντάλματα σύλληψης για άτομα που είχαν λειτουργήσει ως παρένθετα πρόσωπα για να μπορεί ο πρώην υπουργός να αποκρύπτει τα περιουσιακά του στοιχεία, χωρίς ακόμη να έχει γνωστό ποιους αφορούν.

Αυτή τη στιγμή πραγματοποιείται έρευνα παρουσία εισαγγελέα και στο σπίτι της κόρης του.

Το ένταλμα σύλληψης του Α. Τσοχατζόπολου αφορά στο θέμα της νομιμότητας της αγοραπωλησίας του ακινήτου στη Διονυσίου Αεροπαγίτου και το σύνολο των περιουσιακών του στοιχείων.

Το χρονικό

Η επιχείρηση σύλληψης του Άκη Τσοχατζόπουλου ξεκίνησε στις 06.00 το πρωί της Μ. Τετάρτης, παρουσία εισαγγελικού λειτουργού. Τρία οχήματα της Ασφάλειας, τέσσερις αστυνομικοί και άνδρες του Σ.Δ.Ο.Ε. βρέθηκαν έξω από την οικία του.

Η υπόθεση θεωρούνταν «τελειωμένη» από καιρό και αφορά στη συνέχεια του μεγάλου σκανδάλου των υποβρυχίων.

Ο Άκης Τσοχατζόπουλος ήταν μέσα στο σπίτι της Διονυσίου Αεροπαγίτου μαζί με τη σύζυγό του, Βίκυ Σταμάτη. Ήταν μάλιστα εκείνος που άνοιξε την πόρτα στους αστυνομικούς, οι οποίοι του γνωστοποίησαν ότι εκκρεμεί ένταλμα σύλληψης εις βάρος του.

Κατά πληροφορίες δεν προέβαλε καμία αντίσταση και ακολούθησε αυτοβούλως τους αστυνομικούς στη Γ.Α.Δ.Α..

Νωρίτερα ο πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ είχε φροντίσει να ειδοποιήσει και τους πληρεξούσιους δικηγόρους του, προκειμένου να τους συμβουλευτεί για το πώς πρέπει να αντιδράσει. Αυτή την ώρα, συνολικά οκτώ εισαγγελείς διενεργούν ταυτόχρονες έρευνες σε σπίτια εμπλεκομένων αλλά και προσώπων για τα οποία έχουν εκδοθεί εντάλματα σύλληψης.

Ανοιχτό είναι το ενδεχόμενο της προφυλάκισης του Άκη Τσοχατζόπουλου μετά την απολογία του στον ανακριτή, ενώ, σύμφωνα με πληροφορίες από το δικαστικό ρεπορτάζ, στην υπόθεση ενδέχεται να εμπλακούν και άλλα μέλη της οικογένειάς του. Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι αυτή τη στιγμή καταζητούνται και άλλοι κατηγορούμενοι, οι οποίοι θα έχουν την ίδια ποινική μεταχείριση με τον κ. Τσοχατζόπουλο.

Έρευνες και στο γραφείο του

Άνδρες της Ασφάλειας βρίσκονται και στο γραφείο του πρώην υπουργού στη συμβολή των οδών Πανεπιστημίου και Ομήρου 8, όπου πραγματοποιούν έρευνα και κάνουν φύλλο και φτερό σημαντικά έγγραφα που έχει στη διάθεσή του.
Για την υπόθεση της αγοραπωλησίας είχε διαταχθεί προκαταρτική εξέταση τον Ιούνιο του 2010 από την κα Ράικου. Την έρευνα διενήργησαν δύο εισαγγελείς, η Ευγενία Κυβέλου και η Ελένη Σίσκου, που κάλεσαν με την ιδιότητα του υπόπτου τον κ. Τσοχατζόπουλο τον Οκτώβριο του 2011.

Στο πλαίσιο της έρευνας, εξεταζόταν η διάπραξη του αδικήματος που αφορά στο ξέπλυμα βρώμικου χρήματος καθώς και φορολογικές παραβάσεις.

Μετά την ολοκλήρωση της έρευνας, ο φάκελος χρεώθηκε στον ειδικό ανακριτή κ. Μάλη.


ON CAMERA: Η σύλληψη του 'Ακη Τσοχατζόπουλου στο σπίτι του στην Διονυσίου Αρεοπαγίτου

-"Στον ανακριτή πάμε. Θα τα πούμε εκεί πέρα", είπε ο ίδιος φτάνοντας στην ΓΑΔΑ
- Είχε εκδοθεί ένταλμα για την σύλληψή του - Το ένταλμα αφορά την κατηγορία για ξέπλυμα βρώμικου χρήματος
- Έχουν εκδοθεί εντάλματα και για άλλα πρόσωπα και αναζητούνται από την αστυνομία
- Χθες ο εισαγγελέας ζήτησε την παραπομπή του σε δίκη για ανακριβές πόθεν έσχες
- ΠΑΣΟΚ: "Να αφήσουμε την δικαιοσύνη να κάνει απερίσπαστη την δουλειά της θα ήταν προτιμότερο να το είχε κάνει με μεγαλύτερη ταχύτητα"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου