Σήμα Facebook

ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΚΙΑΦΗΣ | κινητο 6907471738


ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ
Συνεχή Ροή Ειδήσεων από το νησί

Κυριακή 15 Απριλίου 2012

ΤΗΝ ΛΥΣΗ ΤΗΝ ΕΙΧΕ ΠΕΙ Ο ΜΕΓΑ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ!


Κι όμως, η λύση είναι τόσο απλή
ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ  ΑΠΟ  ΒΑΣ.ΛΟΡΕΤΖΑΤΟ

Έχει δοθεί από το Μέγα Αλέξανδρο και ποτέ δε θα πάψει να είναι επίκαιρη:

''Ό, τι δε λύεται κόπτεται''

Σαν το Γόρδιο Δεσμό, έτσι και τα προβλήματα της Ελλάδας. Όσο πολύπλοκα κι αν φαντάζουν τώρα και αποκαρδιωτικά, η λύση τους είναι απλή, όπως και το λύσιμο του Γόρδιου Δεσμού. Κόψιμο. Κόψιμο της πρόσβασης στην εξουσία και στη διαχείριση της ζωής της Ελλάδας όλων αυτών που κατέστρεψαν σταδιακά τη χώρα τις τελευταίες δεκαετίες. Οριστική απομάκρυνσή τους από οποιαδήποτε θέση ευθύνης.


Γιατί είτε είναι ανίκανοι κι έφεραν τη χώρα ως εδώ, είτε είναι συνειδητοί ανθέλληνες και τόσα χρόνια δρούσαν βάση σχεδίου, όπως άφησε να υπονοηθεί ο επίδοξος νέος πρωτοδήμιος της Ελλάδας (μιας και η λέξη ''πρωθυπουργός'' δεν έχει καμιά ουσία πλέον) από το βήμα της Βουλής, όταν κάλεσε τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ να μην καταψηφίσουν, επειδή θα θέσουν σε κίνδυνο σχεδιασμούς χρόνων. Είτε το πρώτο είναι είτε το δεύτερο - πολύ πιθανότερο το δεύτερο - δεν έχουν καμιά δουλειά με τη διαχείριση της ζωής ενός ολόκληρου έθνους.

Ο σοφός λαός λέει ότι το ψάρι βρωμάει απ' το κεφάλι. Δεν έχει, λοιπόν, κανένα νόημα να μας πλημμυρίζουν με ειδήσεις για συλλήψεις διεφθαρμένων δημόσιων υπαλλήλων. Καθήκον του πολιτικού συστήματος είναι να εμπνέει τους πολίτες με τα λόγια, αλλά κυρίως με τις πράξεις και το παράδειγμά του και να τιμωρεί όσους παραβιάζουν τους νόμους της χώρας. Αυτοί, όμως, ενώ κυβερνούσαν αδιαλείπτως τόσα χρόνια, το μόνο που ενέπνευσαν με το βίο και την πολιτεία τους ήταν η διαφθορά, η απάτη και η καταλήστευση του ελληνικού λαού. Και πολύ φυσικά, αφού αυτοί που διέπραξαν τα αδικήματα ήταν παιδιά του συστήματος, διορισμένοι από βουλευτές και υπουργούς, φίλοι που κάλυπταν ο ένας τον άλλον και μοιράζονταν τα κέρδη. 

Το πολιτικό μας σύστημα, λοιπόν, εξέθρεψε με θαλπωρή τους πολίτες που θα τους βοηθούσαν στη διάλυση της χώρας, ενώ όσους πολίτες έμεναν πιστοί σε αρχές και ιδανικά, ή είχαν ικανότητες που θα οδηγούσαν τη χώρα στην ακμή τους καταδίκασε να ζουν θαμμένοι, απομονωμένοι στο περιθώριο σαν αξιοπερίεργα, δυστυχισμένα όντα.

Τώρα, όμως, που το απόστημα, του οποίου τη δυσωδία χρόνια τώρα κάποιοι ανέχονταν, απλώθηκε παντού και απειλεί την επιβίωση ενός ολόκληρου λαού, όσοι κατάφεραν να μην αλλοιωθούν εντελώς από τις διαβρωτικές ενέργειες ενός σάπιου συστήματος με άπειρα στηρίγματα στα μέσα μαζικής εξημέρωσης, στον ''καλλιτεχνικό'' και ''πνευματικό'' χώρο, συνειδητοποιούν ότι η κατάσταση δεν πάει άλλο. Αυτός ο οργανισμός των 11 εκατομμυρίων κυττάρων δεν μπορεί να επιζήσει κι άλλο με το βάρος αυτού του τεράστιου αποστήματος που δυσχεραίνει και σκοτώνει τη λειτουργία όλων των οργάνων - παιδεία, δικαιοσύνη, πολιτισμό, υγεία... -, αφήνοντας μια καρδιά που ασφυκτιά να χτυπά με τις τελευταίες τις δυνάμεις, για να αντισταθεί στον επερχόμενο θάνατο.

Μερικές φορές έρχεται ο πανικός. Τι μπορούμε να κάνουμε; Η ζημιά έχει προχωρήσει. Μήπως δε γίνεται τίποτα; Μήπως δεν υπάρχει λύση; Ο κ. Βενιζέλος είπε πως η Ελλάδα έχει ανάγκη από έμπειρους, για να βγει απ' την κρίση, εννοώντας τον ίδιο και το σινάφι του. Σε τι έμπειρους; Στην απάτη, στη διαφθορά, στην καταστροφή, στη δολοφονία ενός ολόκληρου λαού; Γιατί η πορεία τους αυτό αποδεικνύει: πως το μόνο που ξέρουν και κάνουν καλά και με μίσος ανεξήγητο είναι να καταστρέφουν ανηλεώς...

Και πώς θα αντιδρούσε μια επιχείρηση που σέβεται τον εαυτό της και θέλει να επιβιώσει μπροστά σε υπαλλήλους που τη ζημιώνουν και την έφεραν στη χρεωκοπία, ευνοώντας τους ανταγωνιστές της; Τους απολύει και τους στέλνει στη φυλακή. 

Δε χρειάζονται βαθυστόχαστες αναλύσεις και βασανιστικές διερωτήσεις. Αυτοί που επί δεκαετίες κατέστρεφαν τη χώρα πρέπει να φύγουν - αν είχαν λίγη τσίπα, θα το είχαν κάνει μόνοι τους, αλλά φαίνεται πως ευχαριστιούνται την καταστροφή των Ελλήνων και θέλουν να συνεχίσουν μέχρι τέλους. Μόνο αν φύγουν αυτοί και αναλάβουν καινούργιοι που δεν έχουν καμία σχέση μαζί τους μπορεί η Ελλάδα να ελπίζει.

Άνθρωποι με ικανότητες και αγάπη για τη χώρα που γι' αυτό ακριβώς διώχτηκαν και τέθηκαν στο περιθώριο της ανεργίας και της κοροϊδίας, για να μη χαλάσουν τα σχέδια των ''σωτήρων''. Άνθρωποι που δεν καταδέχτηκαν να προσκυνήσουν και να γλείψουν για μια θεσούλα που θα έσωζε τους ίδιους με αντάλλαγμα την καταστροφή της χώρας και των συμπολιτών τους. Μόνο με νέους ανθρώπους που αγαπούν τη χώρα μπορούμε να ελπίζουμε ότι η Ελλάδα θα γίνει ξανά αυτό που της αξίζει. 

Λύσεις υπάρχουν και είναι απλούστατες σαν το αυγό του Κολόμβου. Άνθρωποι που να θέλουν να τις εφαρμόσουν από αγάπη για τη χώρα και, για να σωθεί η χώρα, στο υπάρχον πολιτικό σύστημα δεν υπάρχουν. Και η απόδειξη είναι ότι τώρα που επίκεινται εκλογές το μόνο που κάνουν είναι να φανατίζουν, να απειλούν, να εκβιάζουν και να τρομοκρατούν, χωρίς να μπαίνουν στον κόπο να καλύψουν τις προθέσεις τους για την επόμενη των εκλογών ημέρα.

''Αν δε με ψηφίσετε, θα έρθει η ακυβερνησία, η καταστροφή'' κι ένα σωρό αρλούμπες, χωρίς καμιά βάση. Λες και τώρα η κατάσταση είναι παραδεισένια, λες και δεν ορίζουν τις ζωές μας ξένοι - εγχώριοι και του εξωτερικού -, λες και υπάρχει χειρότερο από αυτό που ζούμε με τους 300 τυράννους να επιβουλεύονται και να απομυζούν κάθε τι ωραίο απ' τη ζωή μας και από πάνω να μας υβρίζουν και να μας ταπεινώνουν, επιβάλλοντας το μίασμα της παρουσίας τους με την ωμή βία των ΜΑΤ στις πιο ιερές εκδηλώσεις των Ελλήνων.

Η λύση απαιτεί μόνο μια απόφαση, μια αναλαμπή στο μυαλό - είναι τόσο απλό. Δεν υπάρχει τίποτα χειρότερο απ' το να σε κυβερνούν άνθρωποι που θέλουν το κακό σου. Δεν υπάρχει τίποτα καλύτερο απ' το να απαλλαγείς από αυτούς και να βάλεις στη θέση τους ανθρώπους που θα πιστεύεις πραγματικά σ' αυτούς και αυτοί θα πιστεύουν σε σένα, στα προτερήματα, αλλά και στα ελαττώματά σου που θα γίνουν μεγαλύτερα προτερήματα. Όπως ανοίγεις τη μαύρη κουρτίνα και πλημμυρίζει το δωμάτιο απ' το φως του ήλιου. Ο ήλιος δε χάθηκε, εμείς πρέπει να σχίσουμε τη μαύρη κουρτίνα που τον σκεπάζει. Και μετά κάτω απ' το φως του ήλιου οι λύσεις για τα ''άλυτα'' προβλήματα της χώρας δε θα μοιάζουν δυσπρόσιτες. 
endelehia.blogspot

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου