Σήμα Facebook

ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΚΙΑΦΗΣ | κινητο 6907471738


ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ
Συνεχή Ροή Ειδήσεων από το νησί

Πέμπτη 19 Απριλίου 2012

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΟΝ ΤΟΥΡΙΣΜΟ ΕΠΙΣΙΤΙΣΜΟ


                        ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ & ΙΘΑΚΗΣ   
“ Ο ΑΓ. ΜΗΝΑΣ”

Οι μεγαλοξενοδόχοι είναι απροκάλυπτοι, με το να καταγγείλουν  τη  Σ.Σ.Ε!  Παράλληλα, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ξενοδόχων κατήγγειλε την κλαδική συλλογική σύμβαση εργασίας των ξενοδοχοϋπαλλήλων, η οποία έληγε το Δεκέμβρη του 2012.

Οι ξενοδόχοι αξιώνουν μείωση των μισθών, επαναπροσδιορισμό των καταβαλλόμενων επιδομάτων, επαναδιατύπωση των προϋποθέσεων απόλυσης και επαναπρόσληψης των εποχικά εργαζομένων, όπως ορίζει η σύμβαση. Ταυτόχρονα, αμφισβητούν το πενθήμερο - 8ωρο καθώς ζητούν ευελιξία με την εφαρμογή της διευθέτησης του χρόνου εργασίας.
Τέλος, σε συνάντηση για τη σύμβαση καλεί την Ομοσπονδία του κλάδου και η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εστιατορικών και Συναφών Επαγγελμάτων.
Η κλαδική σύμβαση είναι αορίστου χρόνου και σύμφωνα με τις τελευταίες αντεργατικές ρυθμίσεις λήγει - αν δεν καταγγελθεί - το Φλεβάρη του 2013.
Καλούμε τους συνάδελφους μας να βγάλουν τα συμπεράσματα τους τόσο για την πολιτική στάση των Ξενοδόχων, όσο και για τις ξεπουλημένες συνδικαλιστικές δυνάμεις, οι οποίες καθοδηγούνται όλα αυτά τα χρόνια από τους πολιτικούς προϊστάμενους τους, και υπηρετούν με την στάση τους  τα συμφέροντα   του μεγάλου κεφαλαίου, στον κλάδο και την ομοσπονδία μας.
Στις 6 του Μάη να τους δώσουμε την απάντηση που χρειάζονται,  κρίνοντας τόσο την στάση του συνεπές ταξικού κινήματος και τις δυνάμεις  που καθημερινά δίνουν μάχες ενάντια στην ανέχεια  τον συμβιβασμό και την μοιρολατρία,  πλάι των εργαζομένων και όχι απέναντί τους


                                                                                                                              ΤΟ Δ.Σ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου