Σήμα Facebook

ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΚΙΑΦΗΣ | κινητο 6907471738


ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ
Συνεχή Ροή Ειδήσεων από το νησί

Τρίτη 24 Απριλίου 2012

κινητοποιήσεις των εργαζόμενων στην πολυεθνική «Καρφούρ - Μαρινόπουλος, ΝΤΙΑ»


ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ & ΙΘΑΚΗΣ
To σωματείο μας στηρίζει τις μεγάλες κινητοποιήσεις των εργαζόμενων στην πολυεθνική «Καρφούρ - Μαρινόπουλος, ΝΤΙΑ» όπου οργανώνουν την αντίστασή τους με στόχο να μείνουν στα χαρτιά οι απαιτήσεις της εργοδοσίας για  τσακίσμα  των  μισθών τους, και να χτυπήσει συνολικά τα δικαιώματά τους. Κόντρα στους εκβιασμούς, στα τρομοκρατικά διλήμματα, στις «Σειρήνες» του εργοδοτικού και κυβερνητικού συνδικαλισμού.
Οι εργαζόμενοι προχωρούν. με πρόταση του πανελλαδικού επιχειρησιακού τους σωματείου, σε 4ωρη στάση εργασίας μεθαύριο, Πέμπτη 26 Απρίλη, από τις 8 το πρωί έως τις 12 το μεσημέρι.

Στέλνουν ένα πρώτο μήνυμα στην εργοδοσία ότι δεν αποδέχονται τη μείωση μισθών, δεν υποκύπτουν στους εκβιασμούς, δίνουν ψήφο εμπιστοσύνης στο σωματείο τους να διαπραγματευτεί την υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας με αυξήσεις στους μισθούς.


Θα δώσουμε τη μάχη στο πλευρό των εργαζομένων γιατί η επίθεση στους εργαζόμενους της πολυεθνικής «Καρφούρ» και είναι μια μάχη που αφορά όλο τον κλάδο.  

«Δε σηκώνει άλλη υποχώρηση, πρόκειται για τη ζωή μας».
Ενιαία πρέπει να είναι και η απάντηση των εργαζομένων όλων των κλάδων. Μόνο αυτή μπορεί να βάλει φραγμό στην επίθεση της εργοδοσίας. Σαν σωματείο μαζί με το ταξικό κίνημα θα διαθέσουμε τις δυνάμεις μας για τη στήριξη, συμπαράσταση και νίκη του αγώνα αυτού. 

Η μάχη θα κερδηθεί όσο θα δυναμώνει η συμμετοχή στον αγώνα των εργαζομένων σε αυτή την πολυεθνική. Αν συνειδητοποιηθεί αυτή η δύναμη μπορούμε να τα αλλάξουμε όλα. Απέναντι στις «δεσμεύσεις» της εργοδοσίας και τις διασφαλίσεις που τάζει, η μόνη διασφάλιση για τα δικαιώματά μας είναι ο αγώνας . 
Αν στις επικείμενες εκλογές βγουν ενισχυμένα τα κόμματα που στηρίζουν το κεφάλαιο και την εργοδοσία, που παίρνουν μέτρα για την κερδοφορία τους σε βάρος της εργατικής τάξης, όπως τον Ιούνη που έρχονται και νέα χειρότερα μέτρα, πρέπει έγκαιρα να βγουν κάποια συμπεράσματα.

Καλούμε σε συστράτευση και οργάνωση ενάντια στην απαίτηση της εργοδοσίας για φτηνούς εργάτες . Να δώσουμε την μάχη με αγωνιστικές παρεμβάσεις και εξορμήσεις. 

«Η Carrefour τρομοκρατεί τους εργαζόμενους, μειώνει τους μισθούς. Καμία υπογραφή ατομικής σύμβασης, καμία μείωση μισθών
Κάλούμε τους εργαζόμενους να παλέψουν μαζί με το σωματείο μας και να αντισταθούν στις μειώσεις μισθών, να σταματήσουν τις απολύσεις και να μετατραπούν οι συμβάσεις μερικής απασχόλησης σε 8ωρες και αορίστου χρόνου.



                 ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ – ΣΥΝΑΥΛΙΑ  ΤΗΝ  ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ
                                  ΣΤΙΣ 10:30 π.μ ΣΤΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΣΤΟ ΑΡΓΟΣΤΟΛΙ


                                                                                                                             ΤΟ Δ.Σ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου