Σήμα Facebook

ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΚΙΑΦΗΣ | κινητο 6907471738


ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ
Συνεχή Ροή Ειδήσεων από το νησί

Σάββατο 21 Απριλίου 2012

Ενα ρεπορτάζ της Αριστέας Χαριτάτου


Δενδροφύτευση στην Κατωγή

Δενδροφύτευση στην Κατωγή

Σήμερα, τις 8 το πρωί στο Κοινοτικό Γραφείο Μαντζαβινάτων, συγκεντρώθηκαν εθελοντές και ξεκίνησαν για την δενδροφύτευση στην περιοχή της Κουνόπετρας
Της Αριστέας Χαριτάτου  
Δεν υπάρχει ωραιότερο πράγμα, από το να πιάνεις ένα μικρό δενδράκι και να το φυτεύεις στην γη! Νιώθεις τον παλμό του δένδρου, αισθάνεσαι ψυχική ευφορία. Σήμερα, τις 8 το πρωί στο Κοινοτικό Γραφείο Μαντζαβινάτων, συγκεντρώθηκαν εθελοντές και ξεκίνησαν για την δενδροφύτευση στην περιοχή της Κουνόπετρας. Εκεί ήταν και ο αντιδήμαρχος κ. Θεοφιλάτος, κόβοντας αγριόχορτα στην άκρη του δρόμου. Εκεί ήταν και ο κ. Κατσιβέλης Γιώργος, της ΚΕΔΚΗΚΕ, κουβαλώντας τα δενδράκια που ήταν για φύτεμα, αλλά και ο τέως Πρόεδρος και νυν ταμίας Μαντζαβινάτων, κ. Γιώργος Έρτσος, ανοίγοντας με το μηχάνημα τρύπες για να δεχτούν τα δενδράκια.ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ  ΣΤΗΝ  http://www.e-kefalonia.net

5 σχόλια:

  1. Να λοιπόν από τον aris στην αγαπητή aris!

    Ωραία η κίνηση της δενδροφύτευσης στη κουνόπετρα μα και οπουδήποτε αλλού.
    Θα ήθελα να κάνω όμως μια πρόταση:

    Έχω αντιληφθεί χρόνια τώρα ότι περιηγητές που επισκέπτονται το χώρο φεύγουν με την εντύπωση ότι η πέτρα είναι ακίνητη.
    Οποτεδήποτε έχω συζητήσει για κίνηση της πέτρας με ειρωνεύονται και γελάνε μαζί μου πιστεύοντας ότι τους δουλεύω.
    Κανείς μα κανείς δεν το πιστεύει γιατί περιμένουν να δούν μια πέτρα να κτυπιέται σαν το γνωστό ταψί σε λούνα – παρκ.
    Επειδή είναι ένα φαινόμενο αξιοπερίεργο, άρα υπάρχει κέρδος επισκεψιμότητας, μήπως μπορεί να τοποθετηθεί κάποιος πολύ απλός μηχανισμός (ανέξοδος) που να δείχνει την αργή κίνησή της?

    Μυαλό υπάρχει άφθονο, αν βάλουμε και λίγο κόπο κάτι θα καταφέρουμε πιστεύω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΝΑ ΥΠΟΘΕΣΩ ΟΤΙ ΑΠΑΝΤΩ ΣΤΟΝ ΣΧΟΛΙΑΣΤΗ. ΚΑΙ ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΡΕΠΟΡΤΕΡ,,ΓΙΑΤΙ ΜΕ ΕΧΕΤΕ ΜΠΕΡΔΕΨΕΙ!!ARIS ΟΠΩΣ ΕΧΩ ΑΚΟΥΣΕΙ Η ΚΟΥΝΟΠΕΤΡΑ ΕΩΣ ΤΟΥΣ ΣΕΙΣΜΟΥΣ ΚΟΥΝΙΩΤΑΝ,,ΠΟΛΥ ΠΙΘΑΝΟΝ ΛΟΓΟ ΙΣΙΡΟΠΙΣΗΣ..,, ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΝΟΟΥΜΕ ΟΤΙ ΧΟΡΕΥΕ,ΑΠΛΑ ΜΕ ΚΑΠΟΙΑ ΚΑΚΟΚΑΙΡΙΑ, ΙΣΩΣ ΕΙΧΑΝ ΔΙΑΠΙΣΤΩΣΕΙ ΚΑΠΟΙΑ ΚΙΝΗΣΗ,ΠΟΥ ΜΕΤΑ ΤΟΝ ΣΕΙΣΜΟ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕ,,ΚΑΤΙ ΠΟΛΥ ΛΟΓΙΚΟ!! ΚΑΙ ΠΑΛΙ Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΘΕΩΡΗΣΤΕ ΤΗΝ ΟΜΩΣ ΥΠΟΘΕΤΙΚΗ!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Για να μη μπερδεύεσαι Poros o θηλυκός aris έχει και εικονίδιο με μια μηχανή στο μάτι.

    Για την κουνόπετρα τώρα:

    Η παλιά δεν γνωρίζω αν κουνάει, αλλά η καινούρια έχει μια κίνηση άλλοτε μεγαλύτερη άλλοτε μικρότερη που ίσως οφείλεται στη διαφορά του καιρού.
    Την κίνηση την έχω διαπιστώσει και με μάρτυρες.

    Μου φαίνεται παράξενο που δεν σου είναι γνωστό .
    Δεν μπαίνει και κανένας από εκεί να μας πεί τι γίνεται, γιατί όπως πάει θα γελάσουν και άλλοι, οπότε θα αρχίσω να γελάω και εγώ για να μη γίνω γραφικός.

    Ξέρεις τι θυμήθηκα;
    Πριν από χρόνια κάπου πληροφορήθηκα ότι είχε αρχίσει η κλωνοποίηση. Ήμασταν λοιπόν μια παλιοπαρέα με έναν Ναξιώτη ελαφρά κεκέ, αρχιψευταρά και χαβαλετζή. Λέω λοιπόν ότι άρχισαν να βγάζουν ολόιδια αρνάκια και μου απαντά:
    Εσύ ξε ξε ξεπέρασες κι κι και μένα! Και γίνεται ο χαμός που με πιάσανε τα γέλια και μένανε.
    Πέρασε λοιπόν σαν αστείο μέχρι που άρχισαν να γράφουν για τη γνωστή Ντόλη (την κλωνοποιημένη προβατίνα) και μου λέει, ρε ει είχες δι δίκιο και φοβήθηκα ότι έχασα τα πρω πρωτεία!
    Χα χα χα χα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. καλό!!!, Πάντως χωρις αστεία το νησί μας έχει πολλά γεωλογικά φαινόμενα,, και ιστορια!!απλά αδιαφορούμε όλοι! Ελπίζω το θέμα με τα ομηρικά να μας ξεκολήσει!!πχ, η αναρτησούλα λίγο νωρίτερα ,με Παχνί, Νηίον, λιμάνι,, Προννίοι, Αράκλι και Αράκλείο πεδίο! εχουν πολύ κουβέντα! Και ο προνήσος και αυτός μια δικη του ιστορία!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. όσον αφορά την Κουνόπετρα, ανά διαστήματα τοποθετούν κλαράκια, σύρματα κλπ....ο καθένας ότι σκέφτεται το βάζει για να δει αν κουνιέται....η πραγματικότητα είναι ότι η πέτρα πραγματικά ταλαντεύεται. κάποια χρόνια πίσω το κούνημα ήταν εμφανές, πλέον πρεπει να είσαι πολύ παρατηρητικός κ ώρες ακίνητος για να μπορέσεις να καταλάβεις την διαφορά....με κάποιον άλλον σεισμό, κάποια στιγμή, ελπίζουμε να την ξαναδούμε στις παλιές δόξες της...ο κόσμος που έρχεται όντως ψάχνει να βρει ποιά είναι η κουνάμενη πέτρα...για να την εντοπίσει ο τουρίστας, τα τελευταία χρόνια έχουν μπογιατίσει ένα σίδερο κ υποθέτουν ότι βρήκαν την λύση !

    ΑπάντησηΔιαγραφή