Σήμα Facebook

ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΚΙΑΦΗΣ | κινητο 6907471738


ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ
Συνεχή Ροή Ειδήσεων από το νησί

Πέμπτη 5 Απριλίου 2012

ΟΡΓΗ ΛΑΟΥ ΣΤΗΝ ΠΥΛΑΡΟ


ΜΑΡΚΟΣ ΚΟΤΣΙΛΙΝΗΣ : Οργή λαού στην Πύλαρο

 για το λιμάνι της Αγίας Ευφημίας

 
 

kotsilinis_markos_300.jpg
Όταν, πριν από χρόνια οργανώναμε το λιμάνι της Αγίας Ευφημίας, τον Μύρτο και άλλα πολλά, είχαμε ένα όραμα για το πού πάει η Πύλαρος. Το όραμα αυτό περνούσε μέσα   από  την ανάπτυξη της τοπικής κοινωνίας, με δικαιοσύνη, δίνοντας ίσες ευκαιρίες συμμετοχής της σε όλους.

Στα χρόνια, που είχαμε την τιμή να υπηρετήσουμε τον Δήμο Πυλαρέων, λειτούργησε τόσο  το  αγκυροβόλιο όσο και η παραλία του Μύρτου, (την οποία βρήκαμε σε χέρια ιδιωτών), υπό την ευθύνη  του Δήμου, αποφέροντας έσοδα, θέσεις εργασίας και οικονομική ανάπτυξη στους Πυλαρινούς.

Ένα χρόνο πριν, προειδοποιήσαμε τη σημερινή Δημοτική Αρχή,  με επιστολή μας, για το πώς θα  διατηρήσει τα  κεκτημένα του τέως Δήμου Πυλαρέων στον Μύρτο,  λοιδορηθήκαμε  δε όταν επισημάναμε την τακτική απαξίωσης  του λιμανιού, με την κακοδιαχείριση που γινόταν και τα μειωμένα έσοδα που είχε.


Στο Δημοτικό Συμβούλιο της 03-04-2012  είδαμε εισήγηση για ανάθεση σε ιδιώτη της εκμετάλλευσης του λιμανιού, χωρίς καμία προειδοποίηση  ή συζήτηση με την τοπική κοινωνία .

Αποτέλεσμα αυτής της απαράδεκτης τακτικής ήταν να ξεσηκωθεί σύσσωμη η περιοχή και να απαιτήσει απόσυρση του θέματος, διαφορετικά οι αντιδράσεις θα ήταν τεράστιες.
Οι πρόεδροι των τριών τοπικών συμβουλίων της Πυλάρου -(που ανήκουν στην παράταξη της ΝΕΑΣ ΕΠΟΧΗΣ) –οργάνωσαν κοινή συνεδρίαση-λαϊκή συνέλευση με συμμετοχή όλων των τοπικών συλλόγων και φορέων και έστειλαν μήνυμα προς κάθε κατεύθυνση ότι είναι αποφασισμένοι να υπερασπιστούν τα κεκτημένα της περιοχής και δεν θα επιτρέψουν να μεταμορφωθεί η Πύλαρος από αρχόντισσα σε ζητιάνα.

Πράγματι, η Δημοτική Αρχή, αναγκάστηκε σε άτακτη υποχώρηση και απέσυρε το θέμα χωρίς καμιά αιτιολόγηση.   Eχουμε μάθει να λέμε τα πράγματα με το όνομά τους.

Στην περίπτωσή μας είναι γνωστό ότι,  όποιος ιδιώτης αναλάβει το λιμάνι της Αγίας Ευφημίας ή τον Μύρτο, ουσιαστικά ελέγχει την οικονομική ζωή του τόπου,  αβαντάροντας, με το αζημίωτο, συγκεκριμένα μαγαζιά ή επαγγελματίες της περιοχής.

Η παρούσα Δημοτική αρχή, ίσως θέλει να εφαρμόσει και στην Πύλαρο γνωστές επιχειρηματικές τακτικές. Ο εναγκαλισμός της με επιχειρηματίες , η εμπλοκή της σε εκλογικές διαδικασίες επαγγελματικών φορέων  και οι συνεχείς αναφορές ότι είναι καλοί επιχειρηματίες, δείχνουν την εικόνα ανάπτυξης που επαγγέλλονται για την Κεφαλλονιά. 

Για την αλήθεια των λεγομένων μας δημοσιεύουμε σήμερα την από 20-05-2011 επιστολή μας   και  τις  προτάσεις  που αφορούν την παραλία του Μύρτου, όπου βέβαια μέχρι σήμερα δεν έχει γίνει απολύτως τίποτα. 

Από το γραφείο τύπου
Συν. η από 20-5-2011 επιστολή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου