Σήμα Facebook

ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΚΙΑΦΗΣ | κινητο 6907471738


ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ
Συνεχή Ροή Ειδήσεων από το νησί

Παρασκευή 20 Απριλίου 2012

ΜΑΥΡΗ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ


Ζημιές 3,8 δισ. ευρώ για Alpha Bank - 5,5 δισ. ευρώ για Eurobank

«Απαιτείται περαιτέρω κεφαλαιακή ενίσχυση της τράπεζας» δηλώνει ο Δ. Μαντζούνης

Νίκος Φιλιππίδης20/04/2012 | 17:54Τελευταία Ενημέρωση: 18:33 20/04/2012

Ζημιές 3,8 δισ. ευρώ ανακοίνωσε για το 2011 η Alpha Bank. Αντίστοιχου ύψους είναι και η απομείωση που κατέγραψε η τράπεζα στην αξία των ομολόγων του ελληνικού δημοσίου που διέθετε λόγω του PSI.

Ζημιές ύψους 5,5 δισ ευρώ ανακοίνωσε και η Eurobank, ενώ η Τράπεζα Αττικής ανακοίνωσε ζημιές ύψους 250 εκατ. ευρώ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, παράταση έως τις 31 Μαϊου δόθηκε στο Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο και την Αγροτική Τράπεζα για την ανακοίνωση των ισολογισμών τους.

«Η Alpha Bank προσηλωμένη στην ανάπτυξη»
«Η πλήρης συμμετοχή μας στη συμφωνία μεταξύ του Ελληνικού Δημοσίου και των Ιδιωτών Ομολογιούχων, που ισοδυναμεί με ζημίες Ευρώ 3,8 δισ. για τους Μετόχους μας, αντικατοπτρίζει τη βούλησή μας να στηρίξουμε τις προσπάθειες της χώρας να παραμείνει αναπόσπαστο μέλος της Ευρωζώνης και της Ευρωπαϊκής Ενώσεως. Σε μία τόσο δύσκολη εποχή, η Διοίκηση, το Προσωπικό και οι Μέτοχοί μας παραμένουν προσηλωμένοι στο να συνεισφέρουν στην οικονομική σταθερότητα και
ανάπτυξη. Ένας ισχυρός και δραστήριος τραπεζικός τομέας, με την ευελιξία και τη δυναμική που μόνο η ιδιωτική πρωτοβουλία μπορεί να προσφέρει, αποτελεί απαραίτητη προϋπόθεση για την ανάκαμψη της Eλληνικής Oικονομίας» δήλωσε ο πρόεδρος της Alpha Bank Γιάννης Κωστόπουλος.

«Απαιτείται περαιτέρω κεφαλαιακή ενίσχυση της τράπεζας»
Από την πλευρά του, ο διευθύνων σύμβουλος της τράπεζας Δημήτρης Μαντζούνης ανέφερε ότι παρά το εύρος του PSI+ και το ύψος των ληφθεισών απομειώσεων, η Alpha Bank διατηρεί τους Κεφαλαιακούς της Δείκτες σε ικανοποιητικά επίπεδα.

Πρόσθεσε ωστόσο, ότι δεδομένων και των αυξημένων εποπτικών ορίων που έχουν επιβληθεί στις ελληνικές τράπεζες, απαιτείται περαιτέρω κεφαλαιακή ενίσχυση.

«Για τον σκοπό αυτόν έχουμε εκπονήσει ένα ευρύ επιχειρησιακό σχέδιο το οποίο περιλαμβάνει οργανική αναδιάρθρωση, διαχείριση του Παθητικού καθώς και στοχευμένες μετοχικές ενέργειες» τονίζει.

Στο μεταξύ, δημοσιεύθηκε στο φύλλο της Εφημερίδας της Κυβέρνησης η πράξη νομοθετικού περιεχομένου με την οποία το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (EFSF) θα μπορεί να προκαταβάλει κεφάλαια στις τράπεζες. Ήδη είναι διαθέσιμα περίπου 25 δισ. ευρώ.

Όπως προβλέπει η πράξη νομοθετικού περιεχομένου η κεφαλαιακή ενίσχυση θα δίνεται μόνο σε όσες τράπεζες χαρακτηριστούν βιώσιμες από την Τράπεζα της Ελλάδας.

Αναλυτικά τα στοιχεία της Αlpha Bank EΔΩ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου