Σήμα Facebook

ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΚΙΑΦΗΣ | κινητο 6907471738


ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ
Συνεχή Ροή Ειδήσεων από το νησί

Τετάρτη 25 Απριλίου 2012

ΚΑΤΑ-ΚΑΤΑ ΡΕΙ!! ΣΙΓΑ ΣΙΓΑ ΟΛΗ Η ΕΥΡΩΠΗ!!


Ολλανδία:  Μάχη  για ψήφιση προϋπολογισμού

Ολλανδία: "Μάχη" για ψήφιση προϋπολογισμού


Σε πολιτικό αδιέξοδο βρίσκεται η Ολλανδία, μετά την κατάρρευση της κυβέρνησης λόγω διαφωνιών για τα μέτρα λιτότητας. Ο πρωθυπουργός Ρούτε "έδωσε μάχη" στη Βουλή για να πείσει την αντιπολίτευση να ψηφίσει τον προϋπολογισμό λιτότητας του 2013 -αυτόν δηλαδή που απέρριψε η ακροδεξιά που στήριζε τη κυβέρνηση του- κι έτσι έπεσε, ενώ σήμερα έκανε έκκληση στα κόμματα να τον βοηθήσουν να προχωρήσει στις οδυνηρές περικοπές, αντί να αφήσουν την χώρα να να βυθιστεί στην κρίση μέχρι να γίνουν πρόωρες εκλογές.
Η συρρίκνωση της ολλανδικής οικονομίας και το έλλειμμα που εμφανίζει ο προϋπολογισμός της, κυρίως, έχει να κάνει με το ακριβό ευρώ και τη μεγάλη μείωση των εξαγωγών της λόγω κρίσης -μείωσης εντός και εκτός ευρωζώνης.

"Βρίσκομαι εδώ με την ελπίδα ότι τα κόμματα της Βουλής είναι έτοιμα το επόμενο διάστημα, σε συνεργασία με την κυβέρνηση, να κάνουν αυτό που είναι αναγκαίο για την Ολλανδία, με υπευθυνο τρόπο, εν μέσω δύσκολων οικονομικών συνθηκών", ανέφερε μεταξύ άλλων ο Μαρκ Ρούτε.
Απέναντι του είχε μια διστακτική κεντροαριστερή αντιπολίτευση και το εχθρικό, ακροδεξιό κόμμα της Ελευθερίας, που μέχρι χθες στήριζε την κυβέρνηση μειοψηφίας. "Δεν πρόκειται να δεχθούμε να επιβληθούν νέες περικοπές σε συνταξιούχους που προσπαθούν να ζήσουν με 500 ευρώ", τόνισε ο ηγέτης του Γκεερτ Βιλντερς, υποστηρίζοντας ότι δεν θα πρεπει η χώρα να υποκύψει στις προσταγές των Βρυξελλών. "Είτε θα προτιμήσουμε τις δικές μας ιδέες, για το δικό μας μέλλον, για την δική μας δημοκρατία. Είτε θα προτιμήσουμε τους μη εκλεγμένους γραφειοκράτες από το υπερ-κράτος των Βρυξελλών", συμπλήρωσε ο επικεφαλής του κόμματος της Ελευθερίας. "Το Κόμμα της Ελευθερίας αρνείται να γίνουν περικοπές 14 δισ. ευρώ την ώρα που δισεκατομμύρια ολλανδικά ευρώ μεταφέρονται στις Βρυξέλλες, στο τρομερό Ταμείο Στηριξης και σε αδύναμες χώρες σαν την Ελλάδα", σημειώνει.
Υπό την απειλή υποβάθμισης της οικονομιας της χώρας από τους Οικους Αξιολόγησης, το άμεσο ερώτημα που θα πρέπει να απαντήσει η Ολλανδική Βουλή είναι εάν ο προπολογισμός που θα πρέπει να στείλει ο πρωθυπουργός στις Βρυξέλλες μέχρι τις 30 Απριλίου προς έγκριση, θα διασφαλίζει μείωση του ελλείμματος στο 3% το 2013, όπως προβλέπει το Σύμφωνο Σταθερότητας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου