Σήμα Facebook

ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΚΙΑΦΗΣ | κινητο 6907471738


ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ
Συνεχή Ροή Ειδήσεων από το νησί

Τρίτη 22 Μαΐου 2012

ΓΥΡΩ - ΓΥΡΩ ΜΑΣ ΠΑΕΙ 5,8 ΡΙΧΤΕΡ ΣΤΗΝ ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ

Αισθητή σε πολλές περιοχές της Β. Ελλάδας έγινε η ισχυρότατη σεισμική δόνηση των 5,8 Ρίχτερ που σημειώθηκε τα ξημερώματα της Τρίτης στη Βουλγαρία. 

Χιλιάδες κάτοικοι έντρομοι «έσπασαν» τα τηλεφωνικά κέντρα των πρωινών τηλεοπτικών εκπομπών, ζητώντας να μάθουν περισσότερες πληροφορίες για το γεγονός. Μάλιστα, πολύ ήταν εκείνοι, σύμφωνα με όσα μεταδίδουν τα τοπικά ΜΜΕ, που εγκατέλειψαν για λίγες ώρες τα σπίτια τους, μέχρι να ενημερωθούν για τη μετέπειτα σεισμική δραστηριότητα. 

Εντός της πρώτης ώρας μετά τον πρώτο δυνατό σεισμό ακολούθησαν περίπου δεκαέξι μετασεισμικές δονήσεις, η ισχυρότερη εξ αυτών, περίπου 4 βαθμών Ρίχτερ, που σημειώθηκε περίπου στις 04:30.


Ωστόσο, θύματα δεν έχουν αναφερθεί. Σϋμφωνα με βουλγαρικό site μέχρι στιγμής έχουν καταγραφεί 50 τραυματίες στην πόλη Pernik στη Σόφια, ενώ έγινε απομάκρυνση των κατοίκων από μια μονοκατοικία, όπως και σε μια πολυκατοικία σε νότια περιοχή της Σόφιας, εξαιτίας των μεγάλων ρωγμών, που σχηματίστηκαν στους τοίχους. Ακόμη τριάντα άτομα νοσηλεύονται σε τοπικά νοσοκομεία, ενώ άλλοι 19 έχουν μεταφερθεί στα επείγοντα περιστατικά της κλινικής Πιρογκόφ και σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες οι γιατροί δεν προλαβαίνουν να φροντίσουν τα πολυάριθμα κρούσματα πανικού, τα συμπτώματα ταχυκαρδίας και νευρικούς κλονισμούς κατοίκων της Σόφιας, αφού αρκετοί πολίτες έχασαν τις αισθήσεις τους από τον πανικό τους, όπως μετέδωσαν δημοσιογράφοι της ΒΝΡ από νοσηλευτικά κέντρα της Σόφιας.

Το επίκεντρο του ισχυρού σεισμού εντοπίζεται ανάμεσα στη Σόφια και στην πόλη Πέρνικ, η οποία απέχει περίπου είκοσι χιλιόμετρα δυτικά της βουλγαρικής πρωτεύουσας, σύμφωνα με την πυροσβεστική και την υπηρεσία πολιτικής προστασίας της Βουλγαρίας.
http://www.protothema.gr/world/article/?aid=199071

Παρά τη μεγάλη διάρκεια και ισχύ του σεισμού, κατά τις πρώτες εκτιμήσεις της εθνικής υπηρεσίας της Βουλγαρίας μέχρι τις 5 το πρωί είχε αναφερθεί μόνο η κατάρρευση ενός σπιτιού, στο χωριό Ρουντάρτσι στα δυτικά περίχωρα της Σόφιας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου