Σήμα Facebook

ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΚΙΑΦΗΣ | κινητο 6907471738


ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ
Συνεχή Ροή Ειδήσεων από το νησί

Κυριακή 20 Μαΐου 2012

Ιταλία: Έξι νεκροί και μεγάλες ζημιές από το σεισμό



Μεγάλες είναι οι ζημιές από την σεισμική δόνηση 5,9 Ρίχτερ, η οποία σημειώθηκε στις 4.04 το πρωί, στην περιφέρεια Εμίλια Ρομάνια της βόρειας Ιταλίας. Έξι άτομα έχασαν την ζωή τους, τέσσερις εργάτες και δυο γυναίκες, και οι τραυματίες ξεπερνούν τους 50. Το απόγευμα σημειώθηκε ισχυρός μετασεισμός 5,1 Ρίχτερ, προκαλώντας νέες καταρρεύσεις ιστορικών κτηρίων.

Από τον κύριο σεισμό, δεκάδες εκκλησίες και ιστορικά κτήρια έχουν υποστεί σοβαρότατες ζημιές, είναι αδύνατον να υπολογιστεί, αυτή την στιγμή, το συνολικό κόστος των καταρρεύσεων, για την πολιτιστική κληρονομιά. Πάνω από 500 κρατούμενοι των φυλακών της Φερράρα, μεταφέρθηκαν το πρωί σε άλλα σωφρονιστικά ιδρύματα προκειμένου να εξακριβωθεί αν υπάρχει κίνδυνος καταρρεύσεων. Σε ό,τι αφορά, μόνον τον γαλακτοκομικό τομέα της Εμίλια Ρομάνια, οι ζημιές στις εγκαταστάσεις παραγωγής υπολογίζεται ότι ξεπερνούν τα 250 εκατομμύρια ευρώ.
Σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσιοποίησε η πολιτική προστασία της Ιταλίας, τα άτομα που υποχρεώθηκαν να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους, είναι πάνω από 3.000. Τα δυο χωριά τα οποία υπέστησαν τις σοβαρότερες ζημιές είναι το Σαντ Αγκοστίνο- όπου κατέρρευσαν βιομηχανικές δομές, μέρος του καμπαναριού και το δημαρχιακό μέγαρο είναι ετοιμόρροπο- και το Σαν Φελίτσε Σουλ Παναρο, όπου, μεταξύ των άλλων, κατέρρευσε ολοσχερώς ο πύργος των παλαιών τειχών.
naftemporiki.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου