Σήμα Facebook

ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΚΙΑΦΗΣ | κινητο 6907471738


ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ
Συνεχή Ροή Ειδήσεων από το νησί

Πέμπτη 10 Μαΐου 2012

ΔΗΛΩΣΗ ΠΑΝΑΓΗ ΔΡΑΚΟΥΛΟΓΚΩΝΑ


 ΥΠΟΨΗΦΙΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ

«ΟΤΑΝ ΟΙ ΦΗΜΕΣ ΞΕΠΕΡΝΟΥΝ ΤΑ ΟΡΙΑ ΤΗΣ 

ΓΕΛΟΙΟΤΗΤΑΣ»

Αυτονόητες απαραίτητες απαντήσεις
ΟΧΙ: δεν έχω κάνει καμία ένσταση
ΟΧΙ: δεν θα συμμετέχω σε κανένα άλλο ψηφοδέλτιο (αν και όποτε ξαναγίνουν εκλογές)
ΝΑΙ: θα συμμετέχω στο ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ, αν μου ζητηθεί, είτε με λίστα είτε με σταυρό προτίμησης (αν και όποτε ξαναγίνουν εκλογές)
Υ.Γ.1 Αυτά ως απάντηση για όσους κρίνουν εξ’ ιδίων τα αλλότρια. Ευτυχώς η κοινωνία αποτιμά θετικά ακόμα την πολιτική ηθική και συνέπεια.
Υ.Γ.2 Η απάντηση που είχα δώσει σε σχετική ερώτηση για τις θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ αναφορικά με τους οικονομικούς μετανάστες και τους πρόσφυγες στην εφημερίδα «ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ» την 05.05.2012

«Κατ’ αρχήν από το 1989 μέχρι σήμερα η φύλαξη των συνόρων δεν ήταν ευθύνη των μελών του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά των εκάστοτε κυβερνήσεων. Η γκετοποίηση στις γειτονιές δεν είναι αποτέλεσμα της πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά των πολιτικών των κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ και ΝΔ. Η φτώχια, η ανεργία, η εξαθλίωση, η εγκληματικότητα που οδηγούν στην ξενοφοβία, είναι αποτέλεσμα της πολιτικής του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ.
Η τακτική των κομμάτων αυτών είναι απλή: μετατρέπουν τους μετανάστες σε εύκολα θύματα της οργής και της απόγνωσης που προκαλεί η πολιτική τους, ενισχύουν την παραβατικότητα στις γειτονιές ώστε να εμπεδωθεί το κλίμα φόβου και τρομοκράτησης που επιδιώκουν και φυσικά ευνοούν επιχειρηματικά σχέδια real estate προς το σκοπό όπως αγορασθούν πάμφθηνα τα διαμερίσματα και τα μαγαζιά του καθενός, για να ακολουθήσει, μετά την εξαγορά αυτή, η αναβάθμιση και ανάπλαση της κάθε υποβαθμισμένης, σήμερα, περιοχής, πολλαπλασιάζοντας την αξία των ακινήτων που κάποιοι επιχειρηματίες θα έχουν αποκτήσει (σε συνεννόηση με τις ηγεσίες των κομμάτων αυτών) αντί «πινακίου φακής».
Τα κόμματα αυτά υπέγραψαν το «Ευρωπαϊκό Σύμφωνο για την Μετανάστευση» και το «Δουβλίνο II», μέσω των οποίων η πατρίδα μας απεμπόλησε το δικαίωμα να χορηγεί ταξιδιωτικά έγγραφα σε κάθε λαθρομετανάστη που εισέρχεται στη χώρα, για να μπορεί αυτός να συνεχίσει το ταξίδι του προς τη Βόρεια Ευρώπη. Έτσι απλά, κάθε λαθρομετανάστης που έρχεται στην Ελλάδα (που είναι μόνο το πέρασμά του προς την Ευρώπη) και φυσικά σήμερα δεν έχει σκοπό να παραμείνει εδώ, αλλά θέλει να συνεχίσει το ταξίδι του προς άλλες χώρες, υποχρεωτικά παραμένει στη χώρα μας και κατ’ αυτόν τον τρόπο οι κυβερνήσεις ΠΑΣΟΚ και ΝΔ μετέτρεψαν την Ελλάδα σε γκέτο της Ευρώπης.
Η λύση είναι απλή: ρήξη με το «Ευρωπαϊκό Σύμφωνο για την Μετανάστευση» και το «Δουβλίνο II», οικονομική στήριξη των περιοχών που εσκεμμένα έχουν εγκαταλειφθεί και μετατραπεί σε γκέτο, αξιοποίηση ευρωπαϊκών προγραμμάτων για τη δημιουργία ανοικτών κέντρων προσωρινής φιλοξενίας, όπου θα προσφέρονται αξιοπρεπείς συνθήκες διαβίωσης στους πρόσφυγες που φθάνουν στη χώρα μας».
Υ.Γ.3 Όταν πολιτικοί ομολογούν ότι υπερψήφισαν τις μνημονιακές συμβάσεις χωρίς να τις έχουν διαβάσει δεν προκαλεί αίσθηση το να μην έχει μελετήσει κάποιος το πρόγραμμα του κόμματος που κατέχει την βουλευτική έδρα των νησιών μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου