Σήμα Facebook

ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΚΙΑΦΗΣ | κινητο 6907471738


ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ
Συνεχή Ροή Ειδήσεων από το νησί

Δευτέρα 7 Μαΐου 2012

Δήλωση της Προέδρου της ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΣΥΜΦΩΝΙΑΣ Λούκας Τ. Κατσέλη για τα αποτελέσματα των εκλογών.


Δυο μηνύματα από την ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ

Το ταξίδι μας μόλις άρχισε
 
 
1. Δήλωση της Προέδρου της ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΣΥΜΦΩΝΙΑΣ Λούκας Τ. Κατσέλη για τα αποτελέσματα των εκλογών.
«Τα αποτελέσματα των εκλογών είναι ένα ηχηρό ράπισμα στην πολιτική του μνημονίου και του «ναι σε όλα». Είναι μια κραυγή οργής ενός λαού που έχει υπερβεί  τις αντοχές του.
Μέσα σε αυτό το κλίμα, αν και το πιο νέο κόμμα απ όλα, προτάξαμε μια αξιόπιστη πορεία διεξόδου από την κρίση. Μια υπεύθυνη προοδευτική εναλλακτική σε μια Ευρώπη που αλλάζει.
Θέλω  να ευχαριστήσω όλους όσοι συμμετέχουν στον αγώνα μας και μας τιμούν με την ψήφο τους. Συνεχίζουμε στην ίδια κατεύθυνση αγωνιζόμενοι για την ανασυγκρότηση του δημοκρατικού, προοδευτικού χώρου».
2.   Αλλάζει το  πολιτικό σκηνικό στη χώρα.
 
Οι πολίτες αποδοκίμασαν τα δύο πρώην μεγάλα κόμματα εξουσίας, που υπέγραψαν το 2ο μνημόνιο που έχει ποδηγετήσει τη χώρα και έχει δημιουργήσει ρήγματα στην κοινωνία.
 
Ουσιαστικά ο δικομματισμός όπως το είχαμε γνωρίσει έχει τελειώσει ως πολιτική αντίληψη και πρακτική και όπως τον είχε προδιαγράψει η βούληση των συντηρητικών κύκλων της Ευρωζώνης.
Ταυτόχρονα μέσα από την κατάρρευση του δικομματισμού, αναδιατάσσεται το πολιτικό σκηνικό μέσα από μία αναμενόμενη μεσοπρόθεσμη ρευστότητα.
Η αθροιστική άνοδος  της αριστεράς αποτελεί μία επιπρόσθετη νέα πραγματικότητα που την επιφορτίζει με ιδιαίτερες ευθύνες διαχείρισης του αποτελέσματος.
Η αλλαγή της  εμπιστοσύνης με τρόπο εποικοδομητικό για το σύνολο των δημοκρατικών δυνάμεων και ειδικότερα της κεντροαριστεράς.
Η παρουσία στο Κοινοβούλιο για πρώτη φορά με ενισχυμένα ποσοστά της φασίζουσας  ακροδεξιάς αποτελεί οδυνηρή πραγματικότητα –απόρροια , που μας θέτει όλους μπροστά σε ευθύνες.
Η Κοινωνική Συμφωνία – ως νέο κόμμα λίγων μηνών- δεν είχε το απαραίτητο χρόνο να περάσει το δικό της μήνυμα που προσπερνά το απλό ΝΑΙ  ή το απλό ΟΧΙ που βρήκε μεγαλύτερη απήχηση στον αγανακτισμένο κόσμο από την πολιτική που υπαγορεύθηκε από τις νεοφιλελεύθερες δυνάμεις των Βρυξελλών και της Τρόικα.
 
Εκφράζουμε ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όσους μας στήριξαν με την ψήφο τους, αλλά και σε όσους άκουσαν με προσοχή τις απόψεις μας.
 
Το ταξίδι μας μόλις άρχισε
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου