Σήμα Facebook

ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΚΙΑΦΗΣ | κινητο 6907471738


ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ
Συνεχή Ροή Ειδήσεων από το νησί

Παρασκευή 25 Μαΐου 2012

Φεστιβάλ Μικρών Νησιών Περιφέρειας Ιονίων Νήσων προτείνει η Σμαράγδα Σαρδελή


Φεστιβάλ Μικρών Νησιών Περιφέρειας Ιονίων Νήσων προτείνει η Σμαράγδα Σαρδελή
EΝΗΜΕΡΩΣΗ  ΑΠΟ ΤΑ ΚΕΦΑΛΟΝΗΤΙΚΑ  ΝΕΑ
Ιθάκη, Καστός, Κάλαμος, Μεγανήσι, Παξοί, Μαθράκι, Ερρείκουσα, Οθωνοί. Μικρά νησιά, πανέμορφα, ριγμένα στα μοναδικά γαλαζοπράσινα νερά του Ιονίου Πελάγους. Νησιά, θεϊκά πλασμένα, γεμάτα μοναδικές εντυπώσεις και αρώματα ιστορίας, παράδοσης, πολιτισμού αλλά και φυσικής ομορφιάς.
Προορισμοί που όλοι μας πρέπει να αναδείξουμε ξεκινώντας από την Ομηρική Ιθάκη στο Νότο και φτάνοντας στο βορειοδυτικότερο άκρο της Ελλάδας, στους πανέμορφους Οθωνούς.
Μέσα στο πλαίσιο της ανάδειξης, προβολής, διαφήμισης αλλά και υποστήριξης των Μικρών Νησιών μας, προτείνουμε μια πολιτιστική διαδρομή που θα ονομάσουμε «Φεστιβάλ Μικρών Νησιών» και σκοπό του έχει τη δημιουργία ισχυρών δεσμών ενότητας των Μικρών Νησιών μας, που ενδυναμώνονται μέσα από την κουλτούρα, τον πολιτισμό αλλά και την ουσιαστική σύνδεσή τους.
Ένα καλλιτεχνικό ταξίδι με σημαία την ιδιαιτερότητα των νησιών μας συνυφασμένη με τη ζεστή φιλοξενία των κατοίκων και το παιχνίδισμα του ήλιου με τη θάλασσα του Ιονίου.
Σε συνεργασία με τους Δημάρχους, Αντιδημάρχους και τοπικούς φορείς των νησιών αυτών, η Επιτροπή Νησιωτικής Πολιτικής και Μικρών Νησιών προτείνει να ξεκινήσουμε φέτος το «Φεστιβάλ Μικρών Νησιών», οριοθετώντας το τελευταίο δεκαήμερο του Ιουλίου.
Ένα φεστιβάλ το οποίο θα συμπεριλαμβάνει θεματικές ενότητες ανά νησί, που θα αφορούν:
• Μουσική (συναυλίες, μουσικό διαγωνισμό)

• Θέατρο (θεατρικές παραστάσεις, θεατρικό διαγωνισμό)
• Διαγωνισμό γαστρονομίας
• Διαγωνισμό παιδικής ζωγραφικής
• Έκθεση ζωγραφικής
Μια διαδρομή που θα αποτυπωθεί σε DVD και θα χρησιμοποιηθεί, ξέχωρα από την επίκαιρη θετική απεικόνισή της, σαν διαφημιστικός μοχλός ανάδειξης και προβολής της μοναδικότητας των νησιών μας.
Μέσα στο πλαίσιο της τουριστικής προβολής της ΠΙΝ, τα Μικρά μας Νησιά θα πρέπει να έχουν ξεχωριστό ρόλο αλλά και ισότιμη μεταχείριση.
Ένα τραγούδι με στίχους ειδικά γραμμένους για τα Μικρά Νησιά του Ιονίου θα αποτελούσε μια παροιμιώδη έναρξη του Φεστιβάλ, που θα συνεχίσει το ταξίδι του στο χρόνο, αναδεικνύοντας την αναλλοίωτη Επτανησιακή κουλτούρα και θα δέσει με ατσάλινους δεσμούς την πολιτιστική και κοινωνική υφή των Μικρών Νησιών μας.
Είναι κάτι που οφείλουμε στα νησιά μας αλλά και στους κατοίκους τους που τους χειμερινούς μήνες ζουν στα ακριτικά μας νησιά, βρίσκοντας τη δυναμική από την αγάπη τους γι’ αυτά και τη θέληση να μείνουν εκεί παρ’ όλες τις δυσκολίες και τις αντιξοότητες που αντιμετωπίζουν.


Πηγή: http://www.kefalonitikanea.gr/2012/05/blog-post_6243.html#ixzz1vrNjlazF

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου