Σήμα Facebook

ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΚΙΑΦΗΣ | κινητο 6907471738


ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ
Συνεχή Ροή Ειδήσεων από το νησί

Δευτέρα 28 Μαΐου 2012

Μύθος η ψέμα


  
Η  Ελληνική  μυθολογία είναι μια από τις πιο πλούσιες  του κόσμου

Ένας από αυτούς τους μύθους  αναφέρει ότι ο Δράκος  στην προσπάθεια του να περάσει στην απέναντι όχθη στο στενό του Πόρου  σκόνταψε  το άλογο του  και έπεσε στον βράχο όπου μαρμάρωσε  και από τότε σταγόνες υδάτων τρέχει από τα απολιθωμένα στήθη του .

Μύθος ? παραμύθι ? ιστορίες  για μικρά παιδία ?

Πάντως η περιέργεια  από ξένους  τουρίστες επισκέπτονται αυτό το σημείο  !
Γεώργιος Μεταξάς
drakos9.jpg
ΚΑΙ  ΜΙΑ ΠΟΛΥ  ΚΑΛΗ ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΜΕ  ΜΥΘΟΛΟΓΙΑ , ΓΙΑ ΤΑ  ΜΠΕΡΔΕΜΑΤΑ  ΤΩΝ  ΠΡΟΓΟΝΩΝ  ΜΑΣ   Ε Δ Ω 


σημέρα,, στο  φωτορεπορτάζ για  τα έργα   που  γίνονται στο  στενό,, καθαρισμό και βάψίμο..,, έξαξα μπας  και  βρω τισ  περιβόητες  πατημασιές  του  Δράκοντα  που  θυμάμαι  από παλία  που αναφέρουν οι  γεροντόντεροι!!  προφανώς από  την  βλάστηση έχουν χαθεί!!





1 σχόλιο:

  1. Άμα θες πατημασιές να πας στο Προυσό να δείς τη πατημασιά τση Παναγίας τση Προυσιώτησας.
    Χα χα χα χα.

    Εδώ πάντως δράκος υπήρχε αλλά χωρίς άλογο. (Τα άλογα τα έτρωε όπως και τσου ανθρώπους)!!

    Αλλά κάποιοι το χειρίστηκαν πιο έξυπνα το θέμα και με επίσημα έγραφα (κάπου τα έχω διαβάσει) επήραν όλο τον Άη Νικόλα (την περιοχή που ήταν πριμ στην επικήρυξη) από τους Ενετούς γιατί τονε σκοτώσανε!!!

    Εμ έτσι γίνονται τα λεφτά? Πρέπει να σκοτώσεις «δράκο» αφέντη μου…

    Περιληπτικά λοιπόν:

    Σύμφωνα με τα λεγόμενα λοιπόνε στο δάσος του Αγ. Νικολάου βρισκόταν ένας φτερωτός δράκος τόσο μεγάλος που μπορούσε να καταπιεί εύκολα έναν άνθρωπο. Πολλοί είχαν προσπαθήσει να τον σκοτώσουν επειδή όμως δεν τα κατάφερνε κανείς οι αρχές έβγαλαν προκήρυξη ότι όποιος μπορέσει και σκοτώσει τον δράκο, θα ανταμειφτεί με εκτάσεις γης.
    Προσφέρθηκαν δύο αδέλφια ο Ιάκωβος και ο Βερνάρδος Brescani και την ημέρα του Αγ. Νικολάου, στην εκκλησία του οποίου δεν πήγαιναν πλέον οι πιστοί από φόβο για το δράκο, φορώντας τις πανοπλίες τους και οπλισμένοι με μαχαίρι και πέλεκυ, σκότωσαν τον δράκο.
    Αμέσως μαθεύτηκε η είδηση και έγινε μία μεγαλοπρεπής λιτανεία, ενώ έκαψαν τον δράκο μπροστά στο ναό του Αγ. Νικολάου. Τα αδέλφια Brescani έγιναν άξιοι της δημόσιας χάριτος και τους δόθησαν τα κτήματα που τους είχαν υποσχεθεί.
    Φαίνεται παραμύθι έ?
    Έλα όμως που στις ιστορικές πηγές της περιόδου της Βενετοκρατίας στο νησί, συναντάμε επίσημα έγγραφα που αποδεικνύουν την ύπαρξη δράκου στον Αίνο?

    Χουά χα χα χα χα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή