Σήμα Facebook

ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΚΙΑΦΗΣ | κινητο 6907471738


ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ
Συνεχή Ροή Ειδήσεων από το νησί

Δευτέρα 28 Μαΐου 2012

Το 'Globo', το "παγκόσμιο νόμισμα"


 Ενημέρωση  από τον Βασίλη Λορετζάτο

σε έκθεση στα κεντρικά γραφεία της Παγκόσμιας Τράπεζας!


Αλλά κάποιοι το έβαλλαν στο μάτι!
Πολύ συζήτηση προκάλεσε ένα "έργο τέχνης" που εμφανίστηκε στην έδρα της Παγκόσμιας Τράπεζας στην Ουάσιγκτον. Πρόκειται για το "Globo", την ιδέα για ένα μελλοντικό (;) παγκόσμιο νόμισμα...

Υποδηλώνει άραγε την απόλυτη επιθυμία των διεθνών τραπεζιτών; Ένα ενιαίο παγκόσμιο νόμισμα για έναν «ενιαίο κόσμο»; Με την «λύση» αυτή οι τραπεζίτες θα μπορούσαν να επηρεάσουν άμεσα σχεδόν το σύνολο των εμπορικών συναλλαγών στον κόσμο. Και θα απάλλασσαν ταυτόχρονα από κάθε αμφιβολία, τους 'δύσπιστους' που δεν πιστεύουν σε συνομωσίες και σενάρια για την ανάδυση μιας παγκόσμιας ολοκληρωτικής κυβέρνησης ή μιας «Νέας Τάξης Πραγμάτων».

Κάποιοι όμως έβαλαν στο μάτι το Globo και εξαφάνισαν μερικά από τα κεντρικά γραφεία της Παγκόσμιας Τράπεζας!

Όπως όμως αναφέρει η Sheila Ribeiro, την περασμένη Πέμπτη, μια βαλίτσα γεμάτη Globos εξαφανίστηκε από την έκθεση της Παγκόσμιας Τράπεζας που έχει τίτλο "Σχετικά με την Αλλαγή". Αυτή η «ληστεία τράπεζας» εγείρει πολλά ερωτήματα. Ποιος θα έκλεβε ένα συμβολικό νόμισμα; Γιατί να το κάνει; Και πώς διέφυγε από την ασφάλεια των κεντρικών γραφείων της Παγκόσμιας Τράπεζας;

Το Globo, ένα παγκόσμιο νόμισμα που εμπνεύστηκε το 2008 ο Nicky Enright, δημιουργήθηκε από τη ψηφιακή σύντηξη διαφόρων νόμιμων εθνικών νομισμάτων. Πριν από την κλοπή στην Παγκόσμια Τράπεζα, το Globo είχε εκτεθεί δύο φορές στο Exit Art (Νέα Υόρκη), στο The Ice Box/Crane Arts (Φιλαδέλφεια), ενώ παρουσιάστηκε στην ιστοσελίδα του περιοδικού Forbes.

Εκτός από έκθεμα σε γκαλερί όμως, το Globo υπάρχει ως παρέμβαση στον πραγματικό κόσμο της οικονομίας. Ο Enright πληρώνει με αυτό λογαριασμούς ως νόμιμο νόμισμα και το χρησιμοποιεί σε θυρίδες ανταλλαγής χρημάτων σε ολόκληρο τον κόσμο, προκαλώντας δυσπιστία και συζήτηση.

Το Globo ως μίξη διαφόρων χρημάτων δίνει ένα «όραμα ενότητας του κόσμου και προόδου», ενώ ταυτόχρονα υποδηλώνει την ολοένα αυξανόμενη επιρροή της παγκοσμιοποίησης στην οικονομία και τις επιχειρήσεις.

Ο γεννημένος στο Εκουαδόρ Nicky Enright είναι καλλιτέχνης πολυμέσων, ζει στη Νέα Υόρκη και έχει πάρει διάφορα βραβεία.

Η Παγκόσμια Τράπεζα, ιδρύθηκε το 1944, εδρεύει στην Ουάσιγκτον και έχει πάνω από 100 γραφεία σε όλο τον κόσμο.



27.5.12

Το ευρώ επινοήθηκε για να δημιουργηθεί οικονομική κρίση στην Ευρώπη


Πλέον μπορούμε να δούμε την αλήθεια πίσω από την περιβόητη ευρωπαϊκή οικονομική ολοκλήρωση... η δημιουργία της ζώνης του ευρώ είχε ως αποκλειστικό στόχο την πρόκληση ανεξέλεγκτης ευρωπαϊκής οικονομικής κρίσης.

Υπό τα γεγονότα των...
ημερών μας, η οικονομική, κοινωνική και πολιτική κρίση του οικοδομήματος της Ευρωπαϊκής Ένωσης και η τεράστια κρίση του ευρώ ίσως οδηγήσει στον μετασχηματισμό της Ευρωπαϊκής Ένωσης σε μία ομοσπονδιακή Ευρώπη.

Μία τέτοια εξέλιξη θα είναι πολύ ευνοική για αυτούς που σχεδίασαν το ευρωπαϊκό οικοδόμημα, σύμφωνα με έρευνα δημοσιευμάτων που πραγματοποίησε το pentapostagma.gr για τους αναγνώστες του.
Αυτές τις προβλέψεις έκανε ο Βρετανός ιστορικός Niall Ferguson σε συνέντεξή του που δημοσιεύτηκε στην Sunday Times στις 20 Μαίου με τίλο: 'Ενα Έθνος (Υπό τη Γερμανική Ηγεμονία) - "One Nation (Under Germany".

"Δεν είμαι φεντεραλιστής," δήλωσε ο Ferguson. "Όμως το κόστος που θα έχει η διάλυση του κοινού νομίσματος θα είναι τόσο μεγάλο και θα έχει τόσο ευρύ αντίκτυπο, ώστε η μόνη υπεύθυνη πράξη είναι να επιχειρηματολογήσω έντονα υπερ της μετάβασης προς μία ομοσπονδιακή Ευρώπη. Δεν μπορώ να βρώ μία άλλη εναλλακτική η οποία θα έχει μικρότερο κόστος''.
Για τους αρχιτέκτονες του πειράματος της ευρωζώνης, αυτή η εξέλιξη βαίνει βάσει σχεδίου: 'Πιστεύω ότι πρέπει να αναλογιστούμε ότι οι αρχιτέκτονες της νομισματικής ένωσης γνώριζαν ότι το πείραμα του ευρώ θα οδηγούσε σε κρίση και ότι αυτή η κρίση θα οδηγούσε σε μία ομοσπονδιακή λύση', δήλωσε ο Ferguson.

O Ferguson επίσης δηλώνει ρητά ότι η ευρωζώνη δημιουργήθηκε εξαρχής ώστε να πραγματοποιηθεί μία οικονομική κρίση και ως αποτέλεσμα αυτή τελικώς να αποσταθεροποιηθεί.
Όλα τα σημάδια δείχνουν ότι η ίδια η δημιουργία της ευρωζώνης είχε δύο σημαντικούς στόχους: την πρόκληση μίας οικονομικής κρίσης που θα διαλύσει την ευρωζώνη και παράλληλα την δημιουργία μίας ομοσπονδιακής Ευρώπης υπό τον απόλυτο έλεγχο της Γερμανίας.
Και ενώ οι ψηφοφόροι σε ολόκληρη την Ευρώπη ακυρώνουν τα μέτρα λιτότητας και τις αντικοινωνικές πολιτικές, η κρίση βαθαίνει και πλέον εξαπλώνεται ταχύτατα σε ολόκληρο τον τραπεζικό τομέα του μεσογειακού νότου...

Σύμφωνα με το thetrumpet θα πρέπει να αναμένουμε ότι η Γερμανία θα προσπαθήσει να επωφεληθεί εκ νέου την κατάσταση και ότι θα πιέσει για τη δημιουργία ενός ομοσπονδιακού σχήματος διακυβέρνησης για την Ευρώπη, με απόλυτη ηγεμονική φιγούρα όμως την ίδια...

pentapostagma.gr


Πηγή: http://dinatos.blogspot.com/2012/05/blog-post_6830.html#ixzz1w9x4yLG6

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου