Σήμα Facebook

ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΚΙΑΦΗΣ | κινητο 6907471738


ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ
Συνεχή Ροή Ειδήσεων από το νησί

Τρίτη 26 Ιουνίου 2012

Νέο αλαλούμ με τα μπλοκάκια στην εφορία


Νέο αλαλούμ με τα μπλοκάκια στην εφορία

Για ακόμη μια φορά ο φορολογικός μηχανισμός δείχνει ανέτοιμος να ανταποκριθεί στις τρέχουσες ανάγκες. Αφορμή αυτή τη φορά αποτελεί το γεγονός της καθυστερημένης ενημέρωσης των στοιχείων που έχουν οι εφορίες με αυτά του ΚΕΠΥΟ.
Μετά από την απόφαση του υπουργείου οικονομικών που δίνει τη δυνατότητα σε όσους έχουν δελτίο παροχής υπηρεσιών, δηλαδή πληρώνονται με τα γνωστά μπλοκάκια, να κάνουν διακοπή της δραστηριότητας, αν ήταν ανενεργοί την περασμένη χρόνια, ώστε να γλιτώσουν τον φόρο επιτηδεύματος των 500 ευρώ, πολλοί ήταν αυτοί που έσπευσαν να επωφεληθούν του μέτρου.

Έκαναν λοιπόν τις απαραίτητες κινήσεις και στη συνέχεια επιχειρήσαν να υποβάλλουν τη φορολογική τους δήλωση μέσω του taxisnet. Εκεί όμως ανακάλυψαν, διαβάζοντας το εκκαθαριστικό που εκδίδεται με την υποβολή της δήλωσης, ότι η εφορία τους χρεώνει και με το τέλος επιτηδεύματος, (για το οποίο ξαναλεμε έχουν πάρει απαλλαγή).
Τα περιστατικά αυτά είναι ουκ ολίγα με αποτέλεσμα να απευθυνθούμε στο κέντρο πληροφορικής του υπουργείου οικονομικών. Ο αρμόδιος γενικός γραμματέας Χ. Θεοχάρης διαβεβαιώνει ότι δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα καθώς το εκκαθαριστικό που εκδίδεται αυτόματα με την ηλεκτρονική υποβολή της δήλωσης, είναι προσωρινό και έτσι τα στοιχεία του ΚΕΠΥΟ θα ενημερωθούν και όσοι έχουν διακοπή δεν θα επιβαρυνθούν με το 500αρικο του τέλους επιτηδεύματος.
Προσέξτε όμως τι συνέβη σε όσους απευθύνθηκαν στην εφορία που υπάγονται για να ρωτήσουν για πιο λόγο θα πληρώσουν το χαράτσι. Εκεί, οι προϊστάμενοι των εφοριών τους απάντησαν ότιδεν γλιτώνουν το τέλος γιατί δεν υπάρχει η απευθείας σύνδεση ώστε να ενημερωθεί το taxisnet, προκαλώντας την αγανάκτηση των φορολογουμένων.
Εμείς θα πιστέψουμε τις διαβεβαιώσεις του κ. Θεοχάρη, δεν μπορούμε όμως να μην σημειώσουμε ότι ακόμη μια φορά οι μηχανισμοί του ελληνικού δημοσίου δείχνουν σα να λειτουργούν για διαφορετικό κράτος ο ένας από ότι ο άλλος, παρουσιάζοντας εν έτη 2012 μια κάκιστη εικόνα ταλαιπωρώντας τους ήδη αγανακτισμένους φορολογούμενους οι οποίοι καλούνται να πληρώσουν φέτος με τις πολλαπλάσιο φόρο σε σχέση με πέρσι, παρά το γεγονός ότι τα εισοδήματα των περισσοτέρων έχουν μειωθεί σημαντικά.
Να θυμίσουμε μάλιστα ότι τα μπλοκάκια δεν αφορούν μόνο τους ελεύθερους επαγγελματίεςαλλά και σε πλήθος εργαζομένων που απασχολούνται στην ουσία ως μισθωτοί, αλλά πληρώνονται με δελτίο παροχής υπηρεσιών.
Νεκτάριος Β. Νώτης
ΠΗΓΗ: 24h.gr KAI  TSANTIRI

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου