Σήμα Facebook

ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΚΙΑΦΗΣ | κινητο 6907471738


ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ
Συνεχή Ροή Ειδήσεων από το νησί

Τετάρτη 6 Ιουνίου 2012

ΧΘΕΣ ΗΤΑΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΜΕΡΑ Περιβάλλοντος


Η Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 5 Ιουνίου και αποτελεί το κύριο όχημα του ΟΗΕ από το 1972 για την ενημέρωση του παγκόσμιου κοινού για τα περιβαλλοντικά προβλήματα. Ωστόσο, όχι επειδή σήμερα γιορτάζεται σε όλο τον κόσμο το περιβάλλον πρέπει να επιδεικνύουμε ανάλογη φροντίδα, αλλά καθημερινά οφείλουμε να αποτελεί προτεραιότητά μας. Το περιβάλλον είναι αυτό στο οποίο ζούμε και η καλή κατάσταση της ατμόσφαιρας, του πρασίνου και της γης, μπορεί να μας διατηρήσει υγιείς. Δεν είναι λοιπόν θέμα αισθητικής, μόνο, αλλά κυρίως ουσίας.


Παρ' όλο που από μόνη της η ενημέρωση δεν είναι αρκετή για ένα περιβάλλον που νοσεί, φαίνεται πως όλα ξεκινούν από αυτό το στάδιο. Είναι αλήθεια ότι χωρίς την ευαισθητοποίηση των παιδιών, την αφύπνιση των πολιτών, τη μετουσίωση της οικολογικής ευσυνειδησίας σε καθημερινή στάση ζωής, και κυρίως την ενεργό συμμετοχή όλων μας στην αποφυγή της υπερκατανάλωσης κανένα μέτρο και καμία στρατηγική δεν μπορεί να έχει ουσιαστική επιτυχία.

Η φροντίδα του περιβάλλοντος είναι συνείδηση για όλους μας, μικρούς και μεγάλους. Το ενδιαφέρον για το περιβάλλον δεν ξεκινά και τελειώνει στις 5 Ιουνίου κάθε χρόνου. Η εξέλιξη της τεχνολογίας, παρ' ότι έχει εξασφαλίσει ανέσεις και ευκολίες στην καθημερινότητα του σύγχρονου ανθρώπου στον ανεπτυγμένο κόσμο, μας έχει οδηγήσει στην αποξένωση από τη φύση και σε μια πρωτοφανή καταστροφική συμπεριφορά απέναντί της. Γι' αυτό το λόγο, κάθε ημέρα πρέπει να είναι αφιερωμένη στο Περιβάλλον.
 
Σώμα Εθελοντών Σαμαρειτών, Διασωστών & Ναυαγοσωστών Κεφαλληνίας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου