Σήμα Facebook

ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΚΙΑΦΗΣ | κινητο 6907471738


ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ
Συνεχή Ροή Ειδήσεων από το νησί

Παρασκευή 6 Ιουλίου 2012

ΜΕ ΕΚΜΕΤΑΛΕΥΟΝΤΑΙ ΟΛΟΙ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟΝ ΤΟΠΟ

ΑΥΤΕΣ  ΟΙ ΦΗΜΕΣ  ΕΧΟΥΝ ΒΓΕΙ,, ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΧΗ ΠΟΥ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΑ ΤΟ ΜΠΛΟΚ!!
ΑΠΟ ΤΙΣ  ΠΡΩΤΕΣ  ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ  ΕΧΩ ΓΡΑΨΕΙ ΤΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ,
Ο ΤΟΠΟΣ ΜΑΣ ΕΧΕΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ  ΜΕ ΤΡΟΜΕΡΟ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ,, ΚΑΙ ΣΚΕΦΤΗΚΑ ΝΑ ΠΡΟΕΤOΙΜΑΣΩ ΛΙΓΟ ΤΟ ΕΔΑΦΟΣ,,!,,
 ME TO  ΘΕΜΑ  ΓΕΦΥΡΑΣ ,  ΣΤΟΝ ΔΙΟΙΚΗΤΗ- ΑΝΤΙΣΥΝΤΑΓΜΑΤΑΡΧΗ ΚΥΡΙΟ ΚΛΟΥΒΑ  ,,ΤΟΥ ΕΙΠΑ ΟΤΙ ΠΑΡΙΣΤΑΝΩ  ΤΟΝ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟ ΤΟΥ ΧΩΡΙΟΥ  ,ΚΑΙ  ΜΟΥ ΕΧΕΙ ΔΩΣΕΙ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ,ΓΙΑ ΝΑ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΣΑΣ  ΕΝΗΜΕΡΩΝΩ!
ΔΕΙΤΕ  ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΝΑΡΤΗΣΗ   ΒΡΕΘΗΚΕ ΠΟΙΟΣ ΚΑΝΕΙ ΤΑ ΕΡΓΑ ΣΤΟΝ ΠΟΡΟ
ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΧΗ ΛΟΙΠΟΝ ΕΧΩ ΚΑΤΗΓOΡΗΘΕΙ , ΟΤΙ ΜΕ ΕΚΜΕΤΑΛΕΥΤΗΚAN , Ο ΑΝΔΡΕΑΣ ΖΑΠΑΝΤΗΣ, ΜΕΤΑ Ο ΜΑΚΗΣ ΜΕΤΑΞΑΣ,, ΚΑΙ ΤΩΡΑ Ο ΣΟΛΩΜΟΣ!!
AYTO  ΦΥΣΙΚΑ  ΜΕ ΚΑΝΕΙ ΠΟΛΥ  ΣΠΟΥΔΑΙΟ,,  ΣΕ ΣΙΓΟ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΜΕ ΕΚΜΕΤΑΛΕΥΤΕΙ ΚΑΙ Ο  ΟΜΠΑΜΑ!!!!!!

ΙΣΩΣ Η ΜΟΡΦΩΣΗ  ΠΟΥ ΠΡΟΣΠΑΘΩ ΝΑ ΜΕΤΑΦΕΡΩ  ΠΑΡΑΜΟΡΦΩΣΕ ΤΟΝ ΤΟΠΟ  ΜΟΥ!!
ΓΡΑΦΩ ΜΕΡΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ  ΑΠΟ ΤΟ ΦΕΙΣ,, ΓΙΑ ΤΟ ΣΗΜΕΡΙΝΟ  ΘΕΜΑ  ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ!!  ΙΣΩΣ ΑΝ ΔΕΝ ΑΝΤΕΧΕΙ Ο ΤΟΠΟΣ ΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ,,ΚΑΠΟΙΑ ΣΤΙΓΜΗ ΝΑ ΤΗΝ  ΣΤΑΜΑΤΗΣΩ!!!
  ΚΑΛΗ ΣΑΣ ΜΕΡΑ ΚΑΙ ΚΑΛΟ  ΠΑΡΑΣΚΕΥΟΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ.

ΚΑΦΕΝΕΙΑ ΚΑΙ ΔΩΜΑΤΙΑ ΕΧΟΥΜΕ ΑΡΚΕΤΑ,ΑΔΕΙΑ ΟΜΩΣ ΚΙ ΑΥΤΑ.... ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΗ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΚΤΙΡΙΟΥ ΠΟΡΟΥ ΓΙΑ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΕΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ,ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ...ΓΙΑ ΝΑ ΔΟΥΛΕΨΟΥΝ ΚΑΙ ΤΑ ΚΑΦΕΝΕΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΔΩΜΑΤΙΑ...ΕΓΩ ΟΥΤΕ ΚΑΦΕΝΕΙΟ ΕΧΩ...ΟΥΤΕ ΔΩΜΑΤΙΑ....ΑΛΛΑ ΟΥΤΕ ΚΑΙ REAL ESTATE..... ΘΕΛΩ ΟΜΩΣ ΝΑ ΧΑΙΡΟΜΑΙ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΠΛΟΥΣΙΟ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟ ΥΛΙΚΟ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ ΜΟΥ...ΓΙΑ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΕΙΜΑΙ ΥΠΕΡΗΦΑΝΟΣ.
  • Agelos Mantalvanos ΝΟΜΙΖΩ ΟΤΙ ΕΝΑ ΚΑΦΕ ΜΠΑΡ ΛΕΙΠΕΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΟΡΟ


  • George Diamantatos ΝΑΙ ΔΙΚΙΟ ΕΧΕΙΣ...ΠΙΣΤΕΥΩ ΕΝΑ ΝΑ ΜΠΟΡΕΣΕΙ ΝΑ ΜΕΙΝΕΙ ΑΝΟΙΧΤΟ ΑΠΟ ΤΑ 20 ΥΠΑΡΧΟΝΤΑ....ΜΥΑΛΟ ΛΕΙΠΕΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΟΡΟ....ΑΝ ΒΡΕΙΣ ΣΤΟΝ ΚΑΝΑΔΑ....ΣΤΕΙΛΕ ΚΑΙ ΣΕ ΜΑΣ....


  • Agelos Mantalvanos ΚΑΙ ΟΜΩΣ ΕΝΑ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΜΠΑΡ ΝΑ ΒΑΛΕΙ ΤΟΝ ΚΑΦΕ 0,8Ο ΤΗΝ ΜΠΥΡ Α 1,50 ΤΟ ΠΟΤΟ 2,50 ΝΑΙ ΘΑ ΗΤΑΝ ΚΑΤΙ ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑΚΟ ΓΙΑ ΟΛΟ ΤΟ ΝΗΣΙ. ΕΤΣΙ ΚΙ ΑΛΛΙΩΣ ΠΟΛΛΟΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΠΕΖΕΨΟΥΝ ΠΙΑ. ΕΝΟΩ ΕΝΟΙΚΙΑ ΚΤΛ.


  • Haris Koustoumpardis Na anixis kafeneio kapetanie na anoixis na anoixis mono pou ego tha sinehiso na pino ton kafemou skala i fiskardo den kathome se ena skatohori pou akousa na apokaloune tous Arheogous alites kati pliatsikadori tis aktis miaouli xeftila telios telios xeftila !!!


  • Makis Metaxas Και μόνο η ιδέα οτι υπάρχουν ακόμη σκέψεις να μετατρέψουμε αυτό το κτίριο (που έλλειψη άλλου είναι σήμερα το ο χώρος μελέτης συντήρησης και φύλαξης της ιστορικής μας μνήμης ) και να μετατραπεί από χώρο του πνεύματος σε χώρο του οινοπνεύματος φανερώνει την τραγική μας ένδεια και το δράμα της σύγχρονης Ελλάδος. Ναι είναι αλήθεια ένα Κάφε Μπάρ μας λείπει από τον Πόρο και οχι ένα Μουσείο........ αυτή δυστυχώς είναι η αλήθεια.


  • Haris Koustoumpardis To perasmeno kalokairi mou lei enas kalos filos ston poro, kapote otan akousa na se lene gato elega siga to ton gato perasan ta hronia mou lei gia na katalavo oti eise magkas gatos tin eides tin ashimi na erhete kai pires ta paidiasou kai efiges tou exigisa oti den itan aftos o logos. Apla san Ellinas epsahna tin hamenimou patrida tin Elladamou kai tous Ellines, kata kapio tropo ola afta ta vrika stin panemorfi ollandia, antropous prohorimenous me anoihta miala kai idees kai etsi klino ta matia kai leo eime stin palia agora kato apo tin akropoli antitheta otan vriskome ston topomou anoigo ta matia kai vlepo to moutroum ( poly tis mikras asias apenanti apo tin rodo.


  • Makis Metaxas Αγαπημένε μου φίλε ζεις σε μια χώρα που σέβεται τους πολίτες της και την διαφορετικότητά τους. Εδώ στην σύγχρονη Ελλάδα εάν δεν είσαι με την εκάστοτε άρχουσα τάξη είσαι καταδικασμένος σε έναν ανελέητο πόλεμο που ή θα συμβιβαστείς ή θα φύγεις όσο ποιό μακριά μπορείς από αυτήν την αθλιότητα. Εσύ έφυγες όπως και πολλοί άλλοι και μείναμε εμείς να μοιραζόμαστε την μιζέρια μας καταστρέφοντας με μανία οτι έχει ακόμη απομείνει από εκείνα που μας είχαν κάνει κάποτε ξεχωριστούς και επώνυμους στην παγκόσμια κοινωνία.


9 σχόλια:

  1. Έ όχι να σε πιάνουνε και οι απογοητέψεις Poros!
    Θιακοκεφαλονιά είναι αυτή δεν γνωρίζεις τα στραβά του τόπου?
    Εδώ είπαμε έχει εγκατασταθεί ο ίδιος ο διάολος όξου από δω!
    Κάνε τη δουλειά σου και μη δίνεις πολύ σημασία.
    Ένα ωραίο τοπικό blog έχεις, γράφε στα παπέ σου ότι σε στεναχωρεί, είναι η μόνη λύση.
    Για δες τις περισσότερες οικογένειες που δε μιλιούνται μεταξύ τους.
    Μεταξύ ξένων καλά, ο ένας να βγάλει το μάτι του άλλου με τη πρώτη ευκαιρία.
    Μου άρεσε μικρός να ακούω ιστορίες ανθρώπων που τώρα έχουν φύγει.
    Φανταστικά πράγματα!
    Έπεφτε στα γόνατα δεξιός να γλυτώσει από τους αντάρτες συγγενή του και ο άλλος αφού τη γλύτωνε γινόταν εχθρός του, δε του μίλαγε για το ευχαριστώ.
    Αμίλητοι μέχρι που πέθαναν!
    Ζητούν αδέλφια να διώξουν τη μητριά από το σπίτι αφού πέθανε ο πατέρας, το δικαστήριο έξυπνα φερόμενο διώχνει και αποζημιώνει ταυτόχρονα τη χήρα από το σπίτι, αλλά ξαναεγκαθίσταται σαν μάνα του αγοριού (και αδελφού τους), που είχε αποκτήσει από τον θανόντα.
    Αυτές είναι αποφάσεις έντιμων δικαστηρίων!
    Το αποτέλεσμα μετά λίγα χρόνια υπογράφουν και καταγγέλλουν για τον αδελφό τους ότι είναι επικίνδυνος κομουνιστικός πυρήνας, μπας και τον φάει κάνα ξερονήσι και τους μείνει το ακίνητο προφανώς!
    Αμ έλα ντε που το παλληκάρι αθωώνεται πανηγυρικά από τα τότε στρατοδικεία?

    Αυτή η φάρα είμαστε στα παπέ σου λοιπόν αν θες να τη βγάλεις.
    Κάποτε που τα πήρα και εγώ και είπα να μη ξαναπατήσω μου λέει ένας λίγο μεγαλύτερος :
    Είσαι καλά και κάθεσαι και στεναχωριέσαι, αυτό είναι το κάτι τις του τόπου, άμα λείψει εσύ θα βαρεθείς!!!
    Μάλιστα!
    Χουά χα χα χα χα χα χα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. θα τρελαθώ με αυτά που διαβάζω.
    Συμφωνώ ότι οι Κεφαλονίτες και οι Έλληνες γενικότερα έχουμε μεγάλο θέμα παιδείας. Ας όψεται η θρησκεία, η συστημική αριστερά που σιχαίνεται ότι Ελληνικό και κατόπιν η λεγόμενη δεξιά που φοβάται να μιλήσει και να υπερασπισθεί τον Ελληνικό πολιτισμό μήπως και δεν θεωρηθεί προοδευτικιά.
    Το μόνο που ενδιέφερε τους Έλληνες τα τελευταία είκοσι χρόνια είναι το παραδάκι. Οι Εβραίοι έχουν το όνομα αλλά εμείς την χάρη. Και αυτοί τουλάχιστον την πατρίδα τους την αγαπάνε,δεν την χαρίζουν ούτε την ξεπουλάνε.
    Αλλά όχι και οι Ολλανδοί προοδευτικοί και ανοιχτόμυαλοι. Για να μην αναφερθώ στην πιο παλιά ιστορία τους σαν αποικιοκράτες,- όλοι ξέρουμε πόσο απάνθρωπα συμπεριφέρθηκαν στους κατακτημένους αδύναμους και αμόρφωτους λαούς που είχαν υπό την κατοχή τους - ας θυμηθούμε το σχετικά πρόσφατο απαρχάϊντ. Όλος ο κόσμος είχε ξεσηκωθεί εναντίον των "ανοιχτόμυαλων και προοδευτικών" Ολλανδών για τα εγκλήματά τους εναντίον των γηγενών της Νοτίου Αφρικής.
    Από τις τωρινές τους πνευματικές ανοιχτόμυαλες κατακτήσεις,άξια θαυμασμού είναι οι βιτρίνες που στέκονται οι μανάδες τους και οι αδελφές τους, η ελεύθερη χρήση κάποιων ναρκωτικών και φυσικά η μεγαλύτερη πνευματική και πρωτοποριακή κατάκτηση τους, ξεχωριστή που θα γραφτεί με χρυσά γράμματα στην παγκόσμια κατάκτηση του ανθρωπίνου πνεύματος σε όλο τον πολιτισμένο κόσμο, η ν ο μ ι μ ο π ο ί η σ η από Ο λ λ α ν δ ι κ ό δικαστήριο του κόμματος των π α ι δ ο φ ί λ ω ν.
    Όχι, δεν είναι πνευματικά ανώτεροι οι Ολλανδοί από τους Έλληνες.
    Είναι πολύ κατώτεροι. Μόνο και μόνο για αυτό είναι χειρότεροι και από τα γουρούνια.
    Δικαίωμά του όποιος θέλει να τους θαυμάζει.
    Αλλά ε ί ν α ι α δ ύ ν α τ ο ν ο ι Έ λ λ η ν ε ς ν α ξ ε π έ σ ο υ ν τ ό σ ο πολύ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΔΥΣΤΗΧΩΣ ΤΟ ΧΩΡΙΟ ΜΟΥ ΕΧΕΙ ΓΙΝΕΙ ΝΑΡΚΟΠΕΔΙΟ,, ΑΠΟ ΠΕΡΥΣΙ ΠΕΡΙΜΕΝΑ ΠΟΛΕΜΟ,, ΦΕΤΟΣ ΕΧΩ ΒΡΕΘΕΙ ΣΤΗΝ ΠΛΗΡΗ ΕΜΠΟΛΕΜΗ ΖΩΝΗ,,, ΘΑ ΤΟ ΑΝΤΕΞΩ ΟΜΩΣ,, ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΤΙ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΚΑΝΩ ΚΑΙ ΤΟΝ ΠΟΛΕΜΙΚΟ ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΤΗ!ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΟΣΟ ΧΡΕΙΑΣΤΕΙ

      Διαγραφή
    2. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

      Διαγραφή
    3. καλησπέρα!
      φίλε Γιώργο, το blog που έχεις δημιουργησει ειναι πολυ ενδιαφέρον και χρήσιμο.
      Αυτο δεν νομιζω, να το αμφισβητεί κανείς , εκτός και είναι κακοπροαίρετος.
      Απ την άλλη όμως , ειναι φυσικό να δέχεσαι καποιες αρνητικές κριτικές, όταν απευθυνεσαι σε πολυ κόσμο και δεν θα έπρεπε να σε ενοχλεί,πρεπει να δεχεσαι και την κριτική, επιβάλλεται μπορώ να πω.
      Οπότε 2 είναι οι λύσεις:
      1)δημοσιεύεις οτιδήποτε καταγράφεις ,χωρίς θετικά ή αρνητικά σχόλια (επαίνους,κ.λ.π)
      2)έχεις ησυχη τη συνείδησή σου κ δεν ασχολείσαι.
      Καλή συνέχεια!

      Διαγραφή
  3. Αγαπητέ "Κικιρίκου" εύγε, όχι μόνο εγκρίνω, αλλά και επαυξάνω!!
    Ρίξε και άλλα σε ευχαριστήθηκε η ψυχή μου! Σωστότατος.
    Είναι η χλιμιτζουριά του νεοέλληνα που τη συναντάς καθημερινά.
    Είναι η μεγαλομανία του, που τη συναντάς οπουδήποτε.
    Όταν ήμουν μικρός το συζήταγα με ένα συνάδελφο Γάλλο και μου έλεγε, το είχαμε και εμείς πριν λίγα χρόνια αλλά τώρα δεν υπάρχει. Πέρασαν τόσα χρόνια και μέργντ εκεί ακόμα είμαστε.
    Τίποτε δεν είναι τυχαίο φίλοι μου.

    Όσο για σένα φίλε Poros πικραίνεσαι και δοκιμάζεσαι, όπως καθένας που είναι ανιδιοτελής, αλλά μπαίνει σε χωράφια που μάλλον ανήκουν σε «φαμίλιες».
    Δεν είσαι ο μοναδικός, κουράγιο και όσο «βγαίνει».

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Poros δεν έχω καταλάβει γιατί σε κυνηγάνε οι χωριανοί σου (εγώ είμαι από άλλο χωριό...που έχει και αυτό τα δικά του....) Αν αισθάνεσαι ότι έχεις δίκιο, τους γράφεις στα παλιά σου παπούτσια....
    Αν μπορείς διευκρίνισε για ποιο λόγο είστε σε διαμάχη.
    Μήπως δεν θέλουν τα αρχαία; Αδυνατώ να φανταστώ κάτι τέτοιο.
    Μήπως για την κατασκευή της γέφυρας από τον στρατό; Κάποιος μηχανικός που ήθελε το έργο; Ευτυχώς που το φτιάχνει ο στρατός γιατί θα γίνει έργο αθάνατο. Μεροκάματα σε Έλληνες δεν έκοψε. Αλβανοί και Πακιστανοί εργάτες θα δούλευαν ανασφάλιστοι οπότε πρόβλημα μηδέν.
    Δυστυχώς σοβαρή ασθένεια δικού μου ανθρώπου με αναγκάζει να βρίσκομαι στην Αθήνα. Ελπίζω μετά τον 15αύγουστο να καταφέρω να σε συναντήσω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΣΤΗΝ ΜΕΜΗ ΝΑ ΑΠΑΝΤΗΣΩ,,ΟΤΙ ΤΗΝ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΓΙΑ ΤΑ ΚΑΛΑ ΤΗΣ ΛΟΓΙΑ,, ΚΑΙ ΞΕΡΩ ΝΑ ΔΕΧΟΜΑΙ ΚΡΙΤΙΚΗ,, ΚΑΙ ΕΧΩ ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΓΕΡΟ ΣΤΟΜΑΧΙ,, ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΟΝΤΩΣ ΘΑ ΤΑ ΕΛΑΤΩΣΣΩ,,ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΠΑΙΝΟΥΣ ΤΟΥΣ ΚΑΝΩ ΓΙΑ ΝΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΕΡΓΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΣΥΝΕΧΕΙΑ!!,,ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΠΟΥ ΜΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ.
    στον καλο Φίλο Αρη,,το μόνο που με πικραίνει είναι η στάση από ατομά που θεωρούσα φίλους και μόνο αυτό!, και στον κικιρικου, να του ζητήσω συγνώμη σε παλιότερο σχόλιο που του έλεγα πως λάλησε ,,του εξήγησα κάπως το λόγο που το έγραψα!! (με επηρέασε το ψευδόνυμο,, και να του απάντήσω ότι ο μεγας πόλεμος είναι τα αρχαία ,,και τους αρχαιολόγους που πολλοί δεν τους θέλουν,, για πολλόυς λόγους, και έλπιζα να μπορέσω να βρεθει η χρυση τομή,, και με τον Στρατό το ποιος εκανε τις ενέργειες να ρθει και ποιος δεν τις έκανε!! και γενικά η κριτική σε μένα στο γιατί έχω φορέσει γυαλιά που τα βλέπω όλα ρόδινα, και οργασμό έργων!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Καλημέρα!
    Δεν χρειάζονται έπαινοι , για να γίνονται έργα.
    Δεν είναι παιδάκια 5 χρονών , να τα καλοπιάσουμε και να τους δώσουμε κ καραμέλες, για να κάνουν αυτό που πρέπει!
    Επιβάλλεται να γίνονται έργα, άλλωστε γι' αυτό τους ψηφίσαμε, μην ξεχνιόμαστε!
    Αυτά τα "έργα " είναι αυτονότητο , ότι πρέπει να γίνονται.
    Συνέχισε λοιπον, να καταγράφεις και να δημοσιεύεις φωτογραφίες, για να ενημερωνόμαστε και εμείς που ζούμε μακριά.Όλα τα άλλα είναι περιττά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή