Σήμα Facebook

ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΚΙΑΦΗΣ | κινητο 6907471738


ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ
Συνεχή Ροή Ειδήσεων από το νησί

Πέμπτη 5 Ιουλίου 2012

ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΔΩΡΕΑΝ ΔΙΑΚΟΠΕΣ

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΙΞΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ  ΑΠΟ  ΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΗ  ΖΩΝΗ  www.elzoni.gr
05/07/2012
Η ΕΛΙΞ σε συνεργασία με Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης όπως Δήμους, Κοινότητες και Πολιτιστικούς συλλόγους, οργανώνει προγράμματα εθελοντικής εργασίας στην Ελλάδα, ενώ παράλληλα ο εθελοντής πραγματοποιεί τις διακοπές του. 

Μια πρόταση για δωρεάν καλοκαιρινές διακοπές, σε συνδυασμό με την προσφορά εθελοντικής εργασίας για λίγες ώρες. 

Η επιλογή της εργασίας βασίζεται στις ανάγκες που δηλώνει ο φορέας φιλοξενίας στους συντονιστές της ΕΛΙΞ και η συμμετοχή των εθελοντών βασίζεται στις ανταλλαγές εθελοντών μέσω των αντίστοιχων οργανώσεων του εξωτερικού, μέλη του δικτύου της Alliance of Voluntary Organizations. 

Για τη σωστή λειτουργία ενός προγράμματος οι εθελοντές, έλληνες και ξένοι, πρέπει να έχουν ως κύριο ενδιαφέρον τους το αίσθημα της προσφοράς για τις ανάγκες μιας τοπικής κοινότητας. 

Κίνητρα όπως η γνωριμία με άλλους ανθρώπους από όλο το κόσμο, η δυνατότητα για ταξίδι ή ο εναλλακτικός τουρισμός είναι εξίσου σημαντικά, αλλά πρέπει να συνδυάζονται με το αίσθημα της εθελοντικής προσφοράς στοχεύοντας σε ένα καλύτερο κόσμο. 

Όλα σχεδόν τα προγράμματα εθελοντικής εργασίας που έχει οργανώσει η ΕΛΙΞ από το 1987 φαίνονται σε ένα χάρτη στο site της  μη κυβερνητική οργάνωση, www.elix.org.gr

Οι δράσεις αυτές έχουν υλοποιηθεί με την καλή συνεργασία Εθνικών και Ευρωπαϊκών φορέων, καθώς και σε συνεργασία με ιδιωτικούς φορείς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου