Σήμα Facebook

ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΚΙΑΦΗΣ | κινητο 6907471738


ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ
Συνεχή Ροή Ειδήσεων από το νησί

Δευτέρα 30 Ιουλίου 2012

Γραμματεία Κεφαλονιάς – Ιθάκης




ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ
Γηροκομείο Αργοστολίου:
Να υψωθεί τείχος αντίστασης στο ξεπούλημα και την τρομοκρατία
Το ΠΑΜΕ καταγγέλλει τον αντικομουνισμό και την προκλητικότητα που επιστράτευσε, για μια ακόμη φορά, ο Διευθυντής του Γηροκομείου Αργοστολίου κ. Ραζής, ως απάντηση στο αίτημα των ταξικών δυνάμεων και της Λαϊκής Συσπείρωσης να δοθούν τα πρακτικά συνεδρίασης του Διοικητικού Συμβουλίου (ΔΣ) του «ευαγούς» αυτού Ιδρύματος. Τα συγκεκριμένα πρακτικά και η απόφαση, για τα οποία είχε δεσμευθεί ο διορισμένος από τη Δημοτική Αρχή (ΝΔ) Πρόεδρος κ. Αποστολάτος ενώπιον του ΔΣ, σε προηγούμενη παράσταση του ΠΑΜΕ, αφορούν μισθολογικές περικοπές με στόχο την άσκηση τρομοκρατίας σε βάρος εργαζομένων που κινητοποιήθηκαν για τα δικαιώματά τους. «Δε δίνω λογαριασμό στο 4%», «θα περιμένω την απάντηση της Νομικής Συμβούλου του Δήμου για το αν έχει διατυπωθεί σωστά το αίτημα των Συμβούλων της Λαϊκής Συσπείρωσης για την παραχώρηση των πρακτικών», ήταν ορισμένα από τα «μαργαριτάρια» που εκστόμισε ο εν λόγω Διευθυντής, δίνοντας ρεσιτάλ αυθαιρεσίας. Δήλωσε ευθαρσώς, ότι τα πρακτικά θα γραφτούν κατόπιν υπόδειξης της Νομικής Συμβούλου, δηλαδή θα είναι κατασκευασμένα!!!

Το ΠΑΜΕ καταγγέλλει ότι για τρίτη φορά δεν παραχωρούνται πρακτικά στο ταξικό κίνημα και στη Λαϊκή Συσπείρωση, αφού είχαν προηγηθεί η ΔΕΥΑ και η Διαδημοτική. Τα διευθυντικά στελέχη των οργανισμών αυτών, τα μέλη των ΔΣ τους, μαζί με τη Δημοτική Αρχή και τη συμπράττουσα μαζί της Ανεξάρτητη Κεφαλονιά (υποστηρίχθηκε από το ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ), αναλαμβάνουν τεράστια πολιτική ευθύνη. Αλήθεια ποιοι κρύβονται και τι θέλουν να κρύψουν; Αυτοί, που είναι έκθετοι για την καταστρατήγηση των δικαιωμάτων των εργαζομένων και την υπονόμευση των κοινωνικών υπηρεσιών, έχουν το θράσος να μετατρέπονται σε κατηγόρους.

Το ΠΑΜΕ ξεκαθαρίζει ότι οι μέθοδες αυτές πηγάζουν από την αντιλαϊκή πολιτική που, διαχρονικά και προ μνημονίου, εφαρμόζουν οι αστικές κυβερνήσεις και το μακρύ τους χέρι - η τοπική διοίκηση. Το Γηροκομείο «αποκεντρώνεται», αφού - για πρώτη φορά χρηματοδοτείται από το δημοτικό προϋπολογισμό. 

Η καθαριότητά του ιδιωτικοποιήθηκε, η περιουσία του είναι έτοιμη να βγει στο σφυρί. Τα ομόλογα του Γηροκομείου Αργοστολίου μπήκαν στη διαδικασία του τζόγου και τελικά «χάθηκαν» επί δημαρχίας του εκλεγμένου με το ΠΑΣΟΚ, μέχρι πρότινος αντιμνημονιακού και νυν ανανήψαντος κ. Φόρτε, το 2000. Βεβαίως, με τη συναίνεση όλων των δυνάμεων της ΕΕ και του Μάαστριχτ, που τάχθηκαν υπέρ της «αξιοποίησης» των αποθεματικών του Γηροκομείου, όπως έκαναν και με τα αποθεματικά των ασφαλιστικών ταμείων. 

Η επίθεση θα ενταθεί και μαζί θα ενταθούν η τρομοκρατία και ο αυταρχισμός. Οι γέροι θα πεταχτούν στο δρόμο αν δεν μπορούν να βάζουν πιο βαθιά ακόμη το χέρι στην τσέπη, για να τροφοδοτούν την κερδοφορία των επιχειρηματικών ομίλων. Στο χώρο της πρόνοιας τα μεγάλα ιδιωτικά συμφέροντα καραδοκούν και η μόνη αντίσταση μπορεί να προέλθει από το ΠΑΜΕ και την οργάνωση των εργαζόμενων στους τόπους δουλειάς. Το φοβούνται - το τρέμουν κάτι τέτοιο. Γι’ αυτό προσπαθούν ν’ απαξιώσουν το ταξικό κίνημα. Τους προειδοποιούμε: σπέρνουν ανέμους θα θερίσουν θύελλες.
Το ΠΑΜΕ καλεί όλο το λαό σε επαγρύπνηση και τους εργαζόμενους σε οργάνωση και δράση προκειμένου να υψώσουμε τείχος άμυνας στην ολομέτωπη επίθεση που ετοιμάζεται σε δικαιώματα και προνοιακές δομές. Να μην περάσει η τρομοκρατία στους χώρους δουλειάς. 

Να ακυρωθούν όλες οι απαράδεκτες πειθαρχικές ποινές και να παρθούν πίσω οι περικοπές μεροκάματων. Δημόσια δωρεάν περίθαλψη και πρόνοια για όλους τους ηλικιωμένους – μόνιμη σταθερή δουλειά για το προσωπικό. Να διεκδικήσουμε όλα όσα αξίζουν στο λαό μας και μπορεί να πετύχει με την ολόπλευρη αξιοποίηση των παραγωγικών δυνατοτήτων του τόπου. Με λαϊκή εξουσία – οικονομία και μονομερή διαγραφή του χρέους, με έξοδο από την ΕΕ μπορούμε να αλλάξουμε σελίδα.

Αργοστόλι 30 Ιουλίου 2012

Η Γραμματεία Κεφαλονιάς – Ιθάκης του ΠΑΜΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου