Σήμα Facebook

ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΚΙΑΦΗΣ | κινητο 6907471738


ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ
Συνεχή Ροή Ειδήσεων από το νησί

Τετάρτη 18 Ιουλίου 2012

ΣΤΕΡΟΥΝ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΤΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ

ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΙΟΝΙΑΝ ΠΡΕΣΣ
ΠΕΤΟΥΝ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΤΟΥΣ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΕΣ. ΕΤΟΙΜΑΖΟΥΝ ΣΥΓΧΩΝΕΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ.

Το ΔΣ της ΕΛΜΕ-ΚΙ καταγγέλλει τη συγκυβέρνηση ΝΔ – ΠΑΣΟΚ – ΔΗΜΑΡ για το νέο έγκλημα στο οποίο προχωρά σε βάρος της λειτουργίας των δημόσιων σχολείων, υλοποιώντας τις κατευθύνσεις των μνημονίων και της ΕΕ.
α) Κόβουν τους διορισμούς σε δεκάδες ειδικότητες. Για φιλόλογους, μαθηματικούς, φυσικούς – χημικούς –βιολόγους – γεωλόγους, κοινωνιολόγους, μηχανολόγους και μια σειρά κλάδους Πολυτεχνικών σχολών δεν θα συνταχθούν πίνακες διορισμών. Μαζικοποιείται, έτσι, και παίρνει χαρακτηριστικά «συνήθους πρακτικής», αυτό που συνέβηκε πέρσι με τις τεχνικές ειδικότητες. Το πρόσχημα είναι ότι έχουν καλυφθεί οι θέσεις που προβλέφθηκαν για την τριετία 2009-2012. Νομιμοποιούν τα χιλιάδες κενά που θα υπάρξουν και θέλουν να μας πείσουν ότι είναι το φυσικό επακόλουθο της μέριμνάς τους για την τήρηση των κανόνων στις μονιμοποιήσεις προσωπικού!!! Είναι άθλιοι.

β) Ουσιαστικά διαγράφουν από τους πίνακες αναπληρωτών εκατοντάδες συναδέλφους. Αφού, εξαιτίας της πολιτικής τους για μισθούς πείνας και της αύξησης των εξόδων διαβίωσης, τους ανάγκασαν να μην δεχθούν κάποιες τοποθετήσεις, τώρα τους τιμωρούν για μια ολόκληρη σχολική χρονιά. Θα ζήσουμε φέτος τον τραγέλαφο να υπάρχει δυνατότητα τοποθέτησης αναπληρωτών ακόμη και στον τόπο κατοικίας τους και να παραμένουν κενά στα σχολεία εξαιτίας της τιμωρίας.
γ) Ετοιμάζουν απολύσεις – εφεδρεία και επίθεση στα δικαιώματα του μόνιμου προσωπικού.
ι επιλογές αυτές συνδέονται με την καπιταλιστική αναδιάρθρωση του εκπαιδευτικού συστήματος. Με τα νέα προγράμματα σπουδών των αποσπασματικών δεξιοτήτων και της εισβολής των επιχειρηματιών. Με τη γενίκευση των ελαστικών εργασιακών σχέσεων. Θα πατήσουν στις ελλείψεις σε προσωπικό για να πετύχουν μαζικές συγχωνεύσεις – καταργήσεις και ιδιωτικοοικονομική λειτουργία των σχολείων. Αυτό διαρρέουν και οι ίδιοι ότι είναι η απόφαση της κυβέρνησης, ως «αναγκαίο κακό» για την είσπραξη των 11,5 δις. Δήμοι, ΜΚΟ και διάφορων ειδών φιλάνθρωποι ετοιμάζονται για προγράμματα εθελοντικής δράσης στα σχολεία, με εκπαιδευτικούς απασχολούμενους με τετράμηνες συμβάσεις και αμοιβή ένα πιάτο φαΐ. Προγράμματα που θα είναι «πιλότοι» για τις εργασιακές σχέσεις και τις αμοιβές και στο μόνιμο προσωπικό. Κάνουν το δικαίωμα στη μόνιμη σταθερή εργασία με πλήρη ασφάλιση και ικανοποιητικές αμοιβές «όνειρο θερινής νυκτός». Εξαθλιώνουν τη μόρφωση των παιδιών, το παρόν και το μέλλον των εκπαιδευτικών. Αυτή η πολιτική συνιστά υλοποίηση της στρατηγικής της ΕΕ για την εκπαίδευση, που έχει προσυπογραφεί από φιλελεύθερες και σοσιαλδημοκρατικές κυβερνήσεις. Όλα τα δικαιώματα θυσιάζονται στο βωμό της κερδοφορίας του κεφαλαίου.
ΤΗ ΝΟΜΙΜΟΤΗΤΑ ΠΟΥ ΕΠΙΚΑΛΟΥΝΤΑΙ ΔΕΝ ΤΗΝ ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ!!!
•    Να ανακληθούν οι διαγραφές αναπληρωτών – ωρομισθίων από τους πίνακες. Να έχει δικαίωμα εγγραφής κάθε ενδιαφερόμενος.
•    Σταθερή και μόνιμη δουλειά για όλους. Μονιμοποίηση τώρα όλων των συμβασιούχων στην εκπαίδευση (ωρομίσθιοι - αναπληρωτές) χωρίς όρους και προϋποθέσεις. Να γίνουν άμεσα νέοι πίνακες διορισμών, για όλες τις ειδικότητες, με βάση τις πραγματικές ανάγκες και τους 20 μαθητές ανά τμήμα.
•    Δωρεάν στέγαση. Άμεση κρατική ενοικίαση σε ξενοδοχεία, καταλύματα. Δωρεάν εισιτήριο σε όλα τα μεταφορικά μέσα για όλους τους συμβασιούχους εκπαιδευτικούς. Επίδομα θέρμανσης σε όλους τους ωρομίσθιους και αναπληρωτές εκπαιδευτικούς. Ειδικά για τις παραμεθόριες περιοχές, επίδομα παραμεθορίου και στους ωρομισθίους. 
•    Όχι στο νέο μισθολόγιο. Μισθός με βάση τις πραγματικές ανάγκες για το νεοδιόριστο και τον αναπληρωτή εκπαιδευτικό. 
•    Ούτε μια εφεδρεία - ούτε μια απόλυση.
Καλούμε τους συμβασιούχους εκπαιδευτικούς να μην περιμένουν τίποτε από τις συμβιβασμένες συνδικαλιστικές ηγεσίες. Να οργανωθούν στα σωματεία τους, στις επιτροπές αγώνα ωρομισθίων – αναπληρωτών. Να παλέψουν με ταξικό διεκδικητικό πλαίσιο για τα δικαιώματά τους.
Αργοστόλι 17 Ιούλη 2012
Για το ΔΣ της ΕΛΜΕ-ΚΙ

Ο Πρόεδρος    Ο Γενικός Γραμματέας
Γεωργόπουλος Διονύσης    Γερασιμόπουλος Παύλος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου