Σήμα Facebook

ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΚΙΑΦΗΣ | κινητο 6907471738


ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ
Συνεχή Ροή Ειδήσεων από το νησί

Κυριακή 8 Ιουλίου 2012

ΚΟΚΚΙΝΗ ΚΑΡΤΑ ΣΤΟΝ ΜΕΤΑΞΑ!


Του Παναγή Φωκά ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ  ΑΠΟ ΤΟ

Ο Μεταξάς, τα αρχαία και οι «Συμπληγάδες» του Δημοτικού Συμβουλίου


Με συντριπτική πλειοψηφία το δημοτικό συμβούλιο Κεφαλονιάς απέρριψε την πρόταση του αρχαιολόγου Βασιλάκη να παραχωρηθεί το σημαντικότερο ίσως δημοτικό κτίριο του Πόρου στην Υπουργείο Πολιτισμού…
Αυτό όμως που έκανε εντύπωση σε όσους δημοσιογράφους κάλυπταν το ρεπορτάζ του δημοτικού, ήταν οι αρνητικές εκπλήξεις που επιφύλασσε η συζήτηση για τον πρώην Νομάρχη και Δήμαρχο Ελειού- ΠρόννωνΜάκη Μεταξά. Πολλοί δημοτικοί σύμβουλοι τον «κάρφωσαν» με τα λεγόμενά τους ενώ παράλληλα έθεσαν πολλά ερωτηματικά για τις ενέργειές του στην περιοχή και ειδικά για το ζητήματα με τις ανασκαφές…

Ειδικότερα οι εκπρόσωποι της Δημοτικής Ενότητας Πόρου (Κουστουμπάδης, Μηλιαρέσης, Λαζαρής) παρέστησαν στο δημοτικό συμβούλιο κι ήταν λάβροι κατά του πρώην Νομάρχη αφήνοντας πολλά υπονοούμενα με κυριότερα όσα ειπώθηκαν από τον κ. Λαζαρή ο οποίος κατήγγειλε ότι πλήθος περιουσιών καταστράφηκαν χωρίς λόγο από τους χαρακτηρισμούς της Αρχαιολογίας ενώ παράλληλα έχει εμφανιστεί ένα Σωματείο φίλων της Αρχαιολογίας που προτείνει να αγοράσει «φιλέτα» σε εξευτελιστικές τιμές λόγω ακριβώς των περιορισμών που έχει θέσει η Αρχαιλογία.
 Όλα τα παραπάνω αλλά οδήγησαν το δημοτικό συμβούλιο με συντριπτική πλειοψηφία να υιοθετήσει τις απόψεις των εκπροσώπων της Δημοτικής Ενότητας Πόρου και να απορρίψουν τις απόψεις Βασιλάκη –Μεταξά. Στο πλευρό της τοπικής κοινωνίας στάθηκαν σχεδόν όλοι με προεξάρχοντες τον Πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου Νίκο Ανουσάκη, τον νυν αντιδήμαρχο Ελειού- Πρόνων Σπύρο Σολωμό, τον πρώην αντιδήμαρχο Ελειού Πρόννων Νίκο Παπαδάτο, τους δημοτικούς συμβούλου Βασίλη Καμπίτση, Διονύση Κοκόση, Αθηνά Αυγουστάτου κ.α. οι οποίοι στις τοποθετήσεις τους φάνηκαν ιδιαίτερα προβληματισμένοι για το τι ακριβώς συμβαίνει στην περιοχή μετά τις καταγγελίες των εκπροσώπων του Πόρου ενώ σαφή θέση υπέρ των κατοίκων πήρε και η πλειοψηφία της αντιπολίτευσης(Σαμούρης, Αραβαντινός, Ρασιάς). Αντίθετα, οι Βαγγέλης Κεκκάτος, Θεόφιλος Μιχαλάτος, Κατερίνα Κουταλά, Σάββας Σαββαόγλου έδειξαν κάπου θετική διάθεση στην πλευρά Βασιλάκη – Μεταξά αλλά οι προτάσεις τους ήταν δεν βρήκαν ανταπόκριση μειοψήφησαν με διαφορά.
Η ουσία είναι ότι ο Μάκης Μεταξάς ουσιαστικά «πήρε κόκκινη κάρτα» από το δημοτικό συμβούλιο Κεφαλονιάς το οποίο το μόνο που δέχθηκε είναι να φιλοξενηθεί το καναδικό πανεπιστήμιο για λίγους μήνες εφόσον όμως κάνει επίσημο αίτημα το ίδιο χωρίς διαμεσολαβητές…

2 σχόλια:

  1. Θα κάνω ένα σχόλιο αν και μπαίνω σε κάπως δύσκολες «περιοχές».
    Πρώτα θα δηλώσω ότι είμαι υπέρ των ανασκαφών σε οποιοδήποτε τόπο, όχι μόνο στα Τζανάτα.
    Με έχουν βάλει όμως σε σκέψεις πολλά, που έχουν ειπωθεί γύρω από την Ομηρική Ιθάκη.
    Έχω διαβάσει το βιβλίο Μεταξά που είναι θα έλεγα αλλού- νταλλού , δεν είμαι βέβαια και ο ειδικότερος.
    Έχω διαβάσει κάπου για κάποια στρέμματα με φιστικιές σε μια ωραία τοποθεσία πιο κάτω από την Αντίσαμο εκεί κατά τη κουτσουπιά, που τώρα δεν υπάρχει ούτε δείγμα. Υπήρξαν ποτέ? Και η πλάκα είναι ότι οι άγριες φιστικιές που όλο και κάποια θα υπήρχε από τις ήμερες, είναι πιο σκληρά και ανθεκτικά δένδρα από τα πουρνάρια! Κομπίνα για ιδιωτικοποίηση? Δεν γνωρίζω.
    Έχω υπ΄όψη το έργο της αναπαλαίωσης των φυλακών Άσσου και έχω συμμετάσχει σε καμιά δεκαπενταριά συνέδρια στο αναπαλαιωμένο κτίριο. Χα χα χα χα!
    Με προβληματίζει η «ιδιαίτερη» σιγουριά για την εύρεση της Ομηρικής Ιθάκης από το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων και κάποιων παρατρεχάμενων.
    Με προβλημάτιζε το ξεψαχούλεμα της Παλικής από τη Fugro, για τον αργαλειό της Πενέλοπε.

    Διαλεπάρτι που μπορώ να καταλάβω που είναι το ενδιαφέρον, για τα αρχαία, ή για κάποια συμφέροντα.
    Ας υπάρχει λοιπόν και λίγη επιφύλαξη, γιατί άβυσσος η ψυχή του κέρδους.
    Αυτό με το σύλλογο και τη ζήτηση των οικοπέδων φιλέτων δε το γνώριζα.
    Έχω μείνει λίγο πίσω φαίνεται!
    Θα συμβούλευα όχι ακραίες, αλλά προσεκτικές κινήσεις.

    Υ.Γ.
    Poros μπήκα στην εμπόλεμη ζώνη ?
    Για να φορέσω σπαθόλουρα άμα είναι.
    Μη πάω και τσάμπα!
    Εσένα σε βλέπω σαν αστακό!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. yπάρχουν κάποια πράγματα ξεκάθαρα,,, Στο θέμα Ομηρικής Ιθάκης είμαι κάθετος,θέμα χρόνου να βρεθεί!!! ίσως τελικά λόγο λάθος κινήσεων ,,ίσως και από τις δυο μεριές να το αποδείξουν τα παιδιά μας,, ή απλά να μείνουν θαμένα και προστατευμένα για κάποιους που θα μπορουν να συνενοουνται!
    δεν θέλω να σχολιάσω,,ακόμη κάτι άλλο ,,έχω γνώση και από τις δύο πλευρές ,, και έχουν και οι δύο ολίγον τα δίκια τους εν μέρη!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή