Σήμα Facebook

ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΚΙΑΦΗΣ | κινητο 6907471738


ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ
Συνεχή Ροή Ειδήσεων από το νησί

Σάββατο 21 Ιουλίου 2012

Επικίνδυνος ΙΟΣ της “ελληνικής αστυνομίας”


 χτυπησε   τους υπολογιστές του kefalonia Press!!

ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ  ΑΠΟ  http://kefaloniapress.gr
 
 
 http://4.bp.blogspot.com/-KFKU0S17Ae4/TtyXdp9jv2I/AAAAAAAAAGU/n6z6G7UOkeU/s1600/best-anti-virus.jpg

Ένας νέος ιός εμφανίστηκε τις τελευταίες ώρες στο διαδίκτυο με θύματα τους υπολογιστές τουkefalonia press.
Ξαφνικά και ενώ ανανεώναμε την διαχείριση του site με τις ειδήσεις της ημέρας, εμφανίζεται ένα μήνυμα τερλαστιο, σε όλη την οθόνη.
Το μήνυμα δεξιά είχε τα σήμα της Ελληνικής Αστυνομίας, έδειχνε το IP του υπολογιστή και μας πληροφορούσε ότι ο υπολογιστής βρίσκεται «υπό κράτηση» επειδή εντοπίστηκε να διακινεί παράνομο , πειρατικό παιδοφιλικό και πολλά άλλα,  υλικό!!   Μας ζητοιύσε δε άμεση καταβολή 100 ευρώ προκειμένου να λειτουργήσει ο υπολογιστής πάλι.
Πανικός όπως καταλαβαίνετε!

 Μόλις ξημέρωσε ο θεός την ημέρα, τηλεφωνήσαμε στην Υπηρεσία Ηλεκτρονικού Εγκλήματος , τους ενημερώσαμε για το συμβάν και μας βεβαίωσαν ότι πρόκειται για ιό που εμφανίστηκε τις τελευταίες ωρες και ουδεμία σχέση έχει με την ελληνική αστυνομία.
Οι υπολογιστές μας έχουν πάθει μεγάλη ζημιά, είναι στην εντατική μονάδα  της κλινικής του Διονύση Δελάλη και περιμένουμε την ανάρρωση ή το μοιραίο.  
Συνάδελφοι διαχειριστές  site μας είπαν ότι ο ιός μπορεί να κατεβάσει και sites και την ώρα που μπαίνει ένας χρήστης πχ στο kefalonia Press να δει ανακοίνωση της Ελληνικής Αστυνομίας (με το σήμα και όλα  πολύ αληθοφανή) που να γράφει «το site σταμάτησε την λειτουργία του γιατί διακινούσε παιδοφιλικό ή παράνομο υλικό».
Επισημαίνουμε ότι κανένα antivirus  δεν μπορεί να εντοπίσει αυτόν τον ιό. Αν σας συμβεί , κλείνετe τον υπολογιστή και τον πάτε αμέσως στον τεχνικό σας  για «καθάρισμα» ή την ληξιαρχική πράξη θανάτου.
Εξάλλου και να προσπαθήσετε μόνοι σας δεν μπορείτε να κάνετε τίποτε, δεν σας αφήνει να κειτουργήσετε τον υπολογιστή σας.
Περαστικά μας!

1 σχόλιο:

  1. ΣΑς ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΠΟΛΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ!!
    http://porosnews.blogspot.gr/2013/06/blog-post_808.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή