Σήμα Facebook

ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΚΙΑΦΗΣ | κινητο 6907471738


ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ
Συνεχή Ροή Ειδήσεων από το νησί

Σάββατο 7 Ιουλίου 2012

Σχολιάζοντας την επικαιρότητα - γράφει ο Μάκης Μεταξάς



metaxas_makis_300.jpg

 ANAΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΑΠΟ  ΤΗΝ KEFALONIAPRESS

Σχολιάζοντας την επικαιρότητα                                             

Παρά το γεγονός ότι δεν έφτασε η ώρα για να τοποθετηθώ δημόσια για τα όσα είδαν το φώς της δημοσιότητας το τελευταίο διάστημα που με (μας) αφορούν, αισθάνομαι την ανάγκη να σχολιάσω κάποιες αναφορές και συμπεριφορές που έχουν αξία όταν γίνονται στην ώρα τους.



Κατ’αρχήν αισθάνομαι την ανάγκη να συγχαρώ δημόσια  την υπεύθυνη, αντρίκια και ξεκάθαρη στάση του Αντιδημάρχου Βαγγέλη Κεκκάτου που ήταν σε πλήρη αντιστοιχία με το Δημόσιο λειτούργημά του και τον πολιτισμό που κουβαλά μέσα του, μια στάση που τον τιμά ιδιαίτερα γιατί κατατέθηκε χωρίς υποσημειώσεις και αστερίσκους,  μια στάση που σου δίνει το δικαίωμα να πιστεύεις πως μπορείς ακόμη να ελπίζεις σε αυτόν τον τόπο.


Θέλω επίσης να ευχαριστήσω την Κατερίνα Κουταλά  που κατέβαλε κάθε προσπάθεια για να οδηγηθεί το Δημοτικό Συμβούλιο σε ορθή κρίση, τον Βασίλη Ρουχωτά, όπως επίσης τον Αντιδήμαρχο Σάββα Σαββαόγλου για την κατ’ αρχήν θετική του στάση.


Θεωρώ όμως ότι θα ήταν άδικο εκ μέρους μου και παρά τα όσα μπορώ να κρατώ μέσα μου για την στάση του Δημάρχου Αλέξανδρου Παρίση προς το πρόσωπό μου, εάν δεν αναφέρω ότι  με ειλικρίνεια  προσπάθησε να οδηγήσει το Δημοτικό Συμβούλιο σε μια απόφαση αντάξια της αποστολής του, ασχέτως εάν δεν του το επέτρεψαν εκείνες οι φωνές που τον οδήγησαν στο φιάσκο της ΕΔΕΛ με το γνωστό θέμα της υποτιθέμενης οριστικής απένταξης του βιολογικού καθαρισμού  Πόρου Σκάλας. Και τότε ως γνωστό προσπάθησε να απεγκλωβιστεί,  δεν το κατάφερε γιατί δεν συγκρούστηκε και οδηγήθηκε νομοτελειακά  όπως και χθές σε μία ανιστόρητη απόφαση που θα τον συνοδεύει σε όλη του την ζωή.


Τώρα για όσα από τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου εν γνώσει τους εισηγήθηκαν και επέβαλαν την ληφθείσα  απόφαση  δεν θα ήθελα να πω τίποτα ακόμη. Έχω μάθει στην ζωή μου να περιμένω,  όπως και στην περίπτωση της υποτιθέμενης οριστικής απένταξης του Βιολογικού, Ούτως ή άλλως «Κυριακή κοντή γιορτή» όπως λέει και ο λαός μας. Τους υπόσχομαι όμως ότι στις επικείμενες ανακοινώσεις και τα σχετικά κείμενα που θα τις συνοδεύουν  θα τους μνημονεύσω απαραίτητα  για καθαρά ιστορικούς λόγους φροντίζοντας μάλιστα για την πιστή αντιγραφή των λεγομένων τους και των θέσεών τους.


Τον επίλογο αυτής της σύντομης δήλωσης δεν τον έχω γράψει ακόμη. Όταν μελετήσω με προσοχή  τα πρακτικά της τελευταίας συνεδρίας  και παραλάβω την απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου που δικαιώνει τις αποφάσεις του τότε Δήμου Ελειού Πρόννων  και απορρίπτει την έκθεση της  ΕΔΕΛ  θα τοποθετηθώ δημόσια ως οφείλω.


Τελειώνοντας θέλω να ευχαριστήσω δημόσια τον Κώστα Μεγαδούκα που εκπροσώπησε την άλλη άποψη, την συντριπτικά πλειοψηφούσα άποψη στην τοπική μας κοινωνία κατά την τελευταία Συνεδρία του Δημοτικού Συμβουλίου, σε μια ακόμη προσπάθειά μας να ενημερώσουμε όσους επιθυμούσαν να ακούσουν.
                                                                                          
                                                                                            7 – Ιουλίου – 2012

                                                                                              Μάκης Μεταξάς

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου