Σήμα Facebook

ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΚΙΑΦΗΣ | κινητο 6907471738


ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ
Συνεχή Ροή Ειδήσεων από το νησί

Τετάρτη 11 Ιουλίου 2012

ΑΡΘΡΟ ΤΟΥ Π. ΠΑΠΑΔΑΤΟΥ ΣΤΗ REALNEWS


Τα κόμματα που ανέλαβαν την εξουσία θα πρέπει να βάλουν καλά στο μυαλό τους ότι ο λαός δεν τα εψήφισε για να βολέψουν τους αποτυχημένους άνεργους πολι-τευτές τους ή τους αφισοκολλητές τους.  Ας επιλέξουν τους πλέον καταλλήλους έστω και εκτός κομμάτων. Αλλά προς θεού: Όχι  άλλον Γιάννη Κουκιάδη! (Απίστευτη περί-πτωση. Σε ένα χρόνο δεν πούλησε ούτε μία καρφίτσα)!
Η κυβέρνηση πρέπει να αλλάξει εντελώς στρατηγική και να σταματήσει να  ζει και να αναπνέει για το μνημόνιο. Οι στόχοι του μνημονίου δεν ταυτίζονται με την ανάπτυξη της χώρας, την ευημερία μας και κυρίως με τις αντοχές της ελληνικής κοινωνίας. Αν τα πράγμα μείνουν έτσι, πολύ φοβάμαι ότι η χώρα αναπόφευκτα θα οδηγηθεί σε βίαιη κοινωνική έκρηξη.

Τις διορθωτικές αλλαγές μπορούμε και οφείλουμε να τις κάνουμε και μόνοι μας. Δεν χρειαζόμαστε τον κύριο Ράιχεμπαχ, γιατί και μόνο η παρουσία του αποτελεί προσβολή προς την χώρα μας και απόδειξη της ανικανότητας του δικού μας πολιτικού συστήματος. (Πραγματικά δεν κατάλαβα γιατί τα μέλη της νέας κυβέρνησης θα έπρεπε να του υποβάλλουν τα διαπιστευτήριά τους).
Η τρόικα απαιτεί  εξουθενωτική εσωτερική υποτίμηση. Θέλει να γίνουμε  Βουλγαρία Ρουμανία. Λετονία. Κατώτατος μισθός και ημερομίσθιο για τους νέους 510 ευρώ και 22.8 ευρώ αντιστοίχως.
Δυστυχώς όμως οι επιχειρήσεις της χώρας, από τις οποίες πρέπει να προέλθει η ανάπτυξης,  δύσκολα θα γίνουν ανταγωνιστικές –πρωτίστως εξ αιτίας του κράτους, και όχι των μισθών- αλλά και εκ του γεγονότος ότι οι περισσότερες εξ αυτών  δεν έχουν βρει ένα market niche στις αγορές του εξωτερικού.
Το μέλλον μας είναι θλιβερό. Η ύφεση φέτος θα φθάσει 10%! Δύο χιλιάδες ευρώ λιγότερα για κάθε Έλληνα. Να υποτιμήσουμε το ευρώ δεν γίνεται, και έτσι υποτιμάμαι την ζωή μας γιατί διάφοροι φωτόπουλοι θέλουν να διατηρήσουν ένα κράτος που να απομυζά το αίμα του  Έλληνα εργαζόμενου στον ιδιωτικό τομέα, ώστε να συνεχίσουν τον εκμαυλισμό οι διάφοροι κρατικοδίαιτοι κηφήνες
Η κυβέρνηση οφείλει πλέον να δώσει την μάχη εντός της Ελλάδας. Εκτός την έχει χαμένη έτσι και αλλιώς. Πηγαίνουμε προς ολική καταστροφή! Η κυβέρνηση –καλού κακού- οφείλει άμεσα κιόλας να συστήσει εθνική οικονομική επιτροπή για να προετοιμάσει τον μονόδρομο στον οποίο οδηγούμεθα.  Όσο περισσότερο καθυστερούμε τόσο χειρότερα για εμάς. Ακόμη και αν εφαρμοζόταν  η σοβαρή εισήγηση Βενιζέλου στο συνέδριο του economist και πάλι η δραχμή προβάλει στο βάθος!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου