Σήμα Facebook

ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΚΙΑΦΗΣ | κινητο 6907471738


ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ
Συνεχή Ροή Ειδήσεων από το νησί

Τρίτη 7 Αυγούστου 2012

Δελτίο Τύπου για το Συνέδριο της Ομοσπονδίας με θέμα "Δεύτερη γενιά Αποδήμων"


Δελτίο Τύπου για το Συνέδριο της Ομοσπονδίας με θέμα "Δεύτερη γενιά Αποδήμων"
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 
Την Παρασκευή 3 Αυγούστου 2012, στο Πνευματικό Κέντρο Κουρκουμελάτων του Ιδρύματος Γ.& Μ.Βεργωτή διεξήχθη το Συνέδριο της Ομοσπονδίας με τη συμμετοχή πλήθους κόσμου και κεντρικό θέμα : «Δεύτερη Γενιά Αποδήμων».
Την έναρξη των Εργασιών κήρυξε ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Κεφαλονιάς κ.κ.Σπυρίδων και την Τελετή Έναρξης χαιρέτησαν η Βουλευτής κ.Αφρ.Θεοπεφτάτου, ο Α/Περιφερειάρχης κ.Σ.Κουρής, ο Δήμαρχος κ.Αλ.Παρίσης και ο Επίτιμος Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Δρ Μαρίνος Χιόνης.
Των Εργασιών Προέδρευσαν ο κ.Ε.Κεκάτος, η κ.Αγγ.Χιόνη, η κ.Μ.Φουρνιώτη και ο κ.Ν.Πανάς.
Ο Δήμαρχος κ.Αλ.Παρίσης προσέφερε εκ μέρους του Δήμου Κεφαλονιάς Τιμητική Πλακέτα στην Παγκόσμια Ομοσπονδία , την οποία παρέλαβε ο κ.Χιόνης, εκ μέρους της Ομοσπονδίας.
Επίσης, ο κ.Δήμαρχος Βράβευσε το Σώμα Εθελοντών Σαμαρειτών, Διασωστών και Ναυαγοσωστών Κεφαλληνίας , αναγνωρίζοντας το σημαντικό εθελοντικό έργο , που επιμελώς επιτελούν. Τη βράβευση παρέλαβε συμβολικά ο Αρχηγός των Σαμαρειτών κ.Χαράλαμπος Μοσχόπουλος.
Α΄ Ενότητα :
Τη νεολαία Αποδήμων εκπροσώπησε ο κ.Ν.Βασιλάκος – Σταθάτος, εκφράζοντας τα αισθήματα και τις σκέψεις των μαθητών του εξωτερικού.

Ο κ.Ν.Κολαϊτης , μαθητής στην Πάστρα , βραβευμένος πανελληνίως στο διαγωνισμό Αστρονομίας, παρουσίασε τις εμπειρίες του από τη συμμετοχή του στην εκπαιδευτική κατασκήνωση του Πανεπιστημίου Arizona - Η.Π.Α., τα έξοδα συμμετοχής του οποίου κάλυψε ευγενώς η Α/Περιφέρεια και η Ομοσπονδία.
Οι δικηγόροι Νέας Υόρκης κ.Μ.Σταθάτου και κ.Δ.Ματαράγκας σκιαγράφησαν τις ανησυχίες των νέων επιστημόνων για διαρκή επικοινωνία με την Πατρίδα και αναζήτησαν επικοινωνία και συνεργασίες με τους τοπικούς Επιστημονικούς Συλλόγους.
Ο Καθ.Ναπ.Μαραβέγιας, Πρόεδρος ΤΕΙ Ιονίων Νήσων και τ.Υπουργός, έθεσε το θέμα της σπουδαιότητας της εκμάθησης της Ελληνικής γλώσσας και στήριξε την περαιτέρω ανάπτυξη των Θερινών Σχολείων, που ήδη λειτουργούν με επιτυχία στο Αργοστόλι με τη συμμετοχή και απόδημων Φοιτητών.



Η κ.Ξένια Γρηγοράτου παρουσίασε με ιδιαίτερη ευαισθησία την προσωπικότητα και το έργο του αείμνηστου ευεργέτου Πλοίαρχου Δημητρίου Κουβιέλου.
Η κ.Αιμ.Παυλάτου απέδειξε έντεχνα τη μεγάλη σημασία της Πολιτιστικής Διασύνδεσης μεταξύ του Νησιού και της Ομοσπονδίας στην ισχυροποίηση των δεσμών πολιτισμού, που αναπτύσσονται επιτυχώς μέσω των Πολιτιστικών Συλλόγων.
Ο κ.Π.Γεωργιλάς μας ταξίδεψε επιτυχώς μέσω του Kayak στις απίστευτης ομορφιάς ακτές του Νησιού και ανέδειξε με ειδικό οπτικοακουστικό υλικό τη μαγεία που εκπέμπει η ακτογραμμή της Κεφαλονιάς μέσα από τη Θάλασσα.
Τέλος ο κ.Στ.Σταυρίδης επεσήμανε εύστοχα τις κακοδαιμονίες της γραφειοκρατίας, που αποθαρρύνουν την ανάπτυξη νέων επενδύσεων και υπέδειξε τρόπους και μεθόδους οικονομικής ανάπτυξης στην υπό μεταρρύθμιση Ελλάδα.
Β΄ Ενότητα :
Η Συναυλία της Χορωδίας Λειβαθούς, υπό τη διεύθυνση του Μαέστρου κ.Βασίλη Καλογηρά παρουσίασε ένα εξαιρετικά ποιοτικό πρόγραμμα με επιπλέον δύο κορυφαίες μουσικές εκπλήξεις ,που πλαισίωσαν επιτυχώς οι Αδελφοί Πολλάτου και ο τενόρος Γερ.Ραζής – Γαλιατσάτος.
Γ΄ Ενότητα :
Δεξίωση Γνωριμίας
Πολιτιστικές – Κοινωνικές Εκδηλώσεις
Το Σάββατο 4 Αυγούστου 2012 ήταν αφιερωμένο σε ελεύθερη συμμετοχή των κ.κ.Συνέδρων σε κοινωνικές και πολιτιστικές εκδηλώσεις, με σκοπό την περαιτέρω σύσφιξη των σχέσεων μεταξύ των συμμετεχόντων στην «Εβδομάδα του Αποδήμου».
ANAΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ  ΑΠΟ  ΤΟ http://www.inkefalonia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου