Σήμα Facebook

ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΚΙΑΦΗΣ | κινητο 6907471738


ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ
Συνεχή Ροή Ειδήσεων από το νησί

Τρίτη 14 Αυγούστου 2012

"το γεωργικόν επάγγελμα είναι ωραίον και επικερδές".



Πρωΐ Πρωΐ στο MEGA κάποιος κύριος Τσαφτάρης ή κάπως έτσι που πρόσφατα εχρήσθη Υπουργός Γεωργίας διατείνεται οτι "το γεωργικόν επάγγελμα είναι ωραίον και επικερδές".
Για να πείσει δε επικαλείται το παράδειγμα ΚΑΠΟΙΟΥ που ΚΑΠΟΥ γνώρισε ο οποίος καλλιεργώντας καρπούζια στο 10 στρέμματα κτήμα του κέρδισε 18,000 Ευρώ ποσόν που κατα τα λεγόμενα του υπουργού του εξασφάλισε 1500 Ευρώ τον μήνα, αρα πλήρη ετήσια επάρκεια.
Αντιπαρέρχομαι το γεγονός οτι επιχειρήματα του τύπου : ένας φίλος μου, ο γείτονάς μου ο Χριστάρας, ο κουμπάρος του πεθερού του μπατζανάκη μου ελάχιστα έως καθόλου συνάδουν με το Υπουργικό αξίωμα και αναλύω το γεγονός αυτό καθ' εαυτό:
Κατα τα Υπουργικά λεγόμενα ο εν λόγω καλλιεργητής αποκόμισε καθαρό κέρδος 18,000 Ευρώ καλλιεργώντας καρπούζια σε κτήμα 10 στρεμμάτων.
Νοουμένου οτι η κάθε καλλιέργεια έχει και έξοδα ας υποθέσουμε οτι το τελικό ποσοστό κέρδους ήταν το 33% της συνολικής δαπάνης ( απίθανο έως αδύνατο αλλά δεν πειράζει) άρα ο εν
 λόγω αγρότης επένδυσε 36,000 και εισέπραξε 54,000.
Αν υποθέσουμε οτι πούλησε τα καρπούζια του προς 0,3 Ευρώ το κιλό, ( πάλι υπερβολικό αλλά δεν πειράζει) για να εισπράξει 54,000 θα πρέπει να πούλησε 180,000κιλά καρπούζια.
Μια απλή διαίρεση μας δείχνει οτι στο χωράφι υπήρχαν 3με 4 πεντάκιλα καρπούζια ΑΝΑ ΤΕΤΡΑΓΩΝΙΚΟ ΜΕΤΡΟ!!!
Υπουργάρα ή ανίδεος είσαι ή μας δουλεύεις. Και τα δυό είναι εξ ίσου πιθανά
Και καλά ο διορισμένος υπουργός. Ο Δημοσιογράφος που άκουγε εκστασιασμένος;
Πως να τον χαρακτηρίσω;Απατεώνα ή μαλάκα;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου