Σήμα Facebook

ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΚΙΑΦΗΣ | κινητο 6907471738


ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ
Συνεχή Ροή Ειδήσεων από το νησί

Δευτέρα 27 Αυγούστου 2012

ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΑ


ΠΟΡΟΣ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ : ΕΝΑ ΠΑΡΑΘΑΛΑΣΣΙΟ ΧΩΡΙΟ....ΜΥΣΤΗΡΙΟ !!!







Πόρος : Ένα χωριό μυστήριο! Ένα χωριό που κλώτσησε την τύχη του, που αρνήθηκε τον τουρισμό, που απαξίωσε το μέλλον του χωρίς να το αντικαταστήσει με κάποιο εναλλακτικό σχέδιο, ένα χωριό που αυτό-απομονώθηκε τουριστικά, κλείνοντας ερμητικά τα μάτια σε κάθε εκσυγχρονισμό..
Η τουριστική ιστορία του Πόρου (έτσι όπως μας την διηγήθηκε ο Βαγγέλης Χιόνης, ένας νέος –τότε- επιχειρηματίας που βοήθησε με τις ιδέες και την επιχειρηματική του δράση να αλλάξουν πολλά από τα τουριστικά δεδομένα της περιοχής)  άρχισε το1962.
Την δεκαετία του 1960, ο Πόρος ήταν όλος και όλος ένας πλάτανος στο λιμάνι και μια γραφική ταβέρνα με γραμμόφωνο. Η ταβέρνα του Γιώργου Μεταξά – Μαριάτου.
Αυτός ο άνθρωπος ήταν ένα λαμπρό μυαλό, ένας Κεφαλλονίτης που έβλεπε πολύ μακριά. Έχοντας κάποια σχέση με Γαλλία κατάφερε και έφερε το 1962 Γάλλους τουρίστες στον Πόρο. Μπορείτε να φανταστείτε τι έγινε στο μικρό χωριό. Γέμισαν οι φτωχικές κρεβατοκάμαρες με τουρίστες, άδειασαν όλα τα ντουλάπια από τα τρόφιμα και το συνάλλαγμα άρχιζε να γεμίζει τους κουμπαράδες του χωριού.
Κάπου εκεί ξεκίνησαν να κτίζονται τα πρώτα δωμάτια για τουριστική εκμετάλλευση, έτσι όπως καταλάβαινε ο καθένας την τουριστική ανάπτυξη, χωρίς βοήθεια και ορμήνια από πουθενά. Και ποιος δεν θυμάται τα δωμάτια του Γουλημή; Ήταν σαν να κτίστηκε τοΧίλτον στο Πόρο.
Μαζί με τα δωμάτια , άρχισαν να εμφανίζονται και άλλες ταβέρνες : του Παντελή και του Γκιάφη. Φρέσκο ψάρι, μπόλικη ρίγανη, καμιά κρεατόπιτα , ντομάτες από τον κήπο και σπιτίσιο ζυμωτό ψωμί.
ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΣΤΟΝ ΣΥΝΔΕΣΜΟ 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου