Σήμα Facebook

ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΚΙΑΦΗΣ | κινητο 6907471738


ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ
Συνεχή Ροή Ειδήσεων από το νησί

Πέμπτη 9 Αυγούστου 2012

ΝΕΑ ΑΠΟ ΤΑ ΒΛΑΧΑΤΑ ΣΑΜΗΣ!!


Λάμπρος Γ. Σιμάτος: «Επτανησιακοί τύποι ιστιοφόρων»


Ο Λάμπρος Γ. Σιμάτος με καταγωγή από τα Φάρσα Κεφαλονιάς  γεννήθηκε στον Πειραιά όπου περατώνει τις σπουδές του και κατοικεί μέχρι το 1983. Όμως σε εκείνη την χρονιά φρέσκος αγέρας φύσηξε και οι Θεοί νόστο για το αγαπημένο νησί  ενέπνευσαν   και έτσι  μπαρκάρισε  για την επιστροφή… Από τότε έως και σήμερα η προσφορά του στην εκπαίδευση και καλλιέργεια των παιδιών μας  στην Δευτεροβάθμια Επαγγελματική και Γενική Εκπαίδευση του νησιού, είναι πολύτιμη και αναντικατάστατη.
Πολυτάλαντος, με  διεισδυτική ματιά και εξαιρετική καλλιέργεια συμμετείχε στην δημιουργία του λευκώματος  Η παλαιά Κεφαλονιά  το 2004, στην εργασία Οι ναοί του Αργοστολίου στα χρόνια της Ένωσης το 2007 και στο βιβλίο  Αρχιτεκτονική κατοικιών στην Κεφαλονιά από τον 16ο μέχρι τον 21ο αιώνα το 2008.
Ο χρωστήρας του Λ.Γ.Σ αποδίδει ζωγραφικά με σαφήνεια, δυναμισμό, καθαρότητα χρώματος και ύφους και με μικρογραφική σχεδόν επιδεξιότητα την ιστορική απεικόνιση των Επτανησιακών ιστιοφόρων.
Στην έκθεση αυτή, στα εκτιθέμενα  έργα –τμήμα ενός μεγαλύτερου συνόλου-θα  δούμε και θα γνωρίσουμε τους τύπους των σκαφών που έπλεαν στα πελάγη όπως το τρεχαντήρι, το τραμπάκουλο, το γατζάο, το μπάρκο, το μπρίκι ,τη γολέττα.
Η έκθεση ζωγραφικής «Επτανησιακοί τύποι ιστιοφόρων από τον 18ο έως τον 20ο αιώνα» γίνεται στο χώρο εκθέσεων του Δ.Κ.Ι στο άλσος λίμνης Καραβομύλου από τις 07 έως και 19 Αυγούστου 2012 και ώρες 18.00-20.00 μ.μ.


                                                                   Για το Δ.Κ.Ι


                                                                  Τάκης Τόκκας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου