Eγγραφές και μαθήματα από 1η Σεπτεμβρίου στην Φιλαρμονική Σχολή Kεφαλληνίας
Η Φιλαρμονική Σχολή Κεφαλληνίας ιστορικό σωματείο (μη κερδοσκοπικό) ιδρύθηκε το 1838 και έχει συμβάλει στη μουσική παιδεία των νέων και στα πολιτιστικά δρώμενα του τόπου μας για 174 έτη, αναφέρει χθεσινή ανακοίνωση της Φιλαρμονικής.
Τα τελευταία χρόνια η πρόοδος της Σχολής σε όλους τους τομείς είναι ένα γεγονός αναμφισβήτητο.

Τα εκπαιδευτικά προγράμματα που πραγματοποιήθηκαν στην Σχολή μας από 26 Ιουλίου μέχρι και 5 Αυγούστου σε συνεργασία με το ίδρυμα Γεωργίου και Μάρης Βεργωτή και στα οποία δίδαξαν καλλιτέχνες διεθνούς φήμης εντελώς δωρεάν,για τους σπουδαστές και ευελπιστούμε στην συνέχισή τους και την επόμενη χρονιά, επιβεβαιώνουν την άνοδο του επιπέδου μουσικής μόρφωσης των μαθητών μας.
Σήμερα στο ωδείο λειτουργούν Σχολές ενόργανης μουσικής: Πιάνο, Βιολί, Κιθάρα, Φλάουτο, Αρμόνιο, Κρουστά, παραδοσιακά όργανα (τζουράς, μαντολίνο, μπουζούκι, μπαγλαμάς), τμήμα μονωδίας (φωνητική), τμήμα μουσικόκινητικής αγωγής για παιδιά προσχολικής ηλικίας (4-6 ετών) και τμήμα προπαιδείας στο πιάνο για παιδιά (5-7 ετών), επίσης όλες οι Σχολές Ανώτερων Θεωρητικών καθώς και τμήμα προετοιμασίας για εισαγωγή μαθητών στο πανεπιστήμιο (τμήμα μουσικολογίας).
Oι εγγραφές και τα μαθήματα αρχίζουν από 1ης Σεπτεμβρίου.
Η Σχολή μας παρά το γεγονός ότι τα δίδακτρα των μαθητών είναι η μοναδική σίγουρη πηγή εσόδων που διαθέτει για να ανταποκριθεί στα πολλαπλά έξοδα που αντιμετωπίζει, συμμεριζόμενη την οικονομική κρίση που μαστίζει τον τόπο μας αποφάσισε να μειώσει κατά την φετινή σχολική περίοδο τα δίδακτρα.
Σημειώσατε ότι όσοι μαθητές εγγράφονται στο ωδείο και θελήσουν να εγγραφούν και στο τμήμα πνευστών (Μπάντα) θα έχουν έκπτωση επί των διδάκτρων του ωδείου 10% αρχικά και στη συνέχεια εφ’ όσον κριθούν ικανοί να λάβουν μέρος σε συναυλίες και εξόδους της Μπάντας η έκπτωση θα είναι 50%.
Eκπτωση επίσης παρέχεται σε όλες τις κατηγορίες φοιτητών 10% και σε όσους γονείς έχουν 2 ή 3 παιδιά στο ωδείο 10% για κάθε παιδί.
Επίσης όσοι επιθυμούν να παρακολουθήσουν μαθήματα πνευστών οργάνων (Μπάντας) μπορούν να έρθουν σε επαφή με την αρχιμουσικό της Μπάντας κ. Ζωίτσα-Αλεξία Μαρτσέλου τηλ. 6974-913790.  Η εκπαίδευση είναι εντελώς δωρεάν και οι ώρες λειτουργίας της Μπάντας είναι από Tρίτη μέχρι Παρασκευή 6.30’ μ.μ. έως 9 μ.μ.
Ωρες λειτουργίας γραμματείας από 1ης  Σεπτεμβρίου Δευτέρα έως Παρασκευή 4 μ.μ.-9 μ.μ. και Σάββατο 10 π.μ.-3 μ.μ.
Τηλέφωνα επικοινωνίας και fax 26710-25946 κιν. 6974-156737 γραμματέας.
ΑΠO ΤΗΝ ΔΙOΙΚΗΣΗ ΤΗΣ ΣΧOΛΗΣ