Σήμα Facebook

ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΚΙΑΦΗΣ | κινητο 6907471738


ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ
Συνεχή Ροή Ειδήσεων από το νησί

Τετάρτη 26 Σεπτεμβρίου 2012

«Η ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΕΘΝΙΚΟΥ ΜΑΣ ΠΛΟΥΤΟΥ:


κίνηση  πολιτών!
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

«Η ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΕΘΝΙΚΟΥ ΜΑΣ ΠΛΟΥΤΟΥ:
ΠΡΟΚΛΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ»
ΕΒΕΘ
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ 28.09.2012


Σε μια περίοδο που η χώρα μας βρίσκεται στη δίνη ενός τεράστιου δημοσιονομικού εκτροχιασμού που συνδυάζεται με καταθλιπτική οικονομική ύφεση συνοδευόμενη από καλπάζουσα ανεργία και δραματική μείωση του διαθέσιμου εισοδήματος για τους περισσότερους  Έλληνες, η Κίνηση Πολιτών για μια Ανοιχτή Κοινωνία ανεβαίνει στη Θεσσαλονίκη, την Παρασκευή 28 Σεπτεμβρίου 2012, από τις 18:00 μέχρι τις 22:00, διοργανώνοντας στην αίθουσα του ΕΒΕΘ (Τσιμισκή 29) συζήτηση με θέμα Η ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΕΘΝΙΚΟΥ ΜΑΣ ΠΛΟΥΤΟΥ: ΠΡΟΚΛΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ.

Η Κίνηση Πολιτών θεωρεί ότι η κατάσταση της αναγκαστικής λιτότητας επείγει να αντισταθμιστεί με αναπτυξιακά μέτρα άμεσης απόδοσης. Πιστεύει ακόμη ό,τι αξίζει τον κόπο, στη Θεσσαλονίκη, να γίνει μια ενδιαφέρουσα συζήτηση που να αφορά  την πρόκληση της αξιοποίησης του εθνικού μας πλούτου με ένα βορειοελλαδίτικο ακροατήριο που έχει τα δικά του προβλήματα και τις δικές του ευαισθησίες.
 Στο πρώτο μέρος, μετά την Εισαγωγή από τον Θεόδωρο Παπαλεξόπουλο,αντιπρόεδρο της Κίνησης Πολιτών, ο Υπουργός Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, Κωστής Χατζηδάκης, θα εκθέσει τι σχεδιάζει η Κυβέρνηση σχετικά με την άμεση αξιοποίηση της περιουσίας του Δημοσίου και των ΔΕΚΟ. Στη συνέχεια ο ομότ. καθηγητής και πρόεδρος του Διοικητικού Δικαστηρίου του Συμβουλίου της Ευρώπης, Χρήστος Ροζάκης, θα επιχειρήσει μια νομικοπολιτική προσέγγιση της αξιοποίησης του εθνικού πλούτου στην Ελλάδα σήμερα, ενώ ο καθ. ΑΠΘ, μέλος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Κοινωνικών Δικαιωμάτων του Συμβουλίου της ΕυρώπηςΠέτρος Στάγκος, θα παρουσιάσει το ευρωπαϊκό νομικό πλαίσιο αξιοποίησης του εθνικού πλούτου. Θα ακολουθήσει συζήτηση με το ακροατήριο που θα συντονίσει ο αντιπρόεδρος της Κίνησης Πολιτών Νίκος Φραγκάκης.
Στο δεύτερο μέρος θα αναπτυχθεί η ειδική θεματολογία που αφορά ορισμένες, ενδεικτικές, περιπτώσεις αξιοποίησης εθνικού πλούτου: Τον ορυκτό πλούτο, με παράδειγμα τα χρυσοφόρα κοιτάσματα της Β. Ελλάδας και ομιλητές τον καθηγητή ΕΜΠ Χαράλαμπο Τσουτρέλη και τον αν. καθηγητή ΑΠΘ Χρήστο Ελευθεριάδη και τον τουρισμό με ομιλητή τον επιτ. Πρόεδρο ΣΕΤΕΣταύρο Ανδρεάδη. Μια δεύτερη συζήτηση θα ολοκληρώσει τη βραδιά.
Η Κίνηση Πολιτών θεωρεί πως η αξιοποίηση του εθνικού μας πλούτου – κατά κύριο λόγο της περιουσίας του Δημοσίου – συνδέεται στενά με την επιδιωκόμενη ανάπτυξη. Η επίτευξη αυτού του στόχου δεν είναι πρόκληση μόνο για το Κράτος αλλά και για τους πολίτες – ως τοπικές κοινωνίες αλλά και ως άτομα.

KINΗΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ για μια Ανοικτή Κοινωνία, Ευφρονίου 5-7,  11634 Αθήνα,

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου