Σήμα Facebook

ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΚΙΑΦΗΣ | κινητο 6907471738


ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ
Συνεχή Ροή Ειδήσεων από το νησί

Παρασκευή 5 Οκτωβρίου 2012

Τουριστικές πληροφορίες δια της .. αφής στο Λιμάνι Aργοστολίου

 
  ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΑΠΟ ΚΕFALONIAPRESS
Κεφαλονιά, 4 Οκτωβρίου 2012

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
http://i.ytimg.com/vi/azehEGj9BzA/0.jpgΕφαρμογή παρουσίασης πληροφοριών
στο κτίριο της προβλήτας των κρουαζιεροπλοίων

Στο πλαίσιο της προσπάθειας για την ενίσχυση του Τουρισμού της Κεφαλονιάς, με επικεφαλής τον Καθηγητή Εφαρμογών του ΤΕΙ Ιονίων Νήσων κ. Αγησίλαο Κονιδάρη, στον οποίο ανήκει και το λογισμικό που έχει αναπτυχθεί ειδικά και εξαρχής για τη συγκεκριμένη χρήση, σχεδιάστηκε και υλοποιήθηκε εφαρμογή παρουσίασης πληροφοριών (κείμενα και φωτογραφίες) για οθόνη αφής. Η εφαρμογή έχει σαν στόχο την παροχή πληροφοριών για τα αξιοθέατα του νησιού στους επισκέπτες κρουαζιερόπλοιων.
Κάθε αξιοθέατο περιέχει πρωτότυπες φωτογραφίες που τραβήχτηκαν από φοιτητές του Τμήματος Δημοσίων Σχέσεων και Επικοινωνίας και σύντομο ενημερωτικό κείμενο. Αξίζει να σημειωθεί ότι, ως πρόσθετη καινοτομία, κάθε επισκέπτης που διαθέτειsmartphone έχει τη δυνατότητα να «σκανάρει» ένα QRcode που παρουσιάζεται σε κάθε αξιοθέατο και να οδηγείται πλέον, μέσω της εφαρμογής χαρτών που υπάρχει στο κινητό του, στο σημείο που επέλεξε αφού φύγει από την προβλήτα των κρουαζιεροπλοίων.
Η εφαρμογή, που βρίσκεται σε δοκιμαστική λειτουργία (beta), παραχωρήθηκε δωρεάν για δοκιμαστική χρήση στην οθόνη αφής της Περιφερειακής Ενότητας Κεφαλονιάς και Ιθάκης που βρίσκεται στο κτίριο της προβλήτας των κρουαζιεροπλοίων έως τη λήξη της φετινής άφιξης των κρουαζιερόπλοιων. Στη συνέχεια, πρόθεσή μας είναι να αναπτυχθεί περαιτέρω η εφαρμογή και να εμπλουτιστεί με νέο υλικό.
Για κάθε ερώτηση ή πρόταση που μπορεί να έχετε, μπορείτε να επικοινωνείτε απευθείας με τον κ. Κονιδάρη στοkonidari@teiion.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου