Σήμα Facebook

ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΚΙΑΦΗΣ | κινητο 6907471738


ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ
Συνεχή Ροή Ειδήσεων από το νησί

Κυριακή 14 Οκτωβρίου 2012

Παιδικός σταθμός «Ουράνιο Τόξο»


Παιδί «μόνο» στο σπίτι ή στον παιδικό σταθμό;
 ΑΡΘΡΟ ΑΛΕΞ. ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΗ
Οι απαιτήσεις της σύγχρονης ζωής αναγκάζουν και τους δύο γονείς να λείπουν από το σπίτι αρκετές ώρες την ημέρα. Δημιουργείται έτσι ένα τεράστιο οικογενειακό ζήτημα: «Που ή με ποιόν θα μείνουν τα παιδιά;»

Στο ερώτημα αυτό υπάρχουν διαφορετικές απαντήσεις. Έτσι, η γιαγιά και ο παππούς είναι πρόσωπα πολύ αγαπητά και οικεία στο παιδί. Όλοι μας γνωρίζουμε την αγάπη και τη φροντίδα με την οποία περιβάλλουν το παιδί.  Από την άλλη, η επιλογή μιας άλλης γυναίκας  είναι μια υπόθεση πολύ δύσκολη. Σε αυτή την περίπτωση απαραίτητες προυποθέσεις πρέπει να είναι εκτός από την ικανότητά της να φροντίζει παιδιά και η ικανότητά της να χειρίζεται σωστά τη γλώσσα. Είναι πάρα πολύ σημαντικό τα παιδιά να μεγαλώνουν σε ένα περιβάλλον πλούσιο σε γλωσσικά ερεθίσματα για να μπορούν να επικοινωνούν με τους άλλους και να αναπτύσσουν τη σκέψη τους και την προσωπικότητά τους.


Ο παιδικός σταθμός τέλος, είναι μια καλή λύση για τους εργαζόμενους γονείς. Το ειδικευμένο προσωπικό του προσφέρει τις συνθήκες για μια σωστή φροντίδα των παιδιών. Εκτός όμως από τη φροντίδα τα παιδιά απασχολούνται δημιουργικά με κατάλληλα για την ηλικία τους παιγνίδια, τραγούδια και βιβλία. Αυτός είναι και ένας από τους βασικότερους λόγους που οι γονείς επιλέγουν τη λύση του παιδικού σταθμού. Γνωρίζουν ότι αν τα παιδιά μείνουν στο σπίτι είτε με τη φροντίδα του παππού και της γιαγιάς είτε μιας κυρίας αργά ή γρήγορα θα καταλήξουν για αρκετή ώρα μπροστά από την τηλεόραση (αν και αυτό βέβαια δε συμβαίνει πάντοτε).

Αν ο παιδικός σταθμός που θα επιλέξετε, σας προσφέρει ασφαλή και δημιουργική φύλαξη και εκπαίδευση και σας αντιμετωπίζει με ειλικρίνεια και εντιμότητα, τότε έχετε διασφαλίσει μια πολύ καλή λύση για τα προσχολικά χρόνια του παιδιού σας.


Παιδικός σταθμός «Ουράνιο Τόξο»

Υπεύθυνος λειτουργίας: Δημητριάδης Αλέξανδρος

Παιδαγωγικός συνεργάτης: Βαμβακά Ελένη

Τηλ. Επικοινωνίας: 26710 27108,6945622767

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου