Σήμα Facebook

ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΚΙΑΦΗΣ | κινητο 6907471738


ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ
Συνεχή Ροή Ειδήσεων από το νησί

Πέμπτη 25 Οκτωβρίου 2012

ΤΙΜΑΜΕ ΤΟ «ΟΧΙ» ΜΕ ΛΑΪΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΚΑΙ ΠΑΛΗ


ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΟ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ
ΓΙΑ NA ΒΑΛΟΥΜΕ ΤΕΛΟΣ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΤΗΣ ΕΞΑΘΛΙΩΣΗΣ

Το ΟΧΙ που είπε ο λαός μας, κατά της φασιστικής εισβολής το 1940 και το οποίο μετεξελίχθηκε σε μαζική ηρωική ένοπλη αντίσταση με το ΕΑΜ και τον ΕΛΑΣ, αποτελεί και σήμερα πηγή έμπνευσης και διδαχής.
Το ΟΧΙ του ελληνικού λαού στο φασισμό, το ναζισμό και τους ντόπιους συνεργάτες του, η ηρωική του αντίσταση, αποδείχνει ότι όταν ο λαός εμπιστευτεί τη δύναμή του και οργανωθεί, γίνεται πανίσχυρος. Έχουμε χρέος να μάθουμε και να πούμε στα παιδιά μας την αλήθεια για το 1940 και ό,τι επακολούθησε. Ότι ο φασίστας Μεταξάς έκρυβε από το λαό τα επιθετικά σχέδια των Γερμανών και των Ιταλών. Το όχι που είπε ήταν στο πλαίσιο της εγγλέζικης πολιτικής. Ότι η αστική τάξη, η ελληνική πλουτοκρατία, βιομήχανοι, τραπεζίτες και τα κόμματά τους ή συνεργάστηκαν με τους κατακτητές και καταλήστεψαν μαζί το λαό ή έφυγαν παίρνοντας μαζί τους το κρατικό και ιδιωτικό χρυσάφι. Κι όταν επέστρεψαν, σε μια Ελλάδα που είχε απελευθερώσει από τους κατακτητές το ΕΑΜ, ο ΕΛΑΣ, η πρώτη τους δουλειά και ο στόχος ήταν πώς θα αφοπλίσουν και θα εξοντώσουν το λαό με τη στήριξη των Άγγλων και των ταγματασφαλιτών και αργότερα των Αμερικανών.

Η τιμή σ’ αυτόν τον ηρωικό λαϊκό αγώνα των αμέτρητων θυσιών, κατά των ναζιστών και των ντόπιων συνεργατών τους, δεν αρχίζει και δεν τελειώνει μόνο με εκδηλώσεις, αλλά πρώτα απ’ όλα από τη θέση και τη δράση του καθένα και της καθεμιάς από εμάς απέναντι στα μέτρα που εξοντώνουν και καταδικάζουν εμάς και τα παιδιά μας μόνιμα στην εξαθλίωση για να προστατευτούν τα συμφέροντα, τα αμύθητα κέρδη των μεγάλων επιχειρηματιών, Ελλήνων και ξένων, που χρόνια τώρα καταλήστευσαν το λαό και τη χώρα.
Εχουμε χρέος μας σήμερα να πούμε τα δικά μας ΟΧΙ.
Δεν θα αποδεχτούμε να μείνουν παιδιά, ηλικιωμένοι και ασθενείς χωρίς θέρμανση.
Δεν θα αποδεχτούμε να μείνει λαϊκή οικογένεια που έχει ανέργους και χαμηλοαμειβόμενους, χωρίς ρεύμα, χωρίς φαγητό, χωρίς πλήρη ιατροφαρμακευτική κάλυψη.
Δεν θα συμβιβαστούμε με αυτό που αξιώνουν οι μεγαλοβιομήχανοι και οι τραπεζίτες για να συνεχίσουν την κερδοφορία τους: Να καταδικαστούμε εμείς και τα παιδιά μας να δουλεύουμε από το πρωί μέχρι το βράδυ, 6 μέρες, με μισθούς πείνας 350 ευρώ, ανασφάλιστοι, με σύνταξη – επίδομα στα βαθιά γεράματα, χωρίς στοιχειώδεις παροχές Υγείας, Παιδείας. Να κλείνουν μικρομάγαζα και μικρές επιχειρήσεις από τη φοροκαταιγίδα.
Αυτό το ΟΧΙ σήμερα δεν λέγεται μόνο με οργή και αγανάκτηση για όσα ζούμε.
Χρειάζεται να βρεθεί ο ένας δίπλα στον άλλο, ο εργαζόμενος με τον άνεργο, τον μικρό επαγγελματία - έμπορο που έκλεισε ή κλείνει, τον αγρότη, τη γυναίκα, το νέο. Ο καθένας να οργανωθεί, να δράσει στο χώρο δουλειάς με το σωματείο του και όλοι μαζί στη γειτονιά, για να αποκρούσουμε τα μέτρα της εξαθλίωσης.
Χρειάζεται οργάνωση παντού, αλληλεγγύη και συνειδητοποίηση ότι μας έχουν εξαπολύσει πόλεμο χωρίς ημερομηνία λήξης. Απέναντί μας δεν είναι μόνο τα κόμματα που  κυβερνούν, ΝΔ – ΠΑΣΟΚ – ΔΗΜΑΡ, αλλά ολόκληρη η πλουτοκρατία και η ΕΕ. Αυτοί έχουν φέρει την τρόικα. Αυτούς υπηρετεί.
Γι’ αυτό το ΟΧΙ στα μνημόνια και στην εξαθλίωση έχει νόημα μόνο αν είναι ταυτόχρονα και ΟΧΙ στην ΕΕ.
ΟΧΙ! Καμία θυσία για τη λυκοσυμμαχία τους. Αποδέσμευση από την ΕΕ! Μονομερής διαγραφή του χρέους. Την κρίση να πληρώσει η πλουτοκρατία.
Καμία εμπλοκή -συμμετοχή της χώρας στους νέους που πόλεμους σχεδιάζουν ΝΑΤΟ και ΕΕ κατά της Συρίας και του Ιράν.
Πρέπει να βάλουμε τέλος στα ψέματα και στις παγίδες.
Κανένας να μην ανέχεται τα ψέματα, τους τραμπουκισμούς της νεοναζιστικής «Χρυσής Αυγής» η οποία εξυμνεί τον Χίτλερ, τον Μεταξά, τους Έλληνες συνεργάτες των δυνάμεων Κατοχής που μαζί τους δολοφονούσαν και λήστευαν το λαό, που φιλοδοξεί να γίνει ο προστάτης του σάπιου καπιταλιστικού συστήματος και του κεφαλαίου, τρομοκρατικός μηχανισμός κατά του εργατικού λαϊκού κινήματος.
ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΒΑΛΟΥΜΕ ΤΕΛΟΣ! Πρέπει τώρα να εμπιστευτούμε την οργανωμένη εργατική – λαϊκή δύναμη και συμμαχία. Μπορούμε να ζήσουμε καλύτερα χωρίς τα δεσμά της ΕΕ, χωρίς εκμεταλλευτές και την εξουσία τους, με το λαό κυρίαρχο στον τόπο μας.


Η Τοπική Γραμματεία

5 σχόλια:

  1. -Τιμώ το έργο της Εθνικής αντίστασης και τους νεκρούς, όχι όμως να φτάνουμε και στην απελευθέρωση της Ελλάδας από αυτήν.
    -Γνώμη μου πάντα, λίγη προσγείωση δε βλάπτει.
    -Είναι αυτό που έλειψε πάντα από την αριστερά (αν όχι και σκόπιμα από τους ηγέτες), με τα γνωστά αποτελέσματα.
    -Με παιάνες στιλ Παπαφλέσσα δεν κερδίζεται ένας πόλεμος, χρειάζεται και μυαλό.
    -Για ότι μας συμβαίνει άλλος λίγο, άλλος πολύ, φταίμε όλοι.
    -Δεν απενοχοποιούν τα λάβαρα τους κρατούντες αυτά απο το τελευταίο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πολύ μελιστάλαχτο σχόλιο έκανες Aris.
    Είναι ντροπή να μιλάει η αριστερά για το ΟΧΙ και να το καπηλεύεται.
    Είναι ντροπή την εποχή της πληροφόρησης στην Ελλάδα κάποιοι να παραποιούν τόσο πολύ την ιστορία.
    Οι κάποιοι είναι η ηγεσία του ΚΚΕ που εναντιώθηκε στην αντίσταση του Ελληνικού λαού κατά του φασισμού.
    Το ΟΧΙ το είπε ο Μεταξάς και ο λαός υπό την καθοδήγησή του και την κατάλληλη προετοιμασία που είχε κάνει ο Μεταξάς αντιστάθηκε.
    Τι έκανε το ΚΚΕ;;;;;;;;;;;;;;;;
    Είναι γνωστή και η πρώτη και η δεύτερη επιστολή Ζαχαριάδη όταν του τράβηξε το κόμμα το αυτί.
    Είναι ιστορικά αποδεδειγμένο ότι με φειγ βολάν το ΚΚΕ καλούσε τον Ελληνικό λαό να μην πολεμήσει εναντίον της φίλης Αλβανίας γιατί αυτός ο ιμπεριαλιστικός πόλεμος δεν τον αφορά.
    Και είναι πασίγνωστο ότι όταν o Μεταξάς είπε το ΟΧΙ στον Μουσολίνι και οι Έλληνες πολεμούσαν οι του ΚΚΕ ήταν φίλοι και σύμμαχοι με τον Χίτλερ και μοίραζαν και ισοπέδωναν με τους στρατούς τους την Πολωνία, Τσεχία και Φιλανδία.
    Το γιατί αντιστάθηκαν κατόπιν είναι πια καιρός να το μάθουν όλοι. Γιατί ο Χίτλερ δεν σεβάστηκε την συμφωνία τους και επιτέθηκε στην ΕΣΣΔ.
    Από τον Ιούνιο του 1941 και μετά η αριστερά θεώρησε εχθρό της τον Χίτλερ και τον πολέμησε.Τότε ο πόλεμος έπαψε να είναι ιμπεριαλιστικός.
    Η αλήθεια είναι πικρή, αλλά οι αριστεροί δεν πολέμησαν για την απελευθέρωση της Ελλάδας από τους Γερμανούς, αλλά για να αποδυναμώσουν τον Γερμανικό στρατό στην προσπάθειά τους να βοηθήσουν τον Στάλιν.
    Μου έρχεται αηδία όταν ακούω το ΚΚΕ να μιλάει για αντίσταση το 1940. Είναι απαράδεκτο να επιτρέπουμε να κοροϊδεύουν και να εκμεταλλεύονται ανθρώπους που δεν έχουν πρόσβαση στην μάθηση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δε βλέπω σκόπιμο να ξύνω πληγές φίλε Kikirikou, σε μια στιγμή που χρειάζεται η ενότητα των ΕΛΛΗΝΩΝ.
      Θα κρατήσω μόνο το τελευταίο που γράφεις:
      … «είναι απαράδεκτο να επιτρέπουμε να κοροϊδεύουν και να εκμεταλλεύονται ανθρώπους που δεν έχουν πρόσβαση στην μάθηση».

      Δε θέλω να ξαναδώ πραγματικά περήφανους και ελεύθερους ΕΛΛΗΝΕΣ να θυσιάζονται και να πηγαίνουν χαμένοι, εγκλωβισμένοι σε κάθε λογής σκοπιμότητες.
      Βάζω μπροστά το συμφέρον του λαού μας αυτό έχει προτεραιότητα.
      Ίσως αυτά που γράφω αναγκαστικά με περιληπτικό τρόπο, να φαίνονται γλυκανάλατα.
      Όμως δυστυχώς οι λαοί είναι καταδικασμένοι όταν τους λείπει η γνώση, να σύρονται και να οδηγούνται.
      Θα σου γράψω ένα παράδειγμα:
      Δούλευα σε μια επιχείρηση όταν άρχισε η είσοδος της δεύτερης φουρνιάς των Ρωσοπόντιων.
      Συνεργάστηκα κατά ένα τρόπο με ένα ηλεκτρολόγο – μηχανικό και έμαθα αρκετά για την εκεί ζωή.
      Τούρμπο ήταν ο Γιώργης με το εκεί καθεστώς.
      Άκου ρε φίλε μου λέει.
      Ήμουν υπεύθυνος σε μια βιοτεχνία που έφτιαχνε μετασχηματιστές. Είχα περίπου 90 εργαζόμενους χωρισμένους σε ομάδες.
      Κάθε ομάδα έφτιαχνε ένα μετασχηματιστή σε 12 μέρες.
      Έρχεται μια μέρα ο πούστ.. του κόμματος και μου λέει:
      Οι μετασχηματιστές θα φτιάχνονται σε 8 μέρες από δω και πέρα.
      Τρελάθηκα όταν το άκουσα!
      Άκου του απαντάω, η γυναίκα κάνει εννιά μήνες να κάμει το παιδί και εγώ 12 μέρες το κάθε μετασχηματιστή, δε θα ξεπατώσω τους εργάτες μου.
      Από τότε μου λέει με πήρε η κάτου βόλτα με τους πούστηδ.. τους κομμουνιστές.

      Ρε Γιώργη του λέω καλά μου ακούγουνται αυτά που λες αλλά αν το ίδιο πείς εδώ μέσα, θα σου κολλήσουνε τη ταμπέλα του κομμουνιστή και θα έχεις την ίδια κατάληξη.
      Τι λες μου λέει εγώ κομμουνιστής θα με τρελάνεις?
      Είδα και έπαθα να του δώσω να καταλάβει, αν κατάλαβε και πολλά βέβαια.

      Μα περισσότερο από αυτόν λαχτάρισα εγώ που τον λυπήθηκα και προσπαθούσα να τον προστατέψω.
      Ο ίδιος άνθρωπος από τη μια μεριά των «συνόρων» ήταν αντιδραστικός φασίστας και από την άλλη μεριά αντιδραστικός κομμουνιστής.

      Για βρές μου την άκρη φίλε?

      Υ.Γ.
      Αυτό που περιέγραψα είναι 100% πραγματική ιστορία.

      Διαγραφή
  3. Aris ούτε εγώ θέλω να αναμοχλεύω πάθη που η γενιά μου δεν τα έζησε. Όμως πρέπει να μαθαίνουμε την πραγματική ιστορία της πατρίδας μας. Όλοι να παραδεχθούν τα λάθη τους και να κοιτάξουμε το μέλλον. Δεν μπορώ όμως να δεχθώ τους συμμάχους του Χίτλερ να μου κάνουν μάθημα πατριδογνωσίας.
    Τους ανθρώπους που ακόμη και σήμερα είναι διεθνιστές και απάτριδες.
    Και στα γράφω αυτά εγώ που τους ψήφιζα. Αλλά με βοήθησε η τύχη και εργάστηκα σε ένα μέσον που είχα άμεση επαφή μαζί τους. Και τότε οι ήρωές μου κατέβηκαν από τα ανυψωμένα πορτραίτα τους και έπαθα σοκ. Και μετά άρχισα να διαβάζω όχι μόνο την άλλη πλευρά αλλά και τις μαρτυρίες δικών τους ανθρώπων. Το μεγάλο στραπάτσο το έπαθα όταν άρχισα να διαβάζω από το site της Εθνικής Βιβλιοθήκης της Ελλάδος http://www.nlg.gr/digitalnewspapers/ns/main.html τα κείμενα του Ριζοσπάστη σε συγκεκριμένες ημερομηνίες που παρέπεμπαν οι αντίθετοι.Γκρεμίστηκε ο κόσμος μου. Λυπήθηκα για τους αγώνες του πατέρα μου που τόσο τον εξαπάτησαν όπως και πολλούς άλλους ανθρώπους εκείνη την εποχή.
    Ο καθένας μπορεί να πιστεύει και να υποστηρίζει όποια ιδεολογία γουστάρει. Όχι όμως οι απάτριδες να μιλάνε για πατρίδα και να γράφουν την ιστορία όπως τους βολεύει. Είναι καιρός στην Ελλάδα να μάθουμε να τιμούμε αυτούς που αγωνίστηκαν πραγματικά για να υπάρχει σαν έθνος και κράτος και όχι αυτούς που αγωνίστηκαν για να μην υπάρχουν αυτά τα ιδανικά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. καθέ νόμισμα έχει δύο οψεις,, και τελικά ευτυχώς όσο έχουμε την δυνατότητα του διαδικτυου
    μπορούμε να μαθαίνουμε και να επιλέγουμε!! Ισως καλό είναι να κοιτάμε μπροστά ,,
    Το παρελθόν είτε από αμάθεια ,είτε από φανατισμό, είτε από όσες καταστάσεις πέρασαν
    έγιναν λάθη, και τελικά υπήρξε ένας άδικος εμφύλιος που μερικοί ίσως
    αυτό επιδιώκουν και τώρα!! Ενωμένοι μόνο μπορούμε να διώξουμε τον εχθρό που είναι
    καθαρά το Τραπεζικό σύστημα ,και αυτοί που το δημιούργησαν για να πετύχουν την σημερινη κατάσταση!
    Ολοι ανεξαρτήτως πολιτικης ιδεολογίας θα υποφέρουμε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή