Σήμα Facebook

ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΚΙΑΦΗΣ | κινητο 6907471738


ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ
Συνεχή Ροή Ειδήσεων από το νησί

Παρασκευή 26 Οκτωβρίου 2012

Θ. ΛΙΒΙΤΣΑΝΗΣ : Αυτά συζητήθηκαν στην συνεδρίαση του Συμβουλίου Ακτοπλοϊκών Συγκοινωνιών

 ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ

http://kefalonianmantata.gr/icache/500x376x1/9883_livitsanis@_4.jpgΌλα πήγαν καλά τελικά σήμερα το πρωί 25-10-12, στη συνεδρίαση του Συμβουλίου Ακτοπλοϊκών Συγκοινωνιών στο Υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας, παρουσία της Βουλευτού Κεφαλληνίας-Ιθάκης κ.Αφροδίτης Θεοπεφτάτου η οποία πήρε πρώτη το λόγο και αναφέρθηκε στην αποχώρηση της Εταιρείας Στρίντζη από τα νησιά μας αυτή την δύσκολη περίοδο που περνάει η χώρα μας. Αναφέρθηκε στις απαιτήσεις που πρέπει να τηρηθούν για την απρόσκοπτη και ασφαλή εκτέλεση των δρομολογίων και ζήτησε καλύτερη και πιο έγκαιρη ενημέρωση στις όποιες προτεινόμενες αλλαγές σε πλοία και δρομολόγια ώστε να ενημερώνονται άμεσα η Τοπική Αυτοδιοίκηση και οι τοπικές κοινωνίες για να μπορούν να συμμετέχουν στις αποφάσεις.
Τόνισε ιδιαίτερα τα προβλήματα που επιβαρύνουν τα τελευταία χρόνια τις συνθήκες στις θαλάσσιες συγκοινωνίες των νησιών μας, όπως η αποδρομολόγηση του Ε/Γ-Ο/Γ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ, αλλά και οι ιδιαίτερα υψηλές τιμές στα εισιτήρια της γραμμής Ιθάκης-Σάμης-Πάτρας που τα συνέκρινε με εκείνα της Κρήτης για αποστάσεις τριπλάσιες από τις δικές μας.

 Παίρνοντας το λόγο και εξηγώντας ότι εκπροσωπώ όλη την κοινωνία της Ιθάκης και βέβαια το Δημοτικό Συμβούλιο του νησιού μας, που αξίζει να σημειωθεί ότι είναι το μόνο όργανο που συνεδρίασε για το σημαντικό ζήτημα ύστερα από δική μας πρόσκληση, μετέφερα την Ομόφωνη Απόφαση μας και εξήγησα ότι η Ιθάκη δεν πρέπει και δεν μπορεί να μείνει ούτε μια ημέρα χωρίς σύνδεση με την Πάτρα, μεταφέροντας την αγωνία των συμπατριωτών μου. Έθεσα το ζήτημα της ισότιμης και ανάλογης με την Κεφαλονιά συγκοινωνιακής σύνδεσης με τα ίδια καθημερινά δρομολόγια Ιθάκης-Σάμης-Πάτρας και σε πρώτη φάση τους χειμωνιάτικους μήνες η ΚΟΙΝΟΠΡΑΞΙΑ ΠΛΟΙΩΝ ΖΑΚΥΝΘΟΥ – ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ IONIAN FERRIES που αναλαμβάνει τη γραμμή θα καλύπτει με ένα καθημερινό δρομολόγιο.
Να σημειωθεί ότι στο περιθώριο της συνεδρίασης και πριν από τη συζήτηση του θέματός μας, σε επαφή που είχα με τον εκπρόσωπο της εταιρείας κ. Βασιλαρά έθεσα το ζήτημα του λιμένος άφιξης, διανυκτέρευσης και αναχώρησης του πλοίου, προτείνοντας σε αυτή τη φάση που το πλοίο θα εκτελεί μονά δρομολόγια να τα κάνει στο Βαθύ, εξηγώντας στους εκπροσώπους της εταιρείας την κατάσταση του Πίσω-Αετού με το έργο του λιμανιού να βρίσκεται σε εξέλιξη, την αδυναμία αγκυροβόλησης λόγω καλωδίου της ΔΕΗ, και το ανύπαρκτο ουσιαστικά κέρδος για την εταιρεία σε χρόνο και καύσιμα, τουλάχιστον όσο το πλοίο θα εκτελεί ένα δρομολόγιο ημερησίως.
Πρόταση που η εταιρεία έκανε αμέσως αποδεκτή και όταν έκανα την ίδια αναφορά στο Συμβούλιο Ακτοπλοϊκών Συγκοινωνιών, ο εκπρόσωπος της εταιρείας δήλωσε ότι τροποποιεί την αίτηση και τα δρομολόγια σε αυτή τη φάση θα αρχίζουν και θα καταλήγουν στο Βαθύ.
Οι εκπρόσωποι της ΚΟΙΝΟΠΡΑΞΙΑΣ ΠΛΟΙΩΝ ΖΑΚΥΝΘΟΥ – ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ IONIAN FERRIES δεσμεύθηκαν σε εμένα προσωπικά ότι δεν έχουν καμιά αντίρρηση στο να συνεργαστούν με την Τοπική Αυτοδιοίκηση ώστε να βελτιώσουν τα δρομολόγια, με στόχο πάντα την καλύτερη συγκοινωνιακή σύνδεση καθώς και την εξυπηρέτηση των κατοίκων των νησιών μας και ιδιαίτερα της Ιθάκης όπως επανειλημμένως μου τόνισαν.
Η απόφαση του Σ.Α.Σ αν και είναι δεδομένα θετική, θα ανακοινωθεί εντός των επόμενων ημερών και από 01-11-12 έως 31-10-13 το δρομολόγιο ΙΘΑΚΗ-ΣΑΜΗ-ΠΑΤΡΑ θα εκτελεί το πλοίο ANDREAS KALVOS. Αποκρούστηκαν ταυτόχρονα με την παρουσία μας προσπάθειες και αιτήματα που ήρθαν στο Υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας από πολλές πλευρές για αναβολή του θέματος, αναβολή που θα ήταν καταστροφική για το νησί μας που θα έμενε χωρίς σύνδεση με την Πάτρα ως την επόμενη συνεδρίαση του Σ.Α.Σ., πιθανόν μετά από 2 ή 3 μήνες.
Κλείνοντας αυτό το ενημερωτικό σημείωμα προς όλους τους συμπατριώτες μου, θέλω να εκφράσω τις ευχαριστίες μου προς τη Βουλευτή του Νομού μας κ. Θεοπεφτάτου με την οποία είχα για πρώτη φορά την ευκαιρία να συνεργαστώ θετικά και όλους τους Δημοτικούς Συμβούλους του νησιού μας που αντιλήφθηκαν την κρισιμότητα των στιγμών και τη σοβαρότητα του θέματος που προέκυψε.
Ηχηρές απουσίες θεσμικών παραγόντων του νησιού μας σε αυτή την κρίσιμη μάχη υπήρξαν και έκαναν ιδιαίτερα άσχημη εντύπωση, σε μια κατάμεστη αίθουσα συνεδριάσεων του ΥΕΝ που ήταν γεμάτη από Δήμαρχους, Αντιδήμαρχους, Περιφερειάρχες, Αντιπεριφερειάρχες κ.λπ. παράγοντες νησιωτικών περιοχών που ήρθαν να υποστηρίξουν τα αιτήματα των περιοχών τους για καλύτερη, φθηνότερη, συχνότερη και ασφαλέστερη συγκοινωνία για τους κατοίκους των νησιών τους, ιδιαίτερα για τα μικρότερα και πιο απομονωμένα, σαν την Ιθάκη μας.
                                                                                      Θανάσης Λιβιτσάνης
                                                                                    Αθήνα, 25-10-12
ΠΗΓΗ    KEFALONIAPRESS

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου