Σήμα Facebook

ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΚΙΑΦΗΣ | κινητο 6907471738


ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ
Συνεχή Ροή Ειδήσεων από το νησί

Πέμπτη 18 Οκτωβρίου 2012

Υπό σκέψη νέοι τρόποι για να μην ξαναδιαδηλώσει ποτέ κανείς


http://lithosfotos.blogspot.gr

Νέο επιχειρησιακό σχέδιο για την αντιμετώπιση των διαδηλώσεων επεξεργάζεται το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη.
Ανάμεσα στις επιδιώξεις του υπουργείου, όπως αναφέρουν τα Επίκαιρα, είναι να βρεθεί η νομική φόρμουλα ώστε η βόμβα μολότοφ να αντιμετωπιστεί ως όπλο με στόχο τη σκληρότερη νομική αντιμετώπιση της κατασκευής, μεταφοράς και κατοχής της.
Κάτι που σημαίνει ότι οποιοσδήποτε συλλαμβάνεται να μεταφέρει μολότοφ θα πηγαίνει στη φυλακή μέχρι η υπόθεση του να εκδικαστεί.


Ένα άλλο σενάριο που εξετάζεται είναι η νομιμοποίηση της χρήσης σπρέι ακινητοποίησης από την πλευρά των αστυνομικών δυνάμεων σε περιόδους αυξημένων μέτρων ασφαλείας στους δρόμους της πρωτεύουσας και όχι μόνο.
Η χρήση του σπρέι είναι παράνομη για ελληνικά σώματα ασφαλείας με εξαίρεση το Λιμενικό.
Οι σκέψεις των υπηρεσιακών σχεδιαστών περιλαμβάνουν και σχέδια «κοινωνικής συναίνεσης» στη χρήση τέτοιων σπρέι κατά τη διάρκεια έκρυθμων καταστάσεων, με το βασικό επιχείρημα ότι δε θα πλήττονται άνθρωποι που δε συμμετέχουν σε επεισόδια, όπως γίνεται με τη χρήση χημικών.
Σύμφωνα με το περιοδικό, μελετάται ακόμα η παραγγελία και αγορά και άλλων κομματιών σιδερένιων φραχτών, που μέχρι στιγμής τα έχουμε δει μόνο στις εισόδους της Βουλής. Τα νέα κομμάτια θα χρησιμοποιηθούν σε τουλάχιστον πέντε σημεία της Αθήνας.
Στο τραπέζι έχει πέσει και η ποινικοποίηση της κατοχής και χρήσης της γνωστής μάσκας αερίων που φορούν τόσο οι διαδηλωτές για να προστατευτούν από τα χημικά, όσο και τα άτομα που πρωτοστατούν στα επεισόδια.
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου