Σήμα Facebook

ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΚΙΑΦΗΣ | κινητο 6907471738


ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ
Συνεχή Ροή Ειδήσεων από το νησί

Τρίτη 9 Οκτωβρίου 2012

Οργή για την απαγόρευση διαδηλώσεων στο κέντρο!


 - Οι κινητοποιήσεις δεν αναστέλλονται...


Οργή για την απαγόρευση διαδηλώσεων στο κέντρο!  -Οι κινητοποιήσεις δεν αναστέλλονται ...
κλικ στην εικόνα για να μεγαλώσεικλικ στην εικόνα για να μεγαλώσει
Οργή προκαλεί στην αντιπολίτευση η απόφαση της κυβέρνησης που ανακοινώθηκε από τη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση για απαγόρευση την Τρίτη όλη την ημέρα, της πραγματοποίησης «συνθροίσεων» και διαδηλώσεων στο κέντρο της Αθήνας, λόγω της άφιξης της Γερμανίδας καγκελαρίου! Κανονικά θα πραγματοποιηθούν τα συλλαλητήρια που έχουν προγραμματιστεί αύριο στις 13.00 στο Σύνταγμα, αναφέρει η ΓΣΕΕ, καταγγέλλοντας την «την πρωτοφανή αντιδημοκρατική κυβερνητική απόφαση μαζικής απαγόρευσης περιοχών για συγκεντρώσεις, πορείες και διαδηλώσεις», καθώς, όπως λέει, «μεγάλο μέρος του κέντρου των Αθηνών μετατρέπεται σε "απαγορευμένη πόλη”». Μάλιστα, στην πορεία, θα παραστεί και ο πρόεδρος του γερμανικού κόμματος «Η Αριστερά» (Die Linke) Μπερντ Ρίξινγκερ και ο επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Αλέξης Τσίπρας.

Για βαθιά αντιδημοκρατική και αντισυνταγματική απόφαση κάνει λόγο η αντιπολίτευση, ενώ η απόφαση δημιουργεί «τριγμούς» και στην κυβέρνηση, καθώςΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ αντιτίθενται χαρακτηρίζοντάς την αντιδημοκρατική και μη ψύχραιμη! Γενική εκτίμηση είναι ότι η απόφαση ρίχνει λάδι στη φωτιά, καθώς οι κινητοποιήσεις θα πραγματοποιηθούν, ξεκαθαρίζουν οι διοργανωτές...
Προσπαθώντας να διασκεδάσει τις αντιδράσεις ο υπουργός Δημόσιας Τάξης Ν. Δένδιας δήλωσε αμέσως μετά ότι «τέτοιες εκδηλώσεις είναι συνήθεις σε όλες τις περιοχές του κόσμου, όχι μόνο στην Αθήνα, όταν έρχεται κάποιος σημαντικός επισκέπτης. Αυτό συμβαίνει και στην δική μας περίπτωση. Απευθύνω έκκληση σε όλους τους Έλληνες και τις Ελληνίδες και σε όσους θέλουν να διαμαρτυρηθούν, να προφυλάξουν αφενός μεν την ειρήνη στην πρωτεύουσα και κυρίως και πάνω από όλα την προοπτική της χώρας μας, την εικόνα της πατρίδας μας στο εξωτερικό».
Η πρώτη αντίδραση μετά την ανακοίνωση της απαγόρευσης, ήταν ότι οι Ανεξάρτητοι Έλληνες αποφάσισαν να αλλάξουν  το σημείο προσυγκέντρωσης της κινητοποίησής τους και να το μεταφέρουν  στους Στύλους Ολυμπίου Διός στις 5  μμ τονίζοντας ότι «σε κάθε περίπτωση το Ψήφισμά μας θα επιδοθεί στη Γερμανική Πρεσβεία».

Το ΠΑΣΟΚ
Χαρακτηριστικά, η εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ, Φώφη Γεννηματά, τονίζει ότι «η σχεδόν γενική και απόλυτη απαγόρευση των συγκεντρώσεων αύριο, λόγω της επίσκεψης της κυρίας Μέρκελ, δεν μας βρίσκει σύμφωνους: πρώτον γιατί,φοβούμαστε ότι θα έχει αντίστροφα αποτελέσματα, καθώς θα χρησιμοποιηθεί από κάποιους ως πρόσχημα για εκδηλώσεις που υπερβαίνουν τα όρια της νομιμότητας,δεύτερον γιατί, εμφανίζει την επίσκεψη αυτή ως ζήτημα δημόσιας τάξης και ασφάλειας, ενώ είναι μια πολύ καλή ευκαιρία να παρουσιαστεί με ενιαίο και πειστικό τρόπο το ελληνικό ζήτημα και η εθνική γραμμή για την ανάγκη να υπάρξει το ταχύτερο μια ολοκληρωμένη συμφωνία για την οριστική έξοδο της χώρας από την κρίση. Η Ελλάδα είναι και πρέπει να παραμείνει μια δημοκρατική, ευνομούμενη, ανεκτική και πολυφωνική κοινωνία, που διεκδικεί την ισότιμη θέση της μέσα στην Ευρώπη» ξεκαθαρίζει η εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ.
Η ΔΗΜΑΡ
Σε ανακοίνωσή της η  ΔΗΜΑΡ δηλώνει πώς «υποστήριξε από την πρώτη στιγμή ότι η επίσκεψη της Γερμανίδας Καγκελαρίου Άνγκελα Μέρκελ στη χώρα μας, είναι μια ευκαιρία για την προβολή των Ελληνικών θέσεων και την αξιοποίηση κάθε δυνατότητας που μπορεί να προκύψει από τις συναντήσεις της με την ελληνική πολιτική ηγεσία. 
Η ανακοίνωση τύπου της ΓΑΔΑ δεν συνιστά ψύχραιμη στάση απέναντι σε λαϊκές διαμαρτυρίες επειδή δίνει την εντύπωση γενικευμένης απαγόρευσης συναθροίσεων. Η ΔΗΜΑΡ απαιτεί σοβαρότητα και σύνεση από όλες τις πλευρές».
Ο ΣΥΡΙΖΑ
Στην ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ επιχειρεί να κατευνάσει το κλίμα της αντίδρασης στην απόφαση της κυβέρνησης για απαγόρευση, αγνοώντας την ουσιαστικά, προκειμένου αυτή να μην προκαλέσει κύμα φόβου και αποθάρρυνσης για συμμετοχή στις διαδηλώσεις. Έτσι, με καθυστέρηση εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία καλεί σε «μαζική και ειρηνική συμμετοχή στις διαδηλώσεις» ώστε αυτή να είναι «η δυναμική απάντηση του ελληνικού λαού στα κοινά σχέδια της κυβέρνησης με την γερμανίδα καγκελάριο, θα είναι ένα ηχηρό όχι στα νέα μνημονιακά μέτρα με τα οποία η πλειοψηφία της κοινωνίας είναι αντίθετη. Τα πρωτοφανή μέτρα ασφαλείας στοχεύουν στο να δημιουργήσουν ένα γενικευμένο κλίμα τρομοκράτησης ενόψει των συγκεντρώσεων και αποτροπής του κόσμου από να συμμετέχει σε αυτές. Ο λαός δεν τρομοκρατείται, με μαζικό και ειρηνικό τρόπο θα διαδηλώσει ενάντια στη βαρβαρότητα της Ευρώπης των αγορών και του κεφαλαίου», τονίζει.  
ΟΙ ΑΝ.ΕΛ
Ο εκπρόσωπος των Ανεξάρτητων Ελλήνων Χρήστος Ζώης, τονίζει ότι «η πρωτοφανής απόφαση του Γενικού Αστυνομικού Διευθυντή Αττικής να απαγορεύσει στην πραγματικότητα από το σύνολο των εξαγγελθεισών εκδηλώσεων διαμαρτυρίας με αφορμή την επίσκεψη της κ. Μέρκελ στην Αθήνα την προγραμματισμένη από την Παρασκευή συγκέντρωση των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ έξω από τη γερμανική πρεσβεία, προκαλεί με το αυταρχικό και αναιτιολόγητο περιεχόμενό της. Καταγγέλλουμε την πρωτοβουλία αυτή ως αντισυνταγματική και αντιδημοκρατική,καθώς στερεί από Έλληνες πολίτες το δικαίωμα της ειρηνικής συνάθροισης και παραπέμπει δυστυχώς, δεδομένης και της συγκυρίας, σε άλλες εποχές. Ανεξαρτήτως όμως των προθέσεων του εμπνευστή αυτής της προκλητικής πρωτοβουλίας, το αποτέλεσμα είναι να παγιώνεται οριστικά η διαπίστωση ότι η κυβέρνηση παίρνει διαζύγιο από τον ελληνικό λαό, αγνοεί και περιφρονεί τα συναισθήματα και τις απόψεις του και επιλέγει την ολομέτωπη αντιπαράθεση και τη φίμωσή του.»
Το ΚΚΕ
Το ΚΚΕ τονίζει: «Η επίδειξη πυγμής που επιχειρεί να δείξει η κυβέρνηση μπροστά στο ερχομό της Μέρκελ στη χώρα μας, για να προστατεύσει τους εκπροσώπους των μεγάλων επιχειρηματικών συμφερόντων, την κερδοφορία τους απαγορεύοντας τις διαδηλώσεις δεν θα περάσει. Η καλύτερη απάντηση της εργατικής τάξης, των ανέργων, των συνταξιούχων,των αυτοαπασχολούμενων, των γυναικών, της νεολαίας είναι η μαζική, μαχητική συμμετοχή τους στην συγκέντρωση στην Ομόνοια στις 1μ.μ.Το ΠΑΜΕ καλεί τα συνδικάτα, τους μαζικούς φορείς μέχρι την τελευταία στιγμή να συζητήσουν με τους εργαζόμενους, τα λαϊκά στρώματα την οργανωμένη συμμετοχή στην συγκέντρωση στην Ομόνοια στις 13.00 μ.μ».
Οι Οικολόγοι
Οι Οικολόγοι Πράσινοι τονίζουν ότι «η  απολυταρχικού τύπου ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ για την αυριανή απαγόρευση διαδηλώσεων σε συγκεκριμένη ακτίνα της πρωτεύουσας δεν αποτελεί έκπληξη μετά από τις συνεχόμενες παραβάσεις των δημοκρατικών δικαιωμάτων των πολιτών που έχουμε βιώσει τις τελευταίες μέρες. Το αποτέλεσμα θα είναι η "ανεξάρτητη" περιοχή της πρωτεύουσας να γεμίσει από την οργή των καταπιεσμένων πολιτών. Η καταχρηστική, παράλογη και επικίνδυνη ως προς τα πιθανά αποτελέσματα της απαγόρευση θα φέρει προ των ευθυνών τους τους πολιτικούς υπευθύνους και τα όργανα τους. Οι Οικολόγοι Πράσινοι δηλώνουμε απερίφραστα ότι ουδείς έχει το δικαίωμα να εμποδίσει την έκφραση της λαϊκής βούλησης. Η κυβέρνηση οφείλει άμεσα να πάρει τη διαταγή πίσω. Οι πολίτες είναι δεδομένο ότι θα εκφράσουν την αγανάκτηση τους για τα αδιέξοδα και καταστροφικά μέτρα. Και οι Οικολόγοι Πράσινοι δεν μπορούν να είναι απόντες!», καταλήγει η ανακοίνωση
Η απαγόρευση αφορά όλο το κέντρο!
Με απόφαση του Γενικού Αστυνομικού Διευθυντή Αττικής απαγορεύεται για λογούς δημόσιας ασφάλειας και μη διατάραξης της κοινωνικοοικονομικής ζωής της πρωτεύουσας, κατά το χρονικό διάστημα από 09.00 ώρα της Τρίτης 09 Οκτωβρίου 2012 μέχρι και την 22.00 ώρα της ιδίας, κάθε δημόσια υπαίθρια συνάθροιση ή πορεία στην περιοχή της Πόλεως Αθηνών που περικλείεται από τις οδούς – Λεωφόρους: Β. Σοφίας (από τη συμβολή της με την Ακαδημίας) – Ακαδημίας – δεξιά Κανάρη – συνέχεια Πατριάρχου Ιωακείμ – αριστερά Μαρασλή – δεξιά Δεινοκράτους – αριστερά Αριστοδήμου – δεξιά Αθηναίων Εφήβων – συνέχεια Κόνιαρη – δεξιά Τσόχα – αριστερά Σούτσου Δ. – συνέχεια Πανόρμου – αριστερά Κηφισίας – δεξιά Κατεχάκη – αριστερά Καπετάν Χρονά – δεξιά Βλαχάκη – δεξιά Μεσογείων – αριστερά Μιχαλακοπούλου – αριστερά Διονυσίου Αιγηνίτου – δεξιά Ποταμιανού Ηλία – συνέχεια Ίωνος Δραγούμη – αριστερά Β. Αλεξάνδρου – δεξιά Ευφρονίου – αριστερά Σπ. Μερκούρη – δεξιά Ευτυχίδου – Πλατεία Πλαστήρα – δεξιά Αρχιμήδους – δεξιά Μ. Μουσούρου – δεξιά Αρδηττού – αριστερά Β. Όλγας (μέχρι τη συμβολή της με τη Β. Αμαλίας), ως και κατά μήκος των τμημάτων των ανωτέρω οδών που αποτελούν τα όρια της εν λόγω περιοχής, στο τμήμα της Αττικής Οδού από το Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών «Ελ. Βενιζέλος» έως τον κόμβο της Περιφερειακής Υμηττού με τη Λ. Κατεχάκη, στο τμήμα της Λ. Κατεχάκη από την έξοδο της Περιφερειακής Υμηττού έως τη συμβολή της με τη Λ. Μεσογείων και σε βάθος ακτίνας εκατό -100- μέτρων, ένθεν και ένθεν προαναφερόμενων τμημάτων οδών (Αττική Οδός – Λ. Κατεχάκη), ως και επί των γεφυρών, ανισόπεδων κόμβων, διαβάσεων που υφίστανται κατά μήκος αυτών, καθώς και στην ευρύτερη περιοχή τοπικής αρμοδιότητας Διεύθυνσης Αστυνόμευσης Αερολιμένα Αθηνών.
«Φρούριο» με 7.000 αστυνομικούς
Να σημειωθεί ότι η απαγόρευση ήρθε παρά το γεγονός ότι η  αστυνομία έχει επιστρατεύσει περισσότερους από 7.000 αστυνομικούς και από τις 12 το μεσημέρι, ενώ θα απαγορεύεται η κυκλοφορία οχημάτων στο κέντρο της πόλης.Οι αστυνομικοί έχουν λάβει εντολές για αυστηρή τήρηση της τάξης, προληπτικές προσαγωγές και άμεση επέμβαση. Σημειώνεται ότι κατά την ώρα των διαδηλώσεων, θα κλείσουν οι σταθμοί του Μετρό Ευαγγελισμός, Σύνταγμα, Πανεπιστήμιο και Ομόνοια.
Διμοιρίες των ΜΑΤ θα παραταχθούν κοντά στη Βουλή, το Προεδρικό Μέγαρο και το Μέγαρο Μαξίμου, ενώ ιδιαίτερα αυξημένα μέτρα ασφαλείας θα ισχύσουν και για την γερμανική πρεσβεία στην οδό Καραολή και Δημητρίου στο Κολωνάκι, το Ινστιτούτο Γκαίτε, το ξενοδοχείο Hilton και σε γραφεία και αντιπροσωπείες σημαντικών γερμανικών εταιρειών. Μόνο για την προστασία της Βουλής θα συγκροτηθούν 40 διμοιρίες από αστυνομικούς που θα φτάσουν στην Αθήνα από την περιφέρεια, ενώ σε επιλεγμένα κτίρια θα ακροβολισθούν άνδρες των ΕΚΑΜ ως ελεύθεροι σκοπευτές, οι οποίοι θα ενισχυθούν και από στελέχη των ειδικών δυνάμεων του Λιμενικού. Γύρω από τη Βουλή θα τοποθετηθούν και κάγκελα, ενώ η αστυνομία θα στήσει εκ νέου και τον γνωστό φράχτη στην οδό Β. Σοφίας περίπου στο ύψος της Ακαδημίας για να αποκλεισθεί η διέλευση των διαδηλωτών.
Ακόμη, σε διάφορα σημεία της Αθήνας θα βρίσκονται και τα ειδικά οχήματα εκτόξευσης νερού, ενώ αστυνομικοί σκύλοι θα ελέγχουν όλα τα σημεία στα οποία θα κινηθεί η γερμανική αντιπροσωπεία. Τέλος, ελικόπτερο της ΕΛ.ΑΣ. θα ελέγχει τις μετακινήσεις της Άνγκελα Μέρκελ και τους διαδηλωτές.
Ο σχεδιασμός των μέτρων κλείδωσε κατά τη διάρκεια σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Κυριακής στο υπουργείο Εξωτερικών, με τη συμμετοχή των κ. Αβραμόπουλου, Παναγιωτόπουλου και Δένδια.

Συγκεντρώσεις και διαδηλώσεις ετοιμάζουν τα συνδικάτα
Εν τω μεταξύ, πυρετός προετοιμασιών επικρατεί καις τα συνδικάτα τα οποία ετοιμάζουν συγκεντρώσεις και διαδηλώσεις διαμαρτυρίας. Οι κινητοποιήσεις θα ξεκινήσουν από σήμερα, Δευτέρα, το απόγευμα, καθώς η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ θα πραγματοποιήσουν συλλαλητήριο στις 18.00 στο Σύνταγμα. «Η πολιτική του μνημονίου, της σκληρής και μονόπλευρης λιτότητας, της πλήρους ισοπέδωσης της εργασίας, των απολύσεων και της ανεργίας, της δραματικής μείωσης εισοδημάτων, της ανατροπής των εργασιακών και ασφαλιστικών μας δικαιωμάτων, της διάλυσης της Υγείας της Παιδείας και του Κοινωνικού Κράτους, πρέπει να ανατραπεί», υπογραμμίζει η ΑΔΕΔΥ.
Αύριο, Τρίτη, στη 1 το μεσημέρι, θα πραγματοποιηθεί νέο συλλαλητήριο στο Σύνταγμα από ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ ενάντια «στη συνεχιζόμενη αντεργατική, αντικοινωνική και υφεσιακή πολιτική της κυβέρνησης και της τρόικας». Επίσης, θα γίνει παναττική στάση εργασίας από τις 12:00 έως τις 15:00 σε όλες οι δημόσιες υπηρεσίες. 
Στο συλλαλητήριο θα συμμετάσχουν και οι λιμενεργάτες, οι οποίοι κήρυξαν στάση εργασίας από τις 12 το μεσημέρι ώς τη λήξη της πρωινής βάρδιας. Η προσυγκέντρωση της Ένωσης Λιμενεργατών θα γίνει στις 12:30 στο σταθμό του ΗΣΑΠ στον Πειραιά. Επίσης, η Ομοσπονδία Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ) θα συμμετάσχει στα συλλαλητήρια, κηρύσσοντας στάση εργασίας από τις 12 μέχρι το πέρας του ωραρίου.
Το ΠΑΜΕ πραγματοποιεί συγκέντρωση διαμαρτυρίας κατά «των νέων βάρβαρων μέτρων και των εκβιασμών ΕΕ, κυβέρνησης και κεφαλαίου» στη 1 το μεσημέρι στην Ομόνοια. Από την πλευρά του ο ΣΥΡΙΖΑ καλεί το λαό να στείλει ένα ειρηνικό και αποφασιστικό μήνυμα ενόψει της επίσκεψης Μέρκελ. Κάλεσμα για κινητοποιήσεις εναντίον της κυβέρνησης Σαμαρά και κατά της επίσκεψης Μέρκελ, με σύνθημα «Μπλόκο στα μέτρα», απηύθυνε και η γγ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα, η οποία χαρακτήρισε την επίσκεψη της Γερμανίδας καγκελαρίου ως στήριγμα στην κυβέρνηση για να εκφοβίσει και να φιμώσει τον λαό και υπογράμμισε ότι τα λαϊκά στρώματα πρέπει να είναι έτοιμα για μεγάλες απεργιακές κινητοποιήσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου