Σήμα Facebook

ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΚΙΑΦΗΣ | κινητο 6907471738


ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ
Συνεχή Ροή Ειδήσεων από το νησί

Πέμπτη 22 Νοεμβρίου 2012

ΛΛΑΔΑ 20/11 Έρανος Ερυθρού Σταυρού


Ξεκινά σήμερα και θα διαρκέσει μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου ο Πανελλήνιος Έρανος του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, που είναι κι εφέτος αφιερωμένος στη βοήθεια και υποστήριξη των πιο αδύναμων συμπολιτών μας.
Το ανθρωπιστικό έργο του Ερυθρού Σταυρού στηρίζεται σε 10.500 εθελοντές και 600.000 ώρες εθελοντικής εργασίας το χρόνο σε όλη τη χώρα και με την ενίσχυση του έργου αυτού, συμβάλλει κανείς μεταξύ άλλων σε 28.000 εμβολιασμούς ετησίως, σε 20.000 γεύματα αγάπης και τη φροντίδα 4.000 ηλικιωμένων.
Με αφορμή τη διενέργεια του Ετήσιου Πανελλήνιου Εράνου, που εφέτος φέρει τον τίτλο "Δίπλα σε εσάς, απέναντι στην κρίση", χθες το βράδυ έγινε στο Κολλέγιο Αθηνών η προβολή της ταινίας "Ερρίκος Ντυνάν: Κόκκινο πάνω στο σταυρό".
Η ταινία, εμπνευσμένη από γεγονότα, είναι μυθιστορηματική προσαρμογή του αγώνα του Ερρίκου Ντυνάν, του ανθρώπου που οραματίστηκε και δημιούργησε τον παγκόσμιο αυτό οργανισμό.
Στο πλαίσιο της εκδήλωσης ο πρόεδρος του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού Γεώργιος Χλαμπουτάκης δήλωσε μεταξύ άλλων:

"Η μακροχρόνια αυτή πορεία μας σε δράσεις κοινωνικού εθελοντισμού και ανθρωπιστικού περιεχομένου μας επιβάλλει περισσότερο από κάθε άλλη φορά τώρα, που ο τόπος διέρχεται τη μεγαλύτερη οικονομική και κοινωνική κρίση της σύγχρονης ιστορίας του, να σταθούμε στο ύψος των περιστάσεων και να αναπτύξουμε ένα δίκτυο παροχής προστασίας, ανθρώπινης αλληλεγγύης και κοινωνικής φροντίδας".
Στην εκδήλωση, που πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με την πρεσβεία της Ελβετίας στην Αθήνα, παραβρέθηκε ο πρέσβης Λορέντζο Αμπερκ ο οποίος αναφέρθηκε στο μήνυμα του εφετινού εράνου "Δίπλα σε εσάς, απέναντι στην κρίση".
"Ο Ερυθρός Σταυρός στην Ελλάδα βρήκε ένα πολύ καλό σύνθημα το οποίο όλοι καταλαβαίνουμε τι σημαίνει. Και εμείς, ως Ελβετοί, θέλουμε να συμπαρασταθούμε στον ελληνικό λαό που περνάει αυτή την κρίση" δήλωσε ο πρέσβης της Ελβετίας στην Αθήνα.
Παρών στην εκδήλωση ήταν και ο επικεφαλής του Διεθνούς Ερυθρού Σταυρού Άντονι Μαριον, ο οποίος αναφέρθηκε στην κρίση στην Ελλάδα και στους τρόπους με τους οποίους θα μπορούσε να βοηθηθεί η χώρα μας. "Για την ώρα -είπε- ξεκινάμε μια πρωτοβουλία ώστε να επανεργοποιηθούν ορισμένες υπηρεσίες του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού που είχε και πέρσι όπως οι κινητές ομάδες διανομής σε αστέγους".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου