Σήμα Facebook

ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΚΙΑΦΗΣ | κινητο 6907471738


ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ
Συνεχή Ροή Ειδήσεων από το νησί

Τρίτη 20 Νοεμβρίου 2012

Από το 2014, Αυξηση και στο εισητήριο στα Νοσοκομεία

http://www.gagnons-du-cash.fr/images/kdos/gagner-25-euros_g.gifAκριβή μου… Υγεία, με σκληρές διατάξεις για ασθενείς, φαρμακοποιούς και παρόχους Υγείας περιλαμβάνει η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου.
Για τους ασφαλισμένους οριστικοποιείται η καθιέρωση, από την 1η Ιανουαρίου 2014, «εισιτηρίου» 25 ευρώ για όσους θα εισάγονται για νοσηλεία σε δημόσια νοσοκομεία. Εισάγεται, επίσης, επιβάρυνση ενός ευρώ ανά συνταγή του ΕΟΠΥΥ. Στο μεσοπρόθεσμο είχε προβλεφθεί έκδοση υπουργικής απόφασης για την ενεργοποίηση των δύο αυτών μέτρων, τα οποία, ωστόσο, θα εφαρμοστούν με συνοπτικές διαδικασίες από το 2014.
Για τους φαρμακοποιούς προβλέπεται καταβολή αναδρομικής έκπτωσης (rebate) 5%, από την 1η Ιανουαρίου 2012, για φάρμακα που έχουν χορηγήσει στον ΕΟΠΥΥ. Καταβολή έκτακτου τέλους 15% για τις πωλήσεις που έκαναν το 2011 προβλέπεται και για τις φαρμακευτικές επιχειρήσεις. Το τέλος πρέπει να καταβληθεί έως τις 15 Δεκεμβρίου 2012.
Περαιτέρω περικοπές προβλέπονται για τους παρόχους υπηρεσιών στον ΕΟΠΥΥ. Ειδική επιτροπή που θα συσταθεί στον Οργανισμό θα διαπραγματεύεται τις τιμές των ιατροτεχνολογικών υλικών και φαρμάκων.
Στο μεταξύ, πλήθος εξαιρέσεων από τη συνταγογράφηση φαρμάκων με δραστική ουσία περιλαμβάνει σχετική απόφαση του αναπληρωτή υπουργού Υγείας Μάριου Σαλμά, η οποία δημοσιεύτηκε την Κυριακή στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως.
Εξαιρούνται, μεταξύ άλλων, ινσουλίνες, παράγωγα αίματος, εμβόλια, βιοτεχνολογικά προϊόντα και τα συνδυασμένα προϊόντα που δεν είναι άμεσα υποκαθιστούμενα και ανταλλάξιμα, φάρμακα «στενού θεραπευτικού εύρους», όπως τα acenocumarol, carbamazepime, cyclosporine, digoxin, levothyroxine, procainamide και theophyllines, χημειοθεραπευτικά και σκευάσματα που αφορούν την επιληψία, την ψύχωση, τη σχιζοφρένεια, το άσθμα και τα χρόνια εκφυλιστικά και αυτοάνοσα νοσήματα.
 ΗΜΕΡΗΣΙΑ και  ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΠΡΕΣΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου