Σήμα Facebook

ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΚΙΑΦΗΣ | κινητο 6907471738


ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ
Συνεχή Ροή Ειδήσεων από το νησί

Τρίτη 27 Νοεμβρίου 2012

Αυτή είναι η «ηρωίδα του 21ου αιώνα»

Την βασάνισαν σκληρά και την δολοφόνησαν άγρια:

kartel
Η ιστορία της «ηρωίδας του 21ου αιώνα» συγκινεί και παράλληλα σοκάρει για την τραγική κατάληξη που είχε.
Πρόκειται για την Μαρία Σάντος Γκοροστιέτα, πρώην δήμαρχο της πόλης Τικιτσέο, η οποία τόλμησε να τα βάλει με τα καρτελ νακρωτικών και το πλήρωσε με την ίδια της την ζωή.

esh7265_1.jpeg
Η 36χρονη, βρέθηκε άγρια χτυπημένη και καμένη σε ένα απόμερο σοκάκι στα δυτικά της Πόλης του Μεξικού.
ksolodarmos6.jpg
Γιατρός στο επάγγελμα και μητέρα τριών παιδιών, η Μαρία Σάντος Γκοροστιέτα ήξερε πολύ καλά με ποιους τα έβαζε όταν αναλάμβανε τον δήμο της πόλης Τικιτσέο, το 2008.

Ο στόχος της όμως και η επιμονή της σε αυτόν, ήταν αυτά που δε την έκαναν ποτέ να λυγίσει. Τι και αν έγιναν εναντίον της δύο απόπειρες δολοφονίας το 2011; Εκείνη δεν εγκατέλειψε ποτέ τα καθήκοντα της…
ksolodarmos2.jpg

Στην φωτογραφία βλέπετε τα σημάδια από την δεύτερη επίθεση που δέχθηκε πέρυσι. Μάλιστα κατά την διάρκεια αυτής, ένοπλοι σκότωσαν εν ψυχρώ τον άντρα της.

Η 36χρονη όμως βρήκε το κουράγιο να μαζέψει τα συντρίμμια της, να οπλιστεί με δύναμη και πείσμα και να συνεχίσει να πολεμά για μια πόλη απαλλαγμένη από ναρκωτικά παραμερίζοντας το προσωπικό της δράμα.
Maria Santos Gorrostieta  2.jpg

«Κάθε μέρα παλεύω να σβήσω τις μνήμες των τραγικών στιγμών που έζησα. Δεν μπορώ να τα παρατήσω όμως. Έχω τρία παιδιά στα οποία πρέπει να δώσω το σωστό παράδειγμα» είχε δηλώσει εξερχόμενη από το νοσοκομείο, απευθυνόμενη στους δημότες της και τους ανθρώπους που πίστευαν στο έργο της.

58289.jpg

Μάλιστα ενδεικτικό του αγώνα που έκανε αλλά και του πόσο κοντά είχε φτάσει στους ντόπιους βαρόνους των ναρκωτικών, είναι το γεγονός ότι αν και η θητεία της στον δήμο είχε πλέον λήξει, η Γκοροστιέτα θεωρούνταν ακόμη στόχος.

Καταλαβαίνετε λοιπόν γιατί δικαίως έχει αποδοθεί σε αυτήν την σπάνια γυναίκα ο χαρακτηρισμός  «ηρωίδα»…
Maria Santos Gorrostieta  1.jpg
Είναι σπάνιο πλέον στις μέρες μας κάποιος να βάζει το καλό του συνόλου πάνω από την ίδια του την ζωή…. Θέλει πολύ πίστη, αυταπάρνηση και αγάπη στον συνάνθρωπο για να κάνει κάποιος κάτι τέτοιο…
Ευτυχώς όμως υπάρχουν και εξαιρέσεις στον κανόνα…
Πηγή: Τα Νέα ΚΑΙ  http://www.tuned.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου