Σήμα Facebook

ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΚΙΑΦΗΣ | κινητο 6907471738


ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ
Συνεχή Ροή Ειδήσεων από το νησί

Πέμπτη 29 Νοεμβρίου 2012

Οι Αμερικανοί σχεδίαζαν να ανατινάξουν το φεγγάρι Κρυμένο μυστικό για 45 χρόνια

Οι Αμερικανοί σχεδίαζαν να ανατινάξουν το φεγγάρι
Φωτογραφία: Nasa
ΠΗΓΗ  http://www.ikypros.com/ ΚΑΙ   NewsBomb Θα μπορούσε να είναι σενάριο επιστημονικής φαντασίας, είναι όμως σχέδιο του αμερικανικού Πενταγώνου: οι ΗΠΑ σχεδίαζαν να ανατινάξουν το φεγγάρι μέσω πυρηνικής έκρηξης το 1959!

Αυτό τουλάχιστον αποκαλύπτει η εφημερίδα The Sun αλλά και η Telegraph, οι οποίες επικαλούνται σχέδια της αμερικανικής κυβέρνησης τα οποία έμεναν απόρρητα για 45 χρόνια.


Το σχέδιο αυτό θεωρείται προϊόν της φρενίτιδας του Ψυχρού Πολέμου. Το κύρος της Ουάσινγκτον εθίγη σε τέτοιο βαθμό που οι Ρώσοι έστειλαν πρώτοι το Σπούτνικ στο διάστημα το 1957 που ήθελαν μια… απάντηση ακόμη πιο εντυπωσιακή: μια ανατίναξη της Σελήνης. Σύμφωνα, λοιπόν, με το σχέδιο, το 1959, μια ισχυρότατη ατομική βόμβα θα στελνόταν στο φεγγάρι. Η εναλλακτική της βόμβας υδρογόνου, που θα ήταν ακόμη πιο αποτελεσματική απορρίφθηκε αφού θα ήταν πάρα πολύ βαριά για να απογειωθεί.

Η ατομική βόμβα θα ενσωματωνόταν σε ένα πύραυλο που θα έκανε ένα ταξίδι 238.000 μιλίων μέχρι τη Σελήνη. Στο σχέδιο συμμετείχε και ο διάσημος επιστήμονας Carl Sagan, που τότε ήταν απλώς ένας αριστούχος φοιτητής.

Οι επιστήμονες του αμερικανικού στρατού όμως εγκατέλειψαν την ιδέα καθώς είτε σε περίπτωση επιτυχίας είτε σε περίπτωση αποτυχίας, δεν ήταν δυνατόν να προβλεφθούν οι συνέπειες μιας τέτοιας κοσμογονικής καταστροφής. Αντ’ αυτού δούλεψαν εντατικά και το 1969, ο Αμερικανός Neil Armstrong έγινε ο πρώτος άνθρωπος που πάτησε το πόδι του στο φεγγάρι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου